Stäng

Två islamister på förskola åtalas för ekonomisk brottslighet

ISLAM. Nu åtalas två företrädare för förskolan Lek & Lär i Angered misstänkta för grovt bokföringsbrott som enligt åklagaren pågått under flera års tid. Skolan är redan stängt efter kopplingar till våldsbejakande extremism och den numera stängda Vetenskapsskolan.

Enligt åtalet som nu väckts vid Göteborgs tingsrätt har två företrädare för förskolan struntat i att upprätta bokföringen i tid under flera år. ”Bokföringsbrotten har varit grova med hänsyn till att åsidosättandet av bokföringsskyldigheten rört ett mycket betydande belopp, att brotten begåtts i en rörelse av stor omfattning och med ett flertal intressenter, däribland Göteborgs stad, samt att brotten utövats systematiskt över tid.”, står det i stämningsansökan.

Förskolan misstänks under två år fört över 545.000 kronor av skattepengar till den radikala föreningen Sveriges Förenade Muslimer.

Den fristående förskolan Lär & Lek i Angered ingår i det nätverk av bolag med kopplingar till Abdel Nasser El Nadi, Vetenskapsskolans tidigare huvudman, som regeringen bedömt utgör en säkerhetsrisk. Nu visar det sig att förskolan under 2018 och 2019 fört över mer än en halv miljon kronor av kommunala medel till den radikala islamistiska organisationen Sveriges Förenade Muslimer, SFM, där en av förskolans tidigare ägare dessutom är ordförande.

-Pettersson undrar varför inte myndigheter och journalister hejar på när folk eldar koraner, det är bara sund vilket man inte kan säga om islam och var är vänstern som brukar bråka när skattepengar försvinner ur privat verksamhet?

  • TIDIGARE 2020-03-04. Stängd islamistisk förskola håller öppet ändå

ISLAM. Enligt kommunen är förskolans kopplingar till våldsbejakande islamism så starka att verksamheten inte kan bedrivas utan att strida mot skollag, läroplan, barnkonvention, stadens värdegrund och central lagstiftning. Förskolan har därför stängts. Nu skriver Göteborgs-Posten (bakom betalvägg) att förskolan håller öppet ändå. 

-Pettersson säger att muslimerna trotsar helt öppet Sveriges lagar och myndigheter och undrar varför inte de ansvariga är gripna? De anfaller vår demokrati.

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.
  • TIDIGARE 2020-03-03. Att stänga extremistisk islamsk förskola är ett anfall på muslimerna

ISLAM. En fristående förskola, Lär & Lek, i Angered, Göteborg får tillfälligt verksamhetsförbud från och med den 2 mars, sedan misstankar om kopplingar till våldsbejakande extremism uppdagats. Dessutom finns det, enligt Göteborgs stad, allvarliga brister i verksamheten, skriver Göteborgs stad

-I samband med en orosanmälan från en förälder intensifierade vi tillsynen, vilket ledde fram till beslutet, säger Amanda Larsson, chef på förskoleförvaltningens enhet för bl.a. juridik till Dagens Nyheter.

Förskolan har funnits sedan 2016. Av underlaget till beslutet framgår att även Säkerhetspolisen och Ekobrottsmyndigheten har granskat förskolan.

De cirka 70 barn som går på förskolan kommer att erbjudas platser på en närliggande kommunal förskola och förskolans huvudmän har tre månader på sig att redovisa hur de ska komma till rätt med bristerna.

Förskolan skickade under två år mer än en halv miljon kronor av skattepengar till den radikala föreningen Sveriges Förenade Muslimer. Nu stänger kommunen förskolan på grund av extremistkopplingarna.

Den fristående förskolan Lär & Lek i Angered ingår i det nätverk av bolag med kopplingar till Abdel Nasser El Nadi, Vetenskapsskolans tidigare huvudman, som regeringen bedömt utgör en säkerhetsrisk. Nu visar det sig att förskolan under 2018 och 2019 fört över mer än en halv miljon kronor av kommunala medel till den radikala islamistiska organisationen Sveriges Förenade Muslimer, SFM, där en av förskolans tidigare ägare dessutom är ordförande.

I det underlag som kommunen tagit fram från olika myndigheter framgår bland annat att Lär & Lek vid två tillfällen inte har kunnat betala sina skatter och avgifter inom utsatt tid, varefter ärendena gått till Kronofogden. Ändå har förskolan under 2018 och 2019 betalat mer än 500.000 kronor till Sveriges Förenade Muslimer, via en fotbollsförening som är kopplad till SFM.

Sveriges Förenade Muslimer är en organisation som enligt ett yttrande till kommunen från Säkerhetspolisen samlar personer med kopplingar till våldsbejakande extremism, vilket enligt Säpo inte är en slump utan ”mer ett uttryck för en ideologi som finns inom föreningen”. I nämndens beslut att tillfälligt stänga förskolan konstaterar man att förskolan ”står under påverkan av personer med nära kopplingar till våldsbejakande extremism”.

-Pettersson tycker det är otroligt att organisationer som Sveriges Förenade Muslimer får verka i Sverige och dessutom får skattebidrag för det och att muslimer anklagar Sverige för att anfalla dem när de stjäl våra pengar…

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

Och kanske det mest intressanta ett samarbetsavtal från 1999 mellan Socialdemokraterna och Sveriges Muslimska råd. Läs hela Sveriges Kristna socialdemokrater, Broderskapsrörelsen och Sveriges muslimska råd. Rapport 4/99. 

-Pettersson säger bara att om ni vill att islam ska breda ut sig ännu mer i Sverige så rösta på S och Stefan Löfven. Själv tycker jag att de muslimer som inte kan hålla sin ideologi privat ska flytta till något av de drygt 50 muslimska länderna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

1 reaktion på “Två islamister på förskola åtalas för ekonomisk brottslighet

  1. Då får på nytt Aftonslaken rycka ut och försvara och förklara för oss,varför detta inte är kriminellt…
    Just nu har man stora rubriker kring en ”popstjärna” ,som lär ha nyttjat en minderårig flicka i sången,åtskilliga gånger. En av deras skribenter har lagt ner timmar,för att finna ge orsaken till att PK-media mörkar det hela….
    T.o.m. gamle Gustaf V har han lyckats blanda in i sin historia. Dock inget om dem kände ”popstjärnans” politiska hemvist.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: