Stäng

Mer pengar till kommunerna för kompetensregnet

INVANDRING. Kommuner som har haft ett högt mottagande av nyanlända i förhållande till sin befolkning får dela på ett riktat statsbidrag på 200 miljoner kronor nästa år. Det föreslår regeringen och samarbetspartierna Centern och Liberalerna i budgeten för 2021. Statsbidraget ska underlätta för kommunerna att ordna ett bra mottagande av nyanlända.

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

Våren 2015

– Det handlar om att få till en bra och tidig etablering i arbets- och samhällslivet, säger civilminister Lena Micko (S). Statsbidraget infördes 2020 och förlängs därmed ett år, med en höjd nivå från tidigare 80 miljoner kronor, enligt Aftonbladet.

-Pettersson undrar vad den verkliga kostnaden är för asyl- och anhöriginvandringen? Regeringen säger att i takt med färre nyanlända har kostnaderna för migration och etablering minskat kraftigt. Både 2016 och 2017 var nivån över 50 miljarder – förra året stannade den på 24 miljarder. – Utifrån våra antaganden beräknas utgifterna fortsätta minska till cirka 20 miljarder kronor i år och därefter till cirka 16 miljarder kronor per år under resterande prognosperiod, säger Henrik Holmer, Migrationsverkets planeringschef till Dagens Vimmerby.

Det stämmer säkert för Migrationsverket, sedan kommer kostnader för Arbetsförmedlingen med 80 miljarder per år där en stor del går till invandrare, alla socialbidrag runt om i landet det 70 procent går till dem med utländsk bakgrund, skolan, polisen, vården, osv.

I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

Sedan undrar jag varför så många får uppehållstillstånd när de flesta som kommer är ekonomiska migranter och fattigdom inte är ett asylskäl…

Titta nedan hur det ser ut sedan vi fick den skärpta migrationspolitiken 2015. 

Beviljade uppehållstillstånd

 • 2020 till och med augusti 61.216 varav asyl 5.972
 • 2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201
 • 2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377
 • 2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607
 • 2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571
 • 2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462

Alltså 709.000 uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven (S) blev statsminister hösten 2014 och hittills i år till och med augusti 61.216 med stängda gränser.

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

Varje asylmigrant innebär en genomsnittlig kostnad på 74.000 kr per år, säger Joakim Ruist, en politiskt korrekt och invandrarvänlig nationalekonomen – som kommit till samma slutsats som alla rasister.

Joakim förklarar på sin blogg ”…Problemet i den här intervjun var inte en dum fråga. Det var att den var den åttonde dumma frågan i rad. Och framför allt att det i sin tur var ett utslag av att syftet med intervjun var det som idag är den största bristen hos våra inflytelserika medier Aktuellt, Agenda och Studio Ett: Man väljer att framställa konflikt framför att försöka bidra till kunskap. Det har irriterat mig hundratals gånger som lyssnare…”

Ruists rapport är den tionde forskarstudien som bekräftar en nettokostnad för asylinvandringen. Invandring var en vinst fram till slutet av 1970-talet, men inga forskningsstudier visar vinst sen dess:

Ekberg (1995) Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi
Ekberg (1999) Journal of Population Economics
Gustafsson och Österberg (2001) Population Economics
Storesletten (2003) The Scandinavian Journal of Economics
Ekberg (2009) Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi
Ekberg (2011) European Journal of Population
Ruist (2015) Population and Development Review
Flood och Ruist (2015) SOU 2015:95 Långtidsutredningen
Aldén och Hammarstedt (2016) Finanspolitiska Rådet
Ruist (2018) Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi

Sedan SD kom in i riksdagen år 2010 har SVT, SR med flera tävlat om att vilseleda allmänheten om forskningsläget genom att föra fram låtsasexperter med pseudovetenskapliga ”rapporter” som ej genomgått vetenskaplig granskning, vilket Joakim Ruist rapport gjort.

Forskningsläget passar inte journalistkårens värdegrund, därför har de utnyttjat sin kontroll över public service för att ljuga svenska folket i ansiktet. Det handlar om utstuderad propaganda, inte hederliga misstag. Både SR och SVT bad Ruist debattera mot pajas Sandro Scocco i stället för riktiga forskare. När Ruist sa att han i så fall inte skulle delta lurade både SR och SVT honom i ett bakhåll genom att i stället ta in Scocco som expert. Slump, frågar Tino Sanandaji.

En veckas tystnad med Ruist, skriver Smålandsposten. Det är ganska viktiga frågor att ha svar på i det som kommit att bli Europas mesta invandrarland. Speciellt som ämnet med största sannolikhet kommer vara i centrum för debatten i valrörelsen.

Tystnaden kring Joakim Ruists rapport är ett starkt tecken på att något inte stämmer, hade Ruist haft fel hade han blivit nedtryckt i skorna av varenda vänsterjournalist i landet och de är många, nu tyder tystnaden på att problemen är de motsatta. Kostnaderna är ännu högre.

Forskningsresultat som är för politiskt besvärliga negligeras, hur angelägna och centrala för samhällslivet de än är.

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” 

 

Minns ni Sandvikenrapporten och har ni hört någon be om ursäkt?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

per

13 reaktioner på “Mer pengar till kommunerna för kompetensregnet

 1. Dåligt av SD att de inte talar om hur många som verkligen får uppehållstillstånd i debatter och intervjuer.

 2. Invandrare har lyft kunskapsnivån i hela Södermanland står det ovan!
  Man undrar hur det var ställt innan?

 3. 200 miljoner…..haha, tillåt mig skratta åt denna tragikomiska komedi.

  Det är som ett myggspott i Mississippi !

  Räkna snabbt:
  Ca. 100 000 invandrare kommer till Sverige varje år ( ja, så är verkligheten).
  Kostnad, för bostad/kläder/fickpengar/tand och läkarvård/resor/telefoner/försäkringar/modersmålsutb. m.m. m.m.

  Detta är ca. 200 000 kr. per person/år. ( mycket lågt räknat).
  100 000 personer * 200 000 kr/person
  = 20 000 000 000 kr.
  Alltså: > 20 miljarder kr per år.
  Sen detta för åren innan som läggs på, samt varje år som går.
  Har detta varit i 10 år så:
  10 år * 20 miljarder /år =
  200 000 000 000 kr / år efter år …
  ( 200 Miljarder kr / år efter år … )
  Beroende hur man räknar så är nog den riktiga summan runt 200 miljarder på år.

  Så är invandringen lönsam !?

  Då valt att lägga brott/skadegörelse/försäkringskostnader/sjukvårdskostnader/ökade samhällskostnader och psykiskt/ fysiskt lidande utanför detta…och det vet vi vakna / upplysta, hur det är i Sverige.

  Vinst för samhället !?

 4. Ja tänk vilket kompetensregn Som Sverige blev
  utsatt för, hur många av dem kommer att bli Generaldirektörer
  i våra statliga verk tro??

 5. De glömmer nämna de långsiktiga kostnaderna som uppstår då invandraren visar sig vara icke anställningsbar.
  Kostnaderna hamnar då i knät på kommunen som välvilligt tagit emot och i slutänden krävs det lägre servicegrad i den kommunala förvaltningen OCH höjda skatter

 6. klart det ska in mer raketforskare
  skatan Ramberg o hennes anhang måste ju få ihop till oxfilé o taxi till NK

 7. Hur tänker man här ? Man sätter en massa ”migranter” i kommuner som varken kan erbjuda jobb eller bostad till sina egna invånare.Sedan öser man på med miljoner för ”integrering”.Vad ska dessa människor sedan göra ? Lära sig Svenska ? Blir jobben fler i kommunerna för att man hjälpligt lärt sig vårt språk ? Varför kallades det förr för avfolkningsbygd ? Jo,därför att där fanns det ingen möjlighet till arbete och försörjning.Kompetensregnet blev ett störtskur istället med nya problem som bara ökar och ökar.

 8. – och då är det bara EXTRA bidrag för att
  tävka kostnaderna för ”överskottet ”,
  som borde vara kvar i sott hemland och
  bygga upp landet!

  Även de som flyr från denna plikt är att
  betrakta som LANDSFÖRRÄDARE!

  Såvitt inte syftet är att invadera det nya landet!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: