Somalier dömd till fängelse och utvisning för grov våldtäkt mot barn

BROTTSLIGHET. Abdirahim Hassan har bestritt ansvar för våldtäkt mot barn men medgett ansvar för våldtäkt. Han har när det gäller de olika momenten i åklagarens beskrivning av gärningen redovisat följande inställning.

Hassan har medgett att han mot NN 2:s vilja med hot om våld har haft ett vaginalt samlag med henne samt tvingat henne att utföra orala samlag på honom. Hotet har bestått i att han uttalade hot med innebörd att han skulle skjuta henne och NN 6 om de inte medverkade vid de sexuella handlingarna.

Hassan har också medgett att han mot NN 6:s vilja med våld och hot om våld har tvingat henne att utföra orala samlag på honom. Våldet har bestått i att han höll fast NN 6:s huvud och därmed betvingade henne sin rörelsefrihet när hon utförde orala samlag på honom. Hotet har bestått i att han uttalade hot med innebörd att han skulle skjuta henne och NN 2 om de inte medverkade vid de sexuella handlingarna.

Hassan har bestritt att han har haft uppsåt eller varit oaktsam beträffande
omständigheten att målsägandena varit under 15 år.

Abdirahim Hassans anknytning till Sverige tämligen svag. Han inte några starka familjeband i Sverige och han har inte etablerat sig här i någon nämnvärd utsträckning. Hans vistelsetid i Sverige väger mot den bakgrunden
i sig inte särskilt tungt för att han ska få stanna kvar i Sverige. Mot bakgrund härav och med hänsyn till brottslighetens allvar anser tingsrätten att det finns synnerliga skäl att utvisa honom. Inte heller den omständigheten att Abdirahim Hassan är flykting utgör hinder mot att utvisa honom. Grov våldtäkt mot barn är enligt tingsrättens mening ett sådant synnerligen grovt brott som omfattas av bestämmelsen i 8 a kap. 2 § andra stycket.

Migrationsverket konstaterar att det idag inte finns ett generellt gerkställighetshinder gentemot utvisning till Somalia.

– Pettersson säger att Abdirahim Mohammed Hassan, född 1994 och medborgare i Somalia i behov av somalisk tolk döms till 6 år och 6 månader i fängelse för grov våldtäkt av barn vid två tillfällen, köpa av sexuell tjänst och ringa narkotikabrott.

Hassan ska också utvisas till 2030-08-20 och betala skadestånd på 165.000 kronor till var och en av flickorna.

Advokatkostnaderna på 270.000 kronor ska betalas av staten.

Stockholms Tingsrätt Dom B 6734-20

***

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Somalier dömd till fängelse och utvisning för grov våldtäkt mot barn

 1. Det hade varit bättre om han fått 66 dagar på vatten och bröd, därefter omedelbar utvisning. Snabbar billigare, varför ska vi föda en våldtäktsman.

 2. Tänk att det måste gå så långt in de jävlarna blir utvisade. Finns det 5% somalier som arbetar och kan försörja sig?

 3. Finns ingen garanti för att en utvisning av denna våldtäktsparasit blir av efter tiden på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell !
  Ett skadestånd ???????
  Jo, jo det blir det kanske men garanterat i så fall inte från denne icke svensk utan från skattemedel.

 4. Tack Löfven, för denna vinsten för samhället.

  Idiotin är total, och det är DU OCH DIN FAMILJ SOM FÅR LIDA, genom ett totalt ansvarslöst, naiv-dumt s.k. styre av Sverige.

 5. varför varför envisas alla dårar i rätterna med tidsbestämt utvisning?
  UT o hejdå för evigt hur j-vla svårt kan det vara ?

  • När han kommer ut om 4 år och 4 mån så är han tydligen välkommen tillbaka efter ytterligare 5 år och 8 mån, om nu ens utvisning verkställs…helt jävla sjukt alltså.

   • e visst bara tingsrättsdom så han blir säkert frikänd med saftigt skadestånd i hovrätten….

    det spännande landet Abzurdistan levererar igen tack vare
    stormufti Steffe o övriga stollar

Kommentera