Moderat-politikern Kåre Friberg döms för våldtäkt även av hovrätten


BROTTSLIGHET. Motalas kommunalråd Kåre Friberg (M) döms för våldtäkt och grov kvinnofridskränkning, meddelar Göta hovrätt. Linköpings Tingsrätts påföljd om två och ett halvt års fängelse fastställs, men hovrätten ändrar rubriceringen från grov kvinnofridskränkning till grov fridskränkning.

Kåre Friberg nekar till brott.

I samband med åtalet gick Moderaterna ut med att han inte kunde fortsätta som kommunalråd, men formellt sitter han kvar på posten.

-Pettersson undrar om herr Friberg har kvar sitt arvode på c:a 47000 kronor i månaden. Jag tror det är svårt att dra in om han inte frivilligt hoppar av…

Uppdaterat: Enligt Motala kommuns reglemente för arvoden och ersättningar till förtroendevalda så dras arvodet in om den förtroendevalda inte kan utföra sitt uppdrag pga hinder under minst två månader. Därför har inget arvode utgått sedan ett par månader, det kommer heller inte återupptas som det ser ut.

***

TIDIGARE  2020-02-05. M-politikern Kåre Friberg döms till fängelse för våldtäkt

BROTTSLIGHET. Linköpings tingsrätt, mål nummer B 4431-19, dömer det Motalas moderata kommunalråd Kåre Friberg till 2 år och 6 månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning och ett fall av våldtäkt. Friberg, som har tagit en time out från sitt politiska uppdrag, frias samtidigt från två fall av våldtäkt som han åtalats för.

-Pettersson säger att Kåre Friberg gjorde sig ”populär” när Motala Kommun skulle spara i höstas. Friberg (M) menade att Motala hade lånat och levt över sina tillgångar i många år. Lägre temperatur i kommunens lokaler var en del av det sparbeting som genomfördes

– Vi vill givetvis värna om de äldre, de ska inte sitta och frysa på sina hem, de kan till exempel ha filtar, sa Kåre Friberg. Jag hoppas Kriminalvården drar ned temperaturen och skickar in en filt i cellen.

TIDIGARE 2019-11-11. M-politikern Kåre Friberg häktas misstänkt för våldtäkt

BROTTSLIGHET. Motalas kommunalråd Kåre Friberg (M) har häktats på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning och sex fall av våldtäkt. Friberg nekar till anklagelserna, uppger hans advokat Morgan Gedin. 

Kåre Friberg Pressbild moderaterna. Foto Sebastian Hellqvist

Förhandlingarna mot M-politikern hölls bakom stängda dörrar. Friberg ska ha utsatt en kvinna han haft en nära relation med för flera brott under en lång tid. M-politikern fick lämna sin post som kommunalråd i slutet av förra veckan på grund av brottsmisstankarna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Moderat-politikern Kåre Friberg döms för våldtäkt även av hovrätten

 • Svensk lösen

  Hur rätten dömer är en sak, skuldfrågan en annan. Jfr granskningsnämnden där något som strider mot saklighet och opartiskhet inte nödvändigtvis skall ANSES göra det. M.a.o. ett helt subjektivt avgörande!

  Gilla

 • Ingen särskild

  Läs tråden på Flashback. Där finns material från rättegången (SMS och mailkonversationer bl.a.)

  Ta sedan en funderare kring rättssäkerheten i detta land..

  Gilla

 • hllviken

  Man får kalla kårar……….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: