Den socialistiske entreprenören, bidragsentreprenören och konkursmakaren nära konkurs igen


SOCIALISM. Den vänsterextreme bidragsparasiten och konkursmakaren Johan Ehrenbergs ETC-imperium är på randen till konkurs. Ehrenberg är skyldig andra företag och privatpersoner 117 miljoner kronor!

Han använder investeringar i ett sollcellsföretag för att täcka upp förluster i sitt förlag, dopar alla årsredovisningar och har bl.a. värderat sitt varumärke till 32,6 miljoner kronor! ETC är helt enkelt likt socialismen – en tom tunna som slutat att skramla. Tips till alla privata sparare som ”investerat” i Ehrenbergs Ponzipyramidala solcellsföretag – kräv tillbaka pengarna idag. Imorgon kan det vara för sent…

Läs mer på Uvell.se…

TIDIGARE 2016-09-28. Den socialistiske entreprenören, bidragsentreprenören och konkursmakaren

BIDRAGSJOURNALISTIK. Vägen framåt. Journalistik som står för en levande demokratisk bevakning lokalt och nationellt kan inte bedrivas med samma målsättning som elektronikhandel eller finansmarknad. Jakten på monopol och extrema vinster är huvudproblemet för krismedierna, skriver Johan Ehrenberg, ETC-företagen i Dagens Nyheter. 

Jag tror att vägen framåt mot en levande demokratisk bevakning lokalt och nationellt handlar om att erkänna att journalistik inte kan bedrivas med samma målsättning som elektronikhandel eller finansmarknad. Jakten på monopol och därmed extrema vinster är huvudproblemet för krismedierna. Genom uppköp med överpriser har koncerner pressats till att bli vinstmaskiner som de aldrig kan bli. Det skapar en usel tidningskultur. Bara lönerna för ledningarna på de stora mediebolagen är större än ETC:s alla kostnader för anställda, för tryck och för distribution.

Vi på ETC har de senaste åren jobbat medvetet med ett projekt att renovera svensk mediebalans. Vi har startat en dagstidning, Dagens ETC som växer mest i svensk press, och vi ger i dag ut nio stycken lokala nyhetstidningar. Vårt mål är att inom fem år kunna ge ut en lokaltidning i varje region.

Det här är små tidningar som är möjliga att ge ut genom ett tajt samarbete vad gäller produktion. Samtidigt är varje tidning självständig med egna ledarsidor, eget opinionsmaterial och egen lokal nyhetsbevakning. I de städer där det finns borgerligt styrda tidningar satsar vi på rödgröna ledarsidor. I områden där det inte finns andra medier försöker vi göra bredare ledar- och opinionssidor så att hela bygden ska kunna vara med.

Ovanstående rader kommer från en artikel i Dagens Nyheter av Johan Ehrenberg.

Johan Ehrenberg är socialist, långt åt vänster, och han kallar sig entreprenör och påstår att hans tidningar är ett alternativ till ”borgerlig press” som vuxit fram ur folkdjupet. Med mindre bokstäver talas det om ETC-koncernens konstanta och kreativa användning av det statliga presstödet.

År efter år har Ehrenbergs tidningar vunnit SM i presstödsteknik. Genom att skapa editioner på olika håll i landet – Stockholm, Jönköping, Bergslagen, Örebro, Malmö och Göteborg – och kalla dem självständiga tidningar mottas 18 miljoner kronor i presstöd. ETC Stockholm har 3 200 prenumeranter och får 2,9 miljoner kronor i driftsstöd. Upplaga och stöd är något mindre i Örebro, Malmö och Bergslagen. Upplagevillkoret för att vara presstödsberättigad har sänkts vilket underlättat för ETC:s expansion.

När antalet betalande ETC-prenumeranter varit för få har problemet lösts genom gratisbetalade exemplar av LO. Kritiken från myndigheten Presstödsnämnden avfärdade Johan Ehrenberg med att myndighetens styrelsemajoritet var ”borgerlig”.

När ETC:s edition i Bergslagen fick för hög (!) hushållstäckning i Hällefors argumenterade plötsligt företaget att utgivningsområdet borde inkludera ­Ljusnarsberg. Med en lägre hushållstäckning skulle ETC kunna fortsätta ta emot de statliga pengarna.

Läs mer på Barometern

Johan Ehrenberg brukar hävda att man kan vara entreprenör och socialist samtidigt och det stämmer nog. Det har han de facto gjort sedan 80-talet faktiskt – kallat sig själv entreprenör.

Många vet att tidningen ETC är hans. Få vet nog exakt hur många bolag ETC består av.

Han har i dagsläget 18 olika aktiebolag (2015).

Han har drivit företag sedan 80-talet och gjort ett flertal uppmärksammade konkurser, där han bland annat lämnat notan till skattebetalarna i form av statlig lönegaranti i vissa av konkurserna och låtit frilansare ta smällen.

Ehrenbergs misslyckande företagande har uppmärksammats lite då och då, bland annat gjorde Resumé en granskning tidigt 2000-tal när Ehrenberg konkat ytterligare en gång.

konkurs_ehrenberg konkurs_ehrenberg_001

Trägen vinner. Eller vad man nu ska säga, för han har startat om tidningen ETC ett oräkneligt antal gånger nu. Vi blir liksom aldrig av med den, hur kasst Ehrenberg än driver bolagen. Så fort ett bolag gått i konkurs och notans skickats till skattebetalare och andra företagare startar han nya företag.

Personligen verkar Ehrenberg väldigt förtjust i titeln entreprenör, det i kombination med just att han är socialist är något han ofta koketterar med i såväl egna artiklar som intervjuer.

Socialistiskt företagande är kul.

Läs mer om Bidragsentreprenören Johan Ehrenberg på Uvell.se som helt riktigt påstår att Ehrenberg inte är någon entreprenör. Han skapar nämligen ingenting, han konsumerar skattepengar och det är något helt annat.

Han har under åratal förfinat sättet att tillskansa sig dina och mina skattepengar och kalla det ”entreprenörskap” och företagande. Och hatten av, Ehrenberg. Du har verkligen lyckats hitta en socialistiskt upplyst väg i bidragsdjungeln för att maximera din egen nytta på andras beskostnad samtidigt som dina tidningar nästan dagligen vältrar sig i kritik mot företagande, kapitalism och skatt som borde gå till välfärden. Det måste vara någon slags rekord i självgodhet, kan jag tycka.

Börjar man nysta i skattekonsumerarsystemet ETC och det hela Ehrenbergs livsverk bygger på är det inte alls märkligt att han skriver sådant här, att ”företag inte behöver gå med vinst”. Hans företag gör nämligen aldrig det. Och ingen vinst, ingen bolagsskatt. Som går tillbaka till staten. Han försöker hävda att han undviker vinst medvetet, men det är säkert minst lika sant att han helt enkelt inte vet hur man gör vinst. Vinst gör duktiga företagare.

ehrenberg

Johan Ehrenberg är typisk vänster, han gillar att kritisera andra för att de inte betalar skatt, han vill gärna att bolagsskatten höjs, men han betalar ingen bolagsskatt själv. Trots 18 bolag!

Det är häftigt att vara socialist och låta andra betala, eller hur Johan?

Grattis till stödet på 31 miljoner skattekronor för 2016.


9 responses to “Den socialistiske entreprenören, bidragsentreprenören och konkursmakaren nära konkurs igen

 • Den socialistiske entreprenören, bidragsentreprenören och konkursmakaren myglar igen | Petterssons gör skillnad!

  […] Den socialistiske entreprenören, bidragsentreprenören och konkursmakaren nära konkurs igen […]

  Gilla

 • Katarina

  Johan Ehrenberg en kommunist som vältrar sig i pengar från folket.
  Motsvarande kvinnlig typ Mona Sahlin och tyvärr finns många fler.
  Sänk skatterna rejält, parasiter utnyttjar systemet.
  Själv har jag tänkt att det är ok att betala skatt och att vi tar hand om människor i vårt samhälle. Sanningen är att parasiter skor sig och lever loppan på skattemedel. Gåslever kommunister som vältrar sig i folkets pengar utan att någonsin gjort ett enda hederligt handtag.
  Jag respekterar prostituerade och de utnyttjar inte samhällssystemet men vänsterparasiterna måste bort för de bidrar enbart till samhällesförstöringen i vårt land.
  Stoppa presstödet och ta bort 2/3 av riksdagens parasiter.
  Ta bort varenda myndighet som inte kan visa att de tillför vårt land och folk något som vi behöver, dvs 80% av alla myndigheter bör läggas ned.
  Vår regim ska inte starta myndigheter enbart för att kunna ge högavlönade sk hittepåjobb till sina gelikar.

  Gilla

 • Mm

  Sådana här är kommunisten, leva på oss andra som drar in maten som du grisar in i hålet. Har du använt sjukvård, det är väl fint att använda våra kunskaper som vi rear ut till er som behöver min kunskap men inte vill betala för den. Vi skall subventionera din blaska som inte ger något till livet, ingen kunskap som vi behöver ha. Ut och sätt potatis din fn, så har du presterat något som ger dig bukfylla.

  Gillad av 1 person

 • Jhonsson

  Med vårt kollapsade rättsväsende tycks alla sorters bedrägerier gå bra.

  Gillad av 1 person

  • Joy

   Har nyss tvingats ingå förlikning med min pappas änka. Hennes advokat hade inget att komma med, men rättsväsendet är inget att räkna med, det finns ingen sanning. Det är bara att betala och bli av med giriga och aggressiva människor. Vi hade en bra advokat, men det finns ingen anledning att kämpa när inte domaren funkar som man inbillat sig. De verkar gå på; det är inte ens fel när två träter, en gammal lögnaktig klyscha.

   Gillad av 1 person

 • Ståfräs

  Feministregeringen, 7 klövern o PK bara älskar sina superentreprenörer, stort grattis

  Gilla

 • Kattsand

  Solcellerna var nog tänkta att kunna ge gratis laddning till ETC-koncernens Tesla som någon där har som tjänstebil…

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Jag kommer ihåg att jag tyckte omETC det var intressant tidning ,annorlunda tryck och utseende,som del av 68 generationen var det rätt.Med facit i hand vet man att man blev lurad och vilseledd.Ehrenberg är ett svin som svamlar skit som alla andra kommunister.Mvh Adolf

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: