Stäng

Den omvända Robin Hood-politiken, det är bra nära galenskap när de hoppar från tuva till tuva

SKATTER. Ni har säkert hört om Robin Hood, hjälten som höll till i Sherwoodskogen vid staden Nottingham i England under 1100-talet. Från Sherwoodskogen gjorde Robin och hans vänner räder för att ta från de rika och ge från de fattiga, i ursprungsberättelsen handlade hans gärningar mera om protest mot den lokala myndigheten och att ta tillbaka skattemedel och ge tillbaka till befolkningen.

Volvo XC90 T8 Plugin-hybrid, pressbild. För Volvon som kostar upp mot en miljon betalas en fordonsskatt på 360 kronor/år. Batterierna räcker 4-5 mil, gör du längre blir det c:a 1,1 liter bensin per mil. 

Nu har vi en regering S+MP som med hjälp av kumpanerna C och L med utstuderat raffinemang ser den till att ta från de fattiga och ge åt de rika. I dessa dagar genom att i höstbudgeten lova att ge 70.000 kronor i bidrag till dem som har råd att köpa en fabriksny eldriven bil och belöna dessa med en fordonsskatt på 360 kronor om året.

Syftet med fordonsskatten var en gång att bilisterna skulle betala för vägunderhåll och den vägförslitning som orsakades av motorfordonen. En rimlig skatt. Nu verkar det som januarigänget tror att el-bilar inte sliter något på vår infrastruktur.

Nåväl, för att finansiera de generösa villkoren för de välbeställda så ska de som inte har råd med en ny elbil och saknar möjlighet till kollektivtrafik bestraffas.

Trots att fordonsskatterna nyligen höjdes så föreslår regeringen med C+L att skatterna höjs med 8000-9000 kronor per och ända upp till 26.000 kronor om året från 1 april 2021.

Det kallas av Miljöpartiet en ”grön rivstart” där de troende tror menar att mindre bemedlade svenskar ska lösa jordens påstådda klimatkris eller som finansmarknadsminister Per Bolund (MP) ljög på pressträffen ”nu blir det åka av”…när han menade plocka fram cyklarna…

Så mycket höjs skatten för några vanliga modeller…

De mest sålda suv:arna som Volvo XC60 och Volkswagen får en skatt på över 1000 kr per månad. 
Samtidigt höjs inköpsbonusen för en elbil till 70 000 kr.
CarUp har räknat ut de nya bilskatterna för våra mest sålda bilmodeller. 

Regeringens förslag bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

En vanlig Volkswagen Golf eller Kia Ceed får en höjning med 1410 kr, till 4640 kr per år. En av de populäraste suv:arna, Volkswagen Tiguan, kan kosta 14000 kr i årsskatt med bensinmotor och fyrhjulsdrift. En Audi RS6 Avant kostar 26000 kr per år i skatt efter höjningen. Efter tre år sänks Malusskatten till en mer normal nivå.

När det gäller laddhybrider sänks gränsen för att få klimatbonus från 70 gram per km till 60 gram per km.

Bilmodell Gammal skatt Ny skatt Höjning
Kia Niro Elhybrid 360 360 0
Kia Ceed 3230 4640 1410
Volkswagen Golf eTSI 150 3230 4640 1410
Volkswagen Passat SC 150 4799 6884 2085
Volvo V60 B5 AWD 6511 8996 2485
Volvo XC60 B5 Bensin AWD 8223 11108 2885
Volvo XC60 B5 Diesel AWD 9567 12177 2610
Volkswagen Tiguan TSI 190 4motion DSG 10684 14144 3460
Audi RS6 Avant 20314 26024 5710
BMW X5 3.0D 14629 18289 3660

-Pettersson tror inte att de nya skatterna kommer att göra ett dugg för miljö och klimat, tvärtom, de som har råd köper en ny elbil medan deras gamla bilar säljs och körs av någon annan. Alltså fler bilar på vägarna.

Detta trots att Per Bolund med flera vet att bäst för miljön och klimatet är att slita på det man har i stället för att köpa nytt.

Risken är också att många som inte klarar sig utan bil, avregistrerar  och sedan kör ändå för att slippa skatt.

Björn Gillberg – elbilar är en klimat- och miljöbluff. Byts alla bilar i EU ut mot elbilar, så behöver vi bygga 100 nya kärnkraftsreaktorer 1000 MW. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 reaktioner på “Den omvända Robin Hood-politiken, det är bra nära galenskap när de hoppar från tuva till tuva

 1. Jag orkar inte sätta in mig i regeringens skattegalenskaper, men vad händer om jag kör min dieselbil med HVO100 i tanken. Nu har jag ju helt plötsligt en miljöbil! – eller hur? Sedan om man tar en el eller hybridbil och laddar den med smutsig importerad el, Skall man då betala extra för den elen samt att skattesatsen måste väl öka på denna bil? Med den avsikligt skapade elbristen i södra Sverige ökar ju risken med smutsig el? Har våra s.k. politiker gjort en ”konsekvensanalys” beträffande skatten? Förmodligen inte – för nu gäller bara skatt och inte sunt förnuft!

 2. Största faran som hotar Sverige är INTE Ryssland, det är miljönazisterna som bara kan en enda sak : höja skatter för vanligt folk !

 3. Med en galen regering så måste man lära sej ”ekonomiskt självförsvar”
  Åker själv med en skattebefriad Duett. Nästan varje gång jag stannar till så kommer någon fram och vill köpa den, många av dom säger även rakt ut att det beror på skatten. Massor av svenska hushåll börjar få det tufft ekonomiskt, och värre lär det säkert bli.

 4. Farmor älskade plast och lovordade DDT. En stor del av svenska folket delade hennes begeistring. Att fortsätta att använda emaljerade durkslag t.ex. tydde på en tråkig, bakåtsträvande karaktär. Plast var den moderna människans material. DDT var frälsningen!
  DDT-skeptikerna sågs med oblida ögon, ansågs som bakåtsträvare och dumma i huvudet.
  Och här är vi nu – DDT förbjöds på 70-talet, plast ska beskattas, förbjudas etc.

  Hur ser det ut på elbilsfronten om tio år? Om tjugo år? Om femtio år?
  Och när kommer medborgarnas vilja, att betala ovärdigt höga skatter, att ta slut?

 5. Ser att Svenska Dam fotbollslandslaget vill knäböja mot
  rasismen som finns i deras hjärnor, ja det är väl inte
  tänkbart att ni vill knäböja för den tolvåriga flickan som
  fick en kula i skallen av era skyddslingar, eller en annan
  tolvårig flicka Ebba som blev söndertrasad när Dåren
  Akilov??? Kort sagt ,ni vill knäböja för individer som är
  uppfostrade med att kvinnor är hälften så mycket värda
  som män, ni knäböjer för våldsmonopolet??

  Och samtidigt vill ni ha lika mycket betalt som era
  manliga motsvarigheter?? Varför det?????????

  1. En knäböjning kan direkt rasera nöjet att betala för och se på damfotboll.

   Kan det möjligen vara SVT som trycker på för att få ingressen till sina sändningar? Därmed politisera och reta tittarna enligt vanligt mönster.

 6. Man undrar ju om det görs någon konsekvensanalys om det enligt Björn Gillberg behöver byggas 100 nya kärnkraftsreaktorer när bilarna i EU ska bytas ut mot elbilar, vilket tydligen är avsikten. Konsekvensanalys, ordförklaring: ”En konsekvensanalys innebär att man försöker förutspå effekten eller följen av en viss åtgärd eller ett visst handlande. Analysen kan sedan användas som underlag vid beslutsfattande”.

  ”Sveriges energipolitik är en ekonomisk katastrof !”, skriver Foliehatten i Teckomatorp, citat: ”En vision där man överhuvudtaget inte har brytt sig om att göra en konsekvensanalys, kostnader eller leveransförsäkran. En annan sak man kan fundera över är riksdagsmännens utbildning. Det säger sig självt att politiker som är lågutbildade, inte kan klara att hantera väldigt många komplexa frågor de tvingas ta ställning till. Lägg därtill till att politiker, liksom flertalet av oss andra blinda, hämtar merparten av informationen från vänsterstyrd media. Då förstår vi att det bara måste bli galet !” Vidare: ”Det som kanske är allra mest skrämmande för oss i Sverige och är ytterst allvarligt, är EU:s strävan efter en ”gemensam” europeisk el-marknad.  För svenskarna kan det betyda en 100% fördyring av elen!” Länk, till hela artikeln: http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/2017/11/sveriges-energipolitik-ar-en-ekonomisk.html

 7. Vissa gör allt för att sänka den normalt arbetande befolkningen
  Var skall normal arbetaren hitta upp till en MILJON Kr för att kunna köpa en elbil?????
  är de helt från vettet!
  När du för tusan inte ens kan få en lägenhet för dessa pengar i dag?? för att ha någonstans att bo??
  och sedan STRAFFBESKATTA den som följde dagens regler med en normal bil för att ta sig till arbetet.
  Som de tagit bort reseresättning till och från arbetet.
  Vad är nästa???
  straffbeskatta de som har en äldre lägenhet eller hus för att de inte är byggda efter dagens norm!!
  Att du straffbeskattas för du använder dubbelkräpp skithus papper istället för enkelt.?
  Dessa enimenta damer och herrar skall inte avlönas utan avsättas, MP skrämmer skiten ur S och Löfven och bara för att de skall rösta med S så är de tvungna att släppa fram sånt här jävelstyr
  Hela världen ler åt idiotin i sverige och säger låt dem leka så får vi ser när det brakar i hop fullständigt.
  nykter i ditt resonemang och använd sans – nej nej kasta er och oss in i något utan återvändo
  kaos.

 8. Nu är det dags för ättlingar till Daljunkern och Nils Dacke att utmana hövitsmännen med deras ynkliga hovsvenner.

 9. Man kan ju hoppas att bilägare som inte är miljonärer vaknar upp och låter bli att rösta på dessa rånarpartier.

 10. De som tror på klimatterroristerna. har samma blinda tro som de religiösa, att tro utan att veta. Allt för många stora bolag följer tätt efter i spåren, inte för att de tror men vet att de som ska köpa deras produkter är följare av en dröm d.v.s. tror mer än vet.
  Ingen av dessa politiker har en tanke på att de stora flertalet arbetande i vårt land inte har löner som dem själva. Många föredrar att bo utanför de större städerna för att slippa följderna av dagens politik, bussar går men inte den tid som passar resenärerna. Av detta följer minst en bil måste finnas i familjens ägo många gånger två, inga dyra fina bilar alltså de som nu ska beskattas än hårdare än förr. Mycket ofta är det dieselbilar vilka i vissa städer är bannlysta på de gator som PK folket bor.
  De som skall skämmas mest är de som går till val med partibeteckningen Socialdemokraterna Arbetarpartiet, de har fullständigt glömt bort varför August Palm reste runt och agiterade.

 11. Än en gång visar MP sitt landsbygdsfientliga ansikte. Att de dessutom slickar de som redan har i röven gör deras politiska berättigande än mer tvivelsaktigt.

 12. Det kostar att ha världens högsta massinvandring av outbildade människor från tredje världen.
  När plastpåseskatten inte höll vad den lovade återgick man i god ordning till den gamla vanliga mjölkkon, fordonsägarna. De kan gott betala lite till.

 13. Skatter hit och skatter dit. Offentliga pengar strös nu ut som agnar för vinden. Syftet med skatt är numera att få in pengar som parterna kan köpa röster med och straffa de man inte gillar.
  Kom ihåg att det var staten som startade inflationstornadon.

  Samtidens centrala fråga hänger fortfarande i luften, ”Vad fan får man för pengarna?”

 14. Det blir oftast fel när staten kräver in extremt höga skatter, för att sedan skänka till vad tjänstemän upplever som behövande.
  Man tar någons pengar, ger dom till andra och kallar det solidaritet.
  Makten ljuger om orsaken till de höga skatterna och varför vissa grupper ska få pengar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: