Engelska skolan gör succé bland föräldrar och elever samt vinst åt ägarna…


SKOLAN. Internationella Engelska Skolan (IES) är en svensk friskoleorganisation, startad 1993, med skolor runt om i Sverige. Dess huvudkontor ligger i anknytning till den lokala skolan i Täby. Tre år i rad har olika skolor inom verksamheten vunnit den anrika Nutidsorienteringen som bäst i Sverige och dessutom även ett flertal bästa regionalt. Även grundaren Barbara Bergström har i olika sammanhang tilldelats utmärkelser som ”Årets företagare”.

Internationella Engelska Skolan Landskrona by News Oresund is licensed under CC BY 2.0

Utbildningskoncernen Internationella Engelska skolan redovisar ett intäktslyft på 7 procent i det senaste kvartalet. Det justerade rörelseresultat förbättrades i sin tur med drygt 10 procent jämfört med samma period i fjol.

Enligt bolaget kan det högre resultatet förklaras av att antalet elever i Sverige har ökat. Den svenska verksamheten uppges ha varit finansiellt opåverkad av coronapandemin under kvartalet medan Spanien ”påverkades starkt”.

Styrelsen föreslår att ingen utdelning ska lämnas, dels på grund av coronaosäkerheten och dels på grund av ”intressanta förvärvsmöjligheter”.

Läs hela rapporten…

-Pettersson har noterat att personal, föräldrar och inte minst elever på skolorna är nöjda. Skolorna är inte dyrare för skattebetalarna än andra skolor men går trots det med vinst.

De vänsterblivna borde i stället för att försöka förbjuda vinst hos privata skolor, förbjuda förluster i offentlig verksamhet och titta på resultaten de olika verksamheterna uppnår.

 • TIDIGARE 2018-02-10. Socialdemokraterna är emot bra skolor

VALET 2018. Den socialdemokratiske civilministern Ardalan Shekarabi är bekymrad över vinster i välfärden för att Engelska skolan har hittat ett sätt att med färre lärare utbilda fler elever och till ett bättre resultat och tjäna några kronor på det. 

I ett normalt land med enorm lärarbrist och usla betyg hade regeringen undrat vad Engelska skolan gör och sedan rekommenderat de kommunala skolorna ta efter, men inte i socialdemokratins Sverige.

47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunala därför vill regeringen förbjuda de privata

Varsågod Fridolin, Shekarabi och alla utbildningsansvariga. Bara att kopiera gratis

Engelska skolan gör succé bland föräldrar och elever samt vinst åt ägarna. Reglerna är tydliga med bestraffningar och belöningar – och mamma och pappa får veta allt men det gillar inte socialdemokraterna…

-Pettersson tycker lärartätheten är ointressant och att elevernas resultat är det viktiga och där är Engelska skolan överlägsen så det problem jag ser är inte vinsterna utan den kommunala skolans katastrofresultat. Och kom ihåg, att Engelska skolan är ingen elitskola utan finns även i problemområden.

Shekarabis Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 


8 responses to “Engelska skolan gör succé bland föräldrar och elever samt vinst åt ägarna…

 • Micke

  Var på öppet hus på en av deras skolor och blev mäkta imponerad över ordningen. Inget stök i korridorerna och eleverna hade stor respekt för lärarna. Vår son kom in på skolan men vi tackade nej och orsaken var dela rent praktiskt för att då ihop vardagen men framförallt pga Engelska skolan kör alldeles för mycket undervisning på skärmar, datorer och ipads. I varje klassrum vi fick besöka så satt varenda elev med en skärm 10 cm från ansiktet och vi såg inga papper eller pennor.

  Gilla

 • King La

  Bor i Landskrona o mina barn går i den skolan. Fantastisk skola med fina lokaler schyssta lärareoch extremt lite stök. Barnen trivs trots att de har krav på sig. Ca 20% av barnen är inte svenska och det funkar super. De blir integrerade och tar inte över.

  Skolan finns i LA mycket tack vara Torkild och de lokala liberalerna. Synd att moderpartiet har annan agenda

  Gilla

 • gamgubben

  Finns det överhuvud taget någon kommunal skola som går med vinst?

  Gilla

 • Nisse

  Hade lärarna behandlats respektfullt och barnen visat intresse för undervisningen, hade alla lärare velat jobba i förorten.
  Nu rivs skolor med dåliga resultat, i tron att byggnaderna orsakat skolresultatet. För pk är detta fullt logiskt tänkt. Man fördelar bråkstakarna till andra skolor, så alla blir solidariskt lika dåliga.
  Är det så barnen ska förberedas inför arbetslivet?
  Ska vissa få fördärva möjligheten till en bra utbildning för majoriteten?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Bara en tidsfråga innan även denna skola är förstörd av mångkulturell invasion från stackars s.k utsatta områden eller rättare sagt kriminella ghetton !

  Gilla

 • G Nordström

  Varit bättre om Shekarabi förklarade varför han och familjen flydde från England.

  Gilla

 • Bigman

  Trots att man anger högre lärartäthet så blir resultatet uruselt.
  Har stor erfarenhet av skolväsendet och det som är viktigt är inte vem som är huvudman.

  Kommunala skolor måste läggas ner och eleverna, invandrare, måste flyttas till skolor med svenska elever. Resultatet blir ett socialdemokratiskt paradis.
  Det viktiga är att det går lika dåligt för alla.

  Har upplevt klasser inom kommunal verksamhet där 1-2 elever tillåts förstöra varje timme. Det är ideologin som felar, om de som vill studera ska drabbas. Vilka ska då försörja de ”socioekonomiska”?

  Gilla

 • Lellego

  Hela upplägget är annorlunda i deras skolor. Ordning och reda råder. Lärarna backas upp av sin ledning.
  Stör elever ordningen och därmed undervisningen, ringer läraren efter assistans och ett dedicerat team kommer och avlägsnar den som stör. Läraren behöver inte gå i polemik med den störande eleven.

  Föräldrarna stöttar också de åtgärder skolan vidtar för att kunna hålla hög klass på undervisningen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: