Är det slut nu för den socialistiske entreprenören, bidragsentreprenören och konkursmakaren Johan Ehrenberg

SOCIALISM. Den vänsterextreme bidragsparasiten och konkursmakaren Johan Ehrenbergs ETC-imperium har missbrukat systemet med presstöd i långa tider, nu är han aktuell igen. Herr Ehrenberg och hans ETC-imperium lånar pengar av privatpersoner, både för solceller och trähus, första staden där de byggrätter han fått av lättsmörade kommunala tjänstemän verkligen byggts på är Västerås.

För ett år sedan stod det blott ett utedass på tomten och ett löfte om inflyttning den 1 januari 2020. Än så länge har ingen flyttat in, även om bygget sent omsider kom igång är inget klart.

Det Johan Ehrenberg byggt upp är ett slags luftslott, där pengar flyttas runt mellan hans tjugotalet aktiebolag och där värdet på bolagen blåsts upp med påstådda immateriella värden på varumärken etc. Både hans solcellsbolag och byggbolag finansieras just på det sättet finansmarknadsminister Per Bolund (MP) nu förbjuder.

Per Bolund meddelade igår att inga andra än banker får låna in pengar. Den 1 januari 2021 förbjuds alla andra än de med banklicens att ta emot pengar från folk till så kallade “högräntekonton”. Senast 31 december ska de företag som lånat in pengar av privatpersoner ha betalat tillbaka dem, om de inte lyckats få en banklicens beviljad och det är knappast troligt i Johan Ehrenbergs fall. Han saknar bankgaranti på insatta pengar och det har herr Ehrenberg undvikit att tala om, så risken är stor att socialisten leker med andras pengar tills de är slut.

Läs vidare hos Rebecca Weidmo Uvell som gjort ett bra jobb som vanligt…

 • TIDIGARE 2018-06-21. Den socialistiske entreprenören, bidragsentreprenören och konkursmakaren myglar igen

SOCIALISM. Den vänsterextreme bidragsparasiten och konkursmakaren Johan Ehrenbergs ETC-imperium har missbrukat systemet med presstöd. ETC har ertappats med rent fusk och måste betala tillbaka över 8 miljoner kronor som man erhållit genom att till Presstödsnämnden osant uppge högre prenumerantsiffror än de verkliga.

ETC-koncernen tvingas betala tillbaka presstödet för tre titlar. Totalt handlar det om drygt 8 miljoner kronor.

Presstödsnämnden beslutade på sitt senaste möte att Dagens ETC, ETC lokaltidning i Umeå respektive Jönköping ska betala tillbaka presstöd. ETC Förlag AB ska återbetala 3 872 000 kr, ETC lokaltidning i Umeå AB 2 350 667 kr och ETC lokaltidning i Jönköping AB 2 155 083 kr. Tidningarna i Umeå och Jönköping är nedlagda.

Detta för att tidningarna enligt Presstödsnämnden har beviljats driftsstöd för 2017 med för höga belopp. ”Till grund för beslutet att bevilja stöd låg underlag som bolagen lämnat om antalet abonnenter. Det har vid en fördjupad granskning visat sig inte vara möjligt att knyta ett stort antal abonnemang till individuella beställningar och betalningar. Bolagen har därmed beviljats ett för högt driftsstöd”, skriver Presstödsnämnden.

Abonnemang ska vara individuellt beställda och betalda för att räknas, och den som söker presstöd ska kunna visa hur stor del av abonnemangen som uppfyller detta krav.

Beslutet går att läsa i sin helhet här.

-Pettersson är inte förvånad med tidigare erfarenheter av Johan Ehrenberg och hans socialistiska entreprenörskap…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Är det slut nu för den socialistiske entreprenören, bidragsentreprenören och konkursmakaren Johan Ehrenberg

 1. I ett kommunistiskt land, hade hans liv inte gått att rädda.
  Tur för honom att han bor här, där han kan fortsätta i gränslandet och lura till sig investerare.
  Hans ETC blaska, har aldrig gått med vinst. Har levt ett liv på statliga bidrag och ett stort ego.

 2. Problemet är som för många konstnärer, om ingen vill köpa skräpet lägg ner. Bara för att man har egna visioner så behöver de inte ha bäring.

  När vissa kräver bidrag av de människor de kallar nazister och rasister, så är affärsidén dödsdömd. Många i Sverige är otroligt dumma och de tillhör mestadels vänstern och invandringsförespråkarna. Men de flesta värnar om sin egen ekonomi och köper därför inte blaskor som förutsätter att läsarna är de största idioterna.

  Blaskornas problem är egentligen inte deras ideologi, om den är bra utformad så kan jag utstå den. Det är deras dåliga lögner som gör att ingen köper, de har samtidigt den dåliga smaken att döma läsarna när de inte är lättlurade!

  Den affärsidén fungerade bara för Pravda, här är det bara ett bevis för att vänstern inte ska driva företag eller offentlig marknad.
  De lyckas med stor precision punktmarkera frågor utan fundamental betydelse. Men om man är medlem i klubben för inbördes beundran, behövs inte mer!

 3. Att hantera, leka och spela bort andras pengar har väl varit vänsterns paradgren i alla tider. Titta bara på alla drömländer som passerat revy de senaste femtio åren, Sovjetunionen, DDR, övriga östländer, Kuba, Venezuela osv osv.

  • Venezuela är det lite annorlunda, hade USA betalat för den olja de köpt så hade landet haft bättre ekonomi.

   • Och vem var President då, om man törs fråga G Nordström?
    Obama!!! Demokraterna är att gnälla på i det fallet!!

Kommentera