Mord och våldtäkt är inte journalistiskt motiverat enligt SVT, däremot rasistiska kommentarer…


JOURNALISTIK & SVT. Tisdag den 15 september intervjuades Jimmie Åkesson av SVT:s Nike Nylander. Halva tiden för intervjun ägnades åt att ställa frågor om en SD-medlems rasistiska uttalanden på en sluten Facebookgrupp och Åkesson förkylning, ingen annan partiledare behandlas på liknande sätt trots att det finns mördare, våldtäktsmän och rasister i de andra partierna. 

Jimmie Åkesson och Nike Nylander under intervjun. Bild från SVT

Charlotta Friborg, ansvarig utgivare och chef för SVT Nyheter menar att frågorna till Åkesson är journalistiskt väl motiverade.

-Pettersson menar att SVT bedriver en systematisk kampanj mot Sverigedemokraterna. Hur kan de annars förklara att Stefan Löfven (S) inte får några frågor om den S-politiker som dömdes för mord i juli eller den kvinnliga S-politiker i Trollhättan som är misstänkt för mord. Löfven klarar sig också från frågor i SVT om att SSU-are sjunger rasistiska ramsor och en massa andra brottsliga socialdemokrater.

Även Moderaternas partiledare Ulf Kristersson klarar sig undan frågor om varför tunga moderatpolitiker begår grova våldtäkter. Nyligen dömdes en från Motala i hovrätten och tidigare hade vi en annan moderat som dömdes för våldtäkt i Lunds Tingsrätt.

Vi har även en vänsterpartist nyligen dömd för våldtäkt i Blekinge och många andra grova brottslingar i de andra partierna.

Om nu SVT och de andra bevisligen tystar mord och våldtäkter, hur många andra brott och fiffel döljs från dessa sju partier?

Sverigedemokraterna hängs ut och Jimmie Åkesson får stå till för vad enskilda SD politiker misstänks för även om det är i jämförelse småsaker, medan de andra sju partierna klarar sig undan.

Tycker SVT Nyheters ansvarige utgivare Charlotta Friborg att det är mer journalistisk motiverat att ta upp ett rasistiskt tillmäle på en sluten Facebookgrupp än mord och våldtäkter ute i samhället?

Nedan finns lite tips om vad de olika partierna ägnat sig åt. En undran är varför SVT och Sveriges Radio med över 8000 miljoner skattekronor i budgeten behandlar partierna olika?

Saknar ni något namn kanske han/hon återfinns i denna länksamling

Den uppmärksamme läsaren saknar kanske Sverigedemokraterna i länksamlingen. Givetvis ska SD också granskas men vi valde att avstå eftersom så många andra lägger resurser på det.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Mord och våldtäkt är inte journalistiskt motiverat enligt SVT, däremot rasistiska kommentarer…

 • tlidforss

  Det är dags att lägga ner SVT som med hjälp av stöld av svenska folkets skattepengar driver DDR-TV

  Gilla

 • villervalle03

  Att sen några ledarskribenter numer börjat indignerat hävda mer polisiära åtgärder mot klansamhället, får en att hulka av nedtryckta brytningar. De som under tiotals år framhävdad, det goda i en massinvandring och rasist anklagat alla som tvivlat på det goda med invandringen. Men sett utan skygglappar på den ökade kriminaliteten som följd i dess spår. Ingen självförebråelse eller erkännande om sin egen skuld till det.

  Gilla

 • Guy F

  Föga förvånande av kommunist tv, ser bara det man vill och skiter i fakta.
  Dags att lägga ner skiten, för om dom inte har våra skattepengar, får dom skörda det dom sått!

  Gillad av 1 person

 • Cirkus Sverige.

  Detta visar ju även för en blind, hur KORRUPTION – HYCKLERI – LJUGERI – NEPOTISM – GIRIGHET – FALSKHET, styr denna media.

  Vet att det finns reportrar som är bra, men de falska råttorna, får vi hoppas att:
  GOES AROUND, COMES AROUND.

  Vedervärdiga människor….Demokrati, visst säkert, kyss mig i röva. 🤮

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Jag tror att de flesta och värsta vidrigaste kommentarerna har skrivits av vänstertroll i syfte att kasta skulden på SD sympatisörer. Hoppas att man anstränger sig för att identifiera en del av skribenterna vilka de än är,

  Gilla

 • Nisse

  Sjukt när media som ska granska makthavarna, tänker som rabiata tokstollar.
  Det fria ordet, mångfalden, allas lika värde blir helt tomma och innehållslösa, när de som ska säkerställa detta, istället agerar som politiska aktivister.
  De är så fyllda av SD hat, att de helt tappat sitt omdöme.
  De som inser vad de gör, är än värre.

  Gilla

 • per22

  Har man en nyhetsredaktion baserad på (MP) och (V) personal, kan slutresultatet endast bli på detta sätt. Dessa har nyss lärt sig ordet objektivitet, med tydligen saknar de helt förståelse för ordets mening.

  Gillad av 1 person

 • Weronica Selby

  Far vi saga namnen pa kommunisterna??

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: