Första kommersiella flyget Israel-Abu Dhabi

MELLANÖSTERN. För några dagar sedan rapporterades att Förenade arabemiraten och Israel ingått ett historiskt fredsavtal. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu säger att landet för samtal med flera arabländer. – Det pågår många icke offentliggjorda möten med arabiska och muslimska ledare för att normalisera relationen med Israel, säger Netanyahu.

Nu är första kommersiella flyget på väg.

I enlighet med premiärminister Benjamin Netanyahus uttalande om det historiska fredsavtalet mellan Israel och Förenade Arabemiraten kommer en ledande israelisk delegation ledd av National Security Advisor och chef för National Security Council Meir Ben-Shabbat idag (måndag, 31 augusti 2020), åka på ett direktflyg från Israel till Abu Dhabi, tillsammans med en amerikansk delegation ledd av den amerikanska säkerhetsrådgivaren Robert O’Brien och den amerikanska presidentens rådgivare Jared Kushner.

Delegationens besök i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten kommer att hållas måndag-tisdag den 31 augusti-1 september 2020 och kommer att omfatta arbetsmöten inom en rad olika frågor före undertecknandet av samarbetsavtal i både civila och ekonomiska sfärer.

Premiärministerns generaldirektör Ronen Peretz och generaldirektören för utrikesministeriet Alon Ushpiz samordnar arbetet på det civila och ekonomiska området. Diskussionerna kommer att hållas i arbetsgrupper bestående av israeliska, emiratiska och amerikanska representanter inom följande områden: diplomati; finanser; flyg- och inresevisum; hälsa; kultur och turism; rymd, vetenskap och investeringar; innovation och handel.

Just när detta skrives, är planet på väg över SaudiArabien, att det Israeliska planet tillåts flyga över Saudibarbarien är sensationellt bara det!

One thought on “Första kommersiella flyget Israel-Abu Dhabi

  1. Över S-Arabien finns inget att observera på marken.Bara en gråbrun slöja…
    Intressant att det är de två enda länderna i hela Mellanöstern,som lever lite som vi i västvärlden,som nu öppnat förbindelse.

Kommentera