Stäng

Socialdemokrat dömd till livstid och utvisning för mord

BROTTSLIGHET. Abdollah Ekhtiari, tidigare socialdemokratisk lokalpolitiker har dömts till livstids fängelse och utvisning för mord på sin hustru, meddelar Ångermanlands tingsrätt.

Kvinnan hittades död i sin säng i parets gemensamma bostad utanför Sollefteå i januari. Mannen hade själv anmält sig till polisen.

Abdollah Ekhtiari utvisas ur riket och förpliktas att betala skadestånd till två anhöriga med 65.000 kr till var och en. Tingsrätten har funnit att det är bevisat att mannen med avsikt har skjutit sin hustru i huvudet med ett gevär. Kvinnan sköts när hon sov i sin säng. Eftersom brottet har riktat sig mot en nära anhörig i hennes hem och skett när hon sov anser tingsrätten att gärningen varit särskilt hänsynslös. Straffet blir därför livstids fängelse.

Tidigare har mannen haft politiska uppdrag för Socialdemokraterna i Kiruna och haft uppdrag inom ABF, Unga Örnar samt ägarombud för COOP Norrbotten. Han ingick i partiets kommunfullmäktigegrupp.

-Pettersson skulle gärna se att herr Ekhtiari fick avtjäna sitt straff i Iran, givetvis av humanitära skäl…

 • TIDIGARE 2020-06-02. Iransk S-politiker åtalas för mord, misstänks ha skjutit frun i huvudet

BROTTSLIGHET. Åklagare väckte igår åtal mot en s-politiker och iransk medborgare för ett mord som ägde rum i Sollefteå i slutet av januari i år. Huvudförhandling är planerad till den 15–16 juni 2020 i Ångermanlands tingsrätt målnummer: B 238–20.

Abdollah Ekhtiari. Bild från Facebook

Det var torsdagen den 30 januari som Abdollah Ekhtiari slog larm till polisen om att hans hustru var död. När polis anlände till adressen i Sollefteå hittade man kvinnan, som hade blivit skjuten i huvudet.

För polisen berättade mannen att han skjutit henne med ett vådaskott med ett vapen han hade licens för. Han greps misstänkt för brott och nu åtalas han för mord.

I flera års tid har Ekhtiari haft politiska uppdrag för Socialdemokraterna i Kiruna. Som lokalpolitiker har han haft flera tunga poster – både i politiska organ och i bolag.

Abdollah Ekhtiari, född 1976 och medborgare i Iran kom som gäststudent till Luleå 2007. Med sig hade han sin fru och deras barn. Både han och hans fru har arbetat hela tiden och de har rest till Iran och hälsat på släkt och vänner.

-Pettersson undrar varför MSM-media inte nämner Abdollah Ekhtiari vid namn. Den socialdemokratiske politikern är en offentlig person, han har haft uppdrag genom Kiruna S-förening har uppdrag inom ABF, Unga Örnar samt är ägarombud för COOP Norrbotten. Han ingick i partiets kommunfullmäktigegrupp.

Ekhtiari använder sig av olika förnamn – både Abdollah och Ashkan. Ekhtiari är folkbokförd på en adress i Kiruna där han tidigare var ledamot i kommunfullmäktige. Medan han enligt åklagaren sköt sin fru i Graninge i Sollefteå.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 reaktioner på “Socialdemokrat dömd till livstid och utvisning för mord

 1. Oj.oj.oj.om detta brott hade utövats av en kommunalvald,SD-ledmot.
  Då hade PK-press o. Stats-TV kablat ut detta med S T O R A rubriker,och extra insatta program !
  Olika falla öets lotter….

 2. Han har nog gjort sig en rejäl hacka på svenska skattepengar under årens lopp och är nog inte helt barskrapad nu och i framtiden !

 3. Han har nog gjort sig en rejäl hacka på svenska skattepengar under årens lopp !

 4. Hovrätten ska kanske säga sitt och då kan domen fastställas eller mildras !
  Utvisning i en dom är aldrig 100% säker i dagens trygga och heligt mångkulturella träsk-Sverige finns många vänsterkrafter som kämpar hårt för att behålla kriminella parasiter kvar i landet, han kan också få tidsbestämt straff framöver och även då kunna få vara kvar i Sverige och s.k skadestånd tror jag vad jag vill om.
  Litar inte ett dugg på dagens vänstervridna rättsvidriga och korrupta svenska rättsväsende…..

 5. Nu väntar vi på att detta kommer in på Wikipedia! Där annars bara NMRs och SDs dömda presenteras.

 6. Iransk medborgare med vapenlicens i Sverige – får inte ihop detta. Kan det vara möjligt? Vilken klass på vapnet?

  1. Abdollah Ekhtiari har jägarexamen och vapnet som finns på bild i AB förefaller att vara klass 1, d v s avsett för jakt av älg, björn, m m.

 7. På text-tv står det inget om att denne person varit en tidigare S-politiker, nu skriver man alltså ingenting om hans politiska karriär.
  Hade det varit en f.d, SD-politiker kan man vara säker på att text-tv skrivit ut detta i fetstil, fy f-n för den svenska korrumperade makten i media!
  SÅDAN ÄR SOCIALISMEN !

 8. Vad har den personen varit med om för någonting? Vilka omständigheter har den killen växt upp under? Vad är det för trauma han bär med sig?

  MVH

  Dan E.

 9. AE, ser både utbildad och civiliserad ut.
  – Nåja man bör dock komma ihåg att kulturell bildning och bindning inte försvinner om de blir svenskar och socialdemokrater.- Gäller oavsett parti.

 10. Det är tragiskt, när pk så hårdnackat vill inkludera alla tokiga värderingar och få dom accepterade.
  Varför agerar inte pk kraftfullt mot, månggifte, kvinnoförtryck, s k hedersvåld, rasism mot svenskar?
  Man talar så fint om allas lika värde men agerar emot att alla bedöms efter samma måttstockar.
  Detta beteende gör att Sverige undan för undan, tappar alla värderingar som grundlagt vår framgång och välstånd.
  De som inte delar våra värderingar, ska ut ur landet och bo bland likasinnade.
  Annars söndras vår gemenskap och försvinner. Detta leder ofelbart till vår egen undergång, för vi får anarki.

  1. Son och dotter I gymnasieåldern. Kanhända tas de om hand av vänner I Sverige.

 11. Vi får ju höra lite då och då från våra politiker att ”de har förtroende för honom/henne”, och det tycks inte spela någon roll vad de har gjort?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: