Stäng

Bränderna i västra USA de värsta på 18 år. Hur var det innan?

KLIMAT. Bränderna i västra USA beskrivs nu som de värsta på 18 år och röken från dem har nått norra Europa. – Det finns inget slut i sikte, säger brandmannen Brian Wanhala till San Francisco Chronicle. Just nu bekämpar fler än 17.000 brandmän 27 större bränder bara i Kalifornien. Hittills har 25 personer mist sina liv och fler än 4.200 byggnader brunnit ned i delstaten. Sammanlagt har minst 35 människor dött till följd av bränderna på den amerikanska västkusten, enligt myndigheterna

– Det är till och med värre än bränderna 1910 och de här bränderna kommer att sätta en ny standard för vad vi måste göra för att vi ska skydda oss i framtiden, sa Kaliforniens högste brandchef Thom Porter.

Bränderna är våldsamma också i delstaten Oregon där nedrasade kraftledningar har startat ett stort antal bränder vid sidan av dem som startat på andra sätt. Elledningar som faller till marken har varit en stor orsak till bränder i västra USA under de senaste åren.

Enligt forskare vid European Centre for Medium-Range Weather Forecasts är årets bränder de kraftigaste sedan 2003.

-Pettersson har sett svenska medier rapporterat att bränderna beror klimatförändringar och undrar då om klimatförändringarna var värre 2003 och stora 1910 eftersom det tydligen brann rejält då också och så nämns det specifikt värsta i västra USA. Brukar det vara större bränder på andra håll i jättelandet?

Dokumentär från 1966, innan Greta, Miljöpartiet och klimatförändringarna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Bränderna i västra USA de värsta på 18 år. Hur var det innan?

 1. Många av bränderna är ju anlagda av pyromaner, kanske med olika agendor, men det är säkert att flera har gripits. Naturligtvis säger lögnmedierna inget om detta! för det rimmar illa med deras intentioner.

 2. Vi vet alla att muslimerna eldar hej vilt i Sverige. Bilar, skolor, flyktingförläggningar, kyrkor och det mesta som kan brinna.
  Hur kan vi vara säkra på att det inte är muslimerna som tänder på i USA? Det bästa sättet att stoppa bränder måste vara att förbjuda islam.

 3. Det är ett elände med detta ”klimatet”, det brinner överallt, inte bara Lesbos och Notre Dame, även i Sverige har det brunnit oändligt med bilar, skolor och dagis.
  T.o.m. Katarina kyrka mitt i Stockholm brann men byggdes upp igen till enorma kostnader.
  Men på Lesbos har man tydligen nu arresterat ”klimatet”.

 4. Tyvärr finnas inget bot mot Sigrids sjukdom. Men att lita på ett barn som hävdar hon ser koldioxid? Då ser hon säkert tomtar och troll, samt att Miljöpartiet har rätt? Nä tack, jag litar på det jag upplever just i denna stund. Dvs kallt som fan, ingen andra skörd. Löven faller tidigare pga kylan och frost så gräset slutat växa. Ingen ska kunna få mig förneka det jag ser och därmed faktiskt vet!!

  1. Tyvärr svarade jag på ett inlägg som tagits bort, då bli inte förvirrad.
   Men det var bara miljösvammel från ett MP troll, bra ni slapp läsa eländet

   1. Som svar på dina rader lovade jag igår kväll,att teckna ner vad som visades i MDR-nyheterna. Allt knutit till branden på Lesbos.
    En känd barnboksförfattarinna hade bjudit in barn i åldrar 4-10 år för en sagostund.
    TV var av naturliga skäl på plats,för att föreviga detta historiska tillfälle. På en mur i bakgrunden fanns lämpliga banderoller och massor med bilder på ”de stackars baarnen” ,som nu får lida p.g.a. brandstiftarna.
    Efter sagostunden utdelades som tack för deltagandet, sagoböcker till barnen,och TV fick ”möjlighet” fråga ut hur dessa små nu såg läget på jorden.
    Fick faktiskt kväljningar,och mina tankar gick till N-Korea där man i årvis påstått,att just denna typ av indoktrinering av små skedde.Detta då i rent propagandasyfte från västliga medier.
    Dit hän har vi nu kommit,i den sump som råder…..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: