Stäng

Isabella Lövin lämnar regeringen och politiken

INRIKES. Isabella Lövin avgår som språkrör för Miljöpartiet. – Jag ser att det är det bästa för mig och det bästa för partiet, säger Lövin. I samband med att hon avgår kommer hon även att lämna regeringen och sin post som miljö- och klimatminister.

Miljö- och klimatminister Isabella Lövin. Pressbild från Miljöpartiet de gröna. 

I en debattartikel i Aftonbladet utvecklar Lövin sitt avgångsbesked. Där skriver hon att de senaste åren har varit turbulenta i politiken och att hon nu längtar efter att växla ner tempot.

Lövin säger att Miljöpartiet har haft svårt att nå ut med de reformer man genomfört under åren i regeringsställning. – Det är en utmaning att sitta i regering, säger Isabella Lövin.

-Pettersson gissar att Lövin är oense med några inom partiet eller i regeringen. Damen tillträdde som språkrör 13 maj 2016, det är lite kort tid för att avgå om allt fungerat.

Migrationsbråk där MP uppgavs vara redo att lämna regeringen kan vara en anledning, liksom att regeringen snart ska fatta beslut om Preems oljeraffinaderi i Lysekil.

Nåväl, det är inte dåligt att kunna dra sig tillbaka för att ägna tid åt familjen när man är 57 år och efter 12 år inom politiken. Det är inte många branscher som har sådana villkor.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 reaktioner på “Isabella Lövin lämnar regeringen och politiken

 1. ”Det är bäst för mig och MP att jag avgår”.

  Sagt av den kloke Isabel på nyheter, som ALDRIG har lärt sig bygga en hel mening utan att det blir fel.
  Hon skulle ha behövt en talterapeut , eller så är hon bara så korkad att hon inte lär sig formulera sig begripligt.

 2. oavsett vem det är bäst för så kommer hon kosta mig ändå…
  men ok hellre hon e väck o kostar än att hon e kvar o kostar o kan hitta på mer som kostar ”lite längre fram”…

 3. 🤑 🤑 🤑 🤑 🤑

  Hur många miljoner tvingas svenska skattebetalare punga ut med resten av hennes liv för att hon varit minister ett kort tag?

  Vad har hon gjort för att förbättra miljön i Sverige?

  🐸 🐢 🐍 🦎 🦖 🐊 Miljöparti…….?????

 4. Hon ersätts väl av någon som är ännu mer kvalificerad. Det finns ju gott om såna i det idiotpartiet

 5. Först var det Margot som fattade hur illa det är. Det är en högoddsare att IL fattat galoppen, men det har hon kanske inte gjort. Det är nog som nån ovan skrev, nu räcker pengarna resten av livet.

 6. Nu väntar vi bara på att han som kallas Justiieminister
  lämnar in sin avskedsansökan, tycker att han ser sliten
  ut, men det är kanske hans nya dam som tar loven av honom,,
  för åt brottsligheten har han inte åstadkommit något.
  för den bara eskalerar,

 7. Underbart är kort, vem tar över…
  ”Det ser mörkt ut på MP:s avbytarbänk”

  Alice bk, då ser det mörkt ut för Sverige, nattsvart.

  1. Mats Knutsson kommenterade i SVT i eftermiddags. Han räknade då upp några kandidater bland MP-kvinnorna bl a …

   https://nyheteridag.se/wp-content/uploads/2014/10/Bah_okej.jpg

   Hon skulle ju kunna bli mycket populär bland IS-återvändarna. Hon säger ju att hon får killarna hon vill ha …

   https://4.bp.blogspot.com/-pt3k6JlJ3ns/WMr-64rhtAI/AAAAAAAAGAY/SlMto5xD_nU4V6OTZpWoONPg13KjiCaOACLcB/s640/Alice%2BbahLow.jpg

   Bildkälla: Jeanders bildblogg

   … d v s både islamist-killarna som redan finns inom själva MP-partiet samt alla terrorist-killar och terroristsympatisör-killar och tjejer som utgör ett betydande väljarunderlag för MP att värva ute i det svenska samhället.

   1. Alice med cigarren i den lilla pussmunnen modell enorm fick facebook att se rött och jag blev avpolleterad på grund av ”sexuellt ….”någonting.Bilden är officiell men när en ”högerextremist” tar upp det då jävlar.

 8. Ja men tyvärr blir det nog ingen skillnad för miljoner skattebetalare i Sverige. Vi behöver ny regering, som konkret kan visa välförtjänt omtanke om svenska skattebetalare. Jag kan inte tänka på vad de kostat och därför orsakat hittills.

 9. Tyvärr finns det ännu värre typer i det partiet, i värsta fall kan det bli en muslimsk pro terrorist som blir ersättare.

 10. Gumman är inte dum, hon avgår i så god tid innan valet att ingen kommer skylla på henne vid ett katastrofal val. Hon har också gjort sig en rejäl hacka på jobbet som Eu parlamentariker o regeringen. Nu skall Mp välja något nytt stjärnskott typ, Lorens T. Bah Kunke eller kanske Amada L . Men tror ändå inte vi får en ny flagg dag om dom nu åker riksdagen.Vilket jag tyvärr ej tror. Den finns kamrat 4%

  1. Precis! Och hon hinner därmed bli utnämnd till Generaldirektör för något statligt verk av den nuvarande regeringen.

   1. Nu måste de bromsa. Hon duger inte till någonting alls. Undrar om hon har uppmanats av partiet att lämna politiken. Allt annat går bort.

 11. Mycket bra, lite ljus i den annars kolsvarta tunneln, nu ska hela det landsförädiska partiet MP också bort så blir det ännu lite ljusare i tunneln och försvinner dessutom även V, C och L så blir det rena soluppgången i tunneln de tre sista landsförädiska partierna S, KD och M står sedan på tur……
  Nu har vi nått vägs ände i detta s.k trygga och heligt mångkulturella träsk Sverige eller ska man kanske istället säga att vi nått någon av de vägspärrar som de kriminella numera (inte polisen) sätter upp ?

 12. Fasen vad det händer mycket, igår neddragning på Aftonblaskan och idag lämnar Lövin, får ju blir en rökig whisky idag också. Vad händer imorgon?

  1. Jag hoppas att Amanda Lind tar över som vice statsminister. Eller varför inte ordinarie.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: