1,4 miljoner fler jobb i augusti i USA

UTRIKES. I april rasade antalet sysselsatta i USA med 20,8 miljoner på grund av coronapandemin, detta efter att arbetslösheten varit den lägsta på 50 år. Nu går återhämtningen i ekonomin så här långt snabbare än väntat.

Donald Trump at Aston, Creator Michael Vadon, License CC BY 2.0

Många bedömare har skrivit upp sina prognoser och den svenska banken SEB spår nu ett amerikanskt BNP-fall på 5,5 procent i år, följt av en tillväxt på fyra procent 2021, vilket är klart mycket bättre än när det såg som dystrast ut i våras.

Antalet sysselsatta i USA ökade med 1,37 miljoner personer under augusti, enligt färsk statistik från arbetsmarknadsdepartementet. Ökningen håller i sig med i lägre takt, det var 1,7 miljoner under juli, 4,8 miljoner i juni och 2,7 miljoner i maj.

Arbetslösheten sjönk samtidigt till 8,4 procent från 10,2 procent i juli.

Vad SVT än rapporterar så verkar president Donald Trump ha rätt i att miljontals nya arbetstillfällen skapats sedan nedstängningen, om det sedan blir tillräckligt återstår att se.

– Pettersson säger att i USA som i måna andra länder gäller att en väljare med jobb och som känner sig trygg, röstar på en sittande president. I Sverige är det lite annorlunda eftersom bidragstagarna är så många…

Hela jobbrapporten från USA…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

6 thoughts on “1,4 miljoner fler jobb i augusti i USA

  1. En kommentar från amerikanskt perspektiv:

    Arbetslöshets siffrorna i sej är ju bra men måste ses mot bakgrund att flera av dom stora delstaterna som New York och California är i stor utsträckning nedsläckta pga Korona. Eller förment, pga Korona. Båda har gigantiska ekonomier, som vore dom egna länder skulle placera dom i tio i topp ligan. Över till exempel Ryssland! Båda styrs av patetiskt vänsterextrema guvernörer som gör ALLT för att förstöra ekonomin fram till valet i förhoppning om att sabotera Trumps omvals chanser.

    Följaktligen är den underläggande amerikanska ekonomin ÄNNU starkare än vad dom här siffrorna visar!

    Jag är säker på att dagen efter valet, 4:e November (oberoende om vem som vinner), är det det sista du kommer att höra av Korona i USA. Bokbål på dom löjliga maskerna som vi i många delstater tvingas runt med!

    Frågan är vad som händer på valnatten och därefter. Hur det än utfaller så kommer det att bli kaos, våld och dödande. Washington Post, en före detta respekterad tidning, nu ägd av multibillionärer Bezo som grundade Amazon, har öppet hotat med att det enda utfallet som INTE kommer att leda till våld är om Biden vinner med stor majoritet.

    Just det. En av dom rikaste personerna i världen, en privatperson, hotar medborgarna i en av dom största demokratierna (nja, republiker, men strunt detsamma) att om dom inte röstar rätt, så……

    Valet är redan riggat. Google, Facebook och Twitter sållar och styr innehåll och annonser. Demokraterna gör allt för att tubba folk till poströstning, ofta med Korona som argument. Det är alltså helt ok att gå och och bränna ner städer och slå ihjäl folk – utan social distansering och masker – men inte att gå och lägga sin röst i en låda – med distansering och masker!

    Och jag trodde vänstern var dom som trodde på vetenskap och allt sånt där. Som jordklotsuppvärmning….

    Iden är förstås att dom postanställda, som är övervägande demokrater och vars fack officiellt ställt sej bakom Biden, helt enkelt bara slänger bort röstkuvert som är poststämplade i övervägande republikanska postkoder. Hur enkelt som helst!

    Personligen kommer jag att ta ledigt runt valdagarna. Jag har inte bestämt mej om jag går ner till Walmart och köper en bössa. Miljontals andra har gjort det. Men jag kommer att försvara min egendom så bäst jag kan. Tack och lov bor jag lite ute på landet och mina goda grannar är VÄL försedda med både vapen och ammunition….

    Om Trump vinner (jag gissar 60-40 att han gör det, och det är EFTER att många av hans röster försvunnit ned i det lokala postkontorets soptunnor) så kommer vi att ha en våldsväg som landet inte sett sedan inbördeskriget för 160 år sedan.

    Om Biden vinner, i princip samma sak. Dom Soros anställda proffs-kriminella som nu dragit från samhälle till samhälle och skapat kaos och lidande (inte minst för dom så kallade minoriteter som dom påstås måna om) vet nu att dom har Vita Huset för sej själva och kan göra precis vad dom vill.

    Inte Biden i sej själv, han vet inte ens vilken dag det är. Men dom som knuffat fram honom hela vägen (för att nu något citera Kjell-Olof Feldt!) Och det är Bernie Sanders, Alexandria Ocazio-Cortez och hennes muslimska anhang.

    Du kan undra varför jag inte inkluderar, den så kallade historiska, vice president kandidaten.
    Först, hon är inte historisk. Landet har haft en kvinnlig sådan förut, och om det är blandade hudfärgen det är frågan om, var det väl Obama som var historisk.

    Nej Kamala Harris har ingen som helst egen politisk inriktning. Hon är bara den nickedocka som svärs in som President nån månad efter valet när Bidens hanterare säger åt honom att avgå av plötsliga hälsoskäl.

    Kamala Harris är alltså den framtid som med viss risk USA, och därmed den fria världen, kan se fram emot som sin ledare.

    Gud Bevare Oss!

    En ledare som inte bara går ned på ett knä för att visa sin villighet att klättra maktens förgyllda stege, men så ofta har gått ned på två!

    Kapten Bo
    North Carolina, USA

  2. Tack Pettersson – jag gillar Trump och hoppas att Fredrik ”den lille svensken” Reinfeldts bok får ett tillägg om knark!

  3. Aj då. Detta var ju inte bra, säger Carina Bergfeldt och Anna Hedenmo. Hur ska vi nu sprida vårt ”opartiska” Trump-hat. Asch, det fixar sig. Vi brukar ju alltid kunna hitta på nå´t. De blåsta skatteslavarna måste ju få valuta för propaganda-skatten.

Kommentera