Stäng

47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunala därför vill regeringen förbjuda de privata

SKOLAN. 47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunala, enligt Skolinspektionen. Detta faktum har fått regeringen att vilja förbjuda vinster och därmed de privata friskolorna. 

En normalt tänkande regering hade naturligtvis då tittat på de bästa skolorna drivs och hur de kan inspirerar de sämsta.

Internationella Engelska Skolans grundare Barbara Bergström, fick för en tid sedan ett samtal från dåvarande generaldirektören på Skolverket Anna Ekström. Ekström var då ordförande för den så kallade Skolkommissionen och ringde nu rektorn på Engelska skolan i Enskede för att få reda på varför deras verksamhet gick så bra.

Svaret blev:

•Föräldrar och elever undertecknar en uppförandekod där man accepterar att följa skolans huvudregler – håll skolan ren, kom i tid, spring inte inomhus, lås in mobiltelefoner, använd proper klädsel, ingen mat utanför matsal, uppträd ärligt och med integritet och retas inte.

•Skolans entré ska vara snygg och ren och rektor eller lärare ska hälsa eleverna välkomna på morgonen.

•Före varje lektion ska eleverna ställa upp sig utanför klassrummet. Lärare står i dörren och hälsar på varje elev. Eleverna ska stå framför sina bänkar tills läraren ger lov att sitta ner.

•Ingen får tala utan handuppräckning. Lektionen ska sluta prick i tid, inte två minuter före. Proceduren från lektionsstart upprepas, eleverna lämnar lektionssalen i ordnad form.

•För sen ankomst, stök eller störande beteende uppmärksammas med högsta möjliga skyndsamhet.

•Tuggummi och godis är inte tillåtet. Klotter tas bort omedelbart.

•Toaletter hålls rena och fräscha.

•Lärare tilltalas med ”Mr/Mrs” eller ”Doktor” om läraren är disputerad. (eftersom skolan har engelsk profil)

•Skolpersonal ska använda proper klädsel, män ska ha kostym.

•Rektorn ska vara på plats på skolan och helst varje dag synas i verksamheten.

Med dessa regler har IES, Internationella  Engelska Skolan, effektivt fått ordning på den svenska skolans största problem, nämligen ordningen.

Sverige sticker ut jämfört med alla andra länder vad gäller sen ankomst och störningar i klassrummet. När skolan fått ordning kan de sedan bygga vidare och nå toppresultat enligt de nationella proven och i Skolinspektionens utvärderingar.

Engelska skolan finns i dag i hela landet, i svaga och starka socioekonomiska områden. Skolan har 24.000 elever. 160.000 registrerade står i kö för att komma in. Det är en och en halv årskull.

Nu har dock Anna Ekström blivit Sveriges gymnasie- och kunskapslyftsminister och socialdemokratisk politiker och vill lägga ned Engelska skolan.

Artiklar från bland annat Hela Gotland…

-Pettersson undrar hur människor kan vara politiker och arbeta mot övertygelse och sunt förnuft för makten…

 

24 reaktioner på “47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunala därför vill regeringen förbjuda de privata

 1. Ja, det liknar sossarnas politiska linje att vilja lägga ned den lyckade skolan. Muslimska skolor med märklig ordning och regler hör man aldrig ett ord om. Myndigheterna utvisar även skötsamma invandrare, som är lättanpassade men vägrar ofta utvisa dysfunktionella, kriminella invandrare. Det verkar ibland glimta fram ett svårbegripligt dolt hat från socialister och MP mot svenska allmänheten. Jag hoppas på att mänskligare ordning får börja råda för svenskar också, annars nyval.

 2. I Sverige har vi inte en enda dålig skola.
  Inte ett enda läckande tak, trasiga dörrar, obefintlig belysning och avsaknad av värme.
  Landets bästa skolan finns i Rosengård. Verner Rydénskolan, där kommunens satsningar var störst i landet, lärartätheten störst, och de högst avlönade lärarna.
  Men den stängdes av andra orsaker.
  Det finns dåliga elever, även om ingen uppmärksammat problemet.
  Har ingen sett ”elefanten”?

 3. Det är ju trevligt att ordningsregler gäller för både elever och personal. Jag har alltid haft lite svårt att tro att personalen kan få respekt om de inte själva uppför sig minst lika bra som eleverna.

  1. Inte överallt, partimedlemmar ska ha det bra, nomenklaturan bättre och medlemmar i politbyrån ska ha det bäst. Det som finns kvar efter att överklassen har fått sitt delas upp under folket.

   1. Inte nog med det, partimedlemmarna har ”immunitet” och kan inte straffas när de begår brott.

 4. Utvecklingen verkar stå stilla i Engelska skolan, så där såg det ut i svenska, kommunala skolan jag gick i.

 5. Lösningen är förstås att stänga IES, så att vi slipper jämförelsen!
  Inför därefter en ”antidiskrimineringslag” som förbjuder smutskastning av kommunala skolor. Straffsats exempelvis, två till fem års fängelse.

 6. Diktaturen vill förbjuda de alternativ som ger barnen möjligheter till att bli
  analyserande fritt tänkande individer. Det är svårt att indoktrinera barn som inte vill bli indoktrinerade,
  Först så förbjuder marxisterna hemskoleundervisningen i Sverige, ett alternativ som höjs till skyarna i de länder där det är tillåtet.
  Demokrati och frihet är det största hotet mot socialisternas agenda
  men DU har ansvaret för dina barns framtid.
  Tänk på det kommande val och rösta på det enda partiet som står för valfrihet kärnfamilj och som på allvar vill rädda Sverige från den samhällskatastrof som majoriteten svenskar själv bär ansvaret för.

  SD2018

 7. Det kommer knappast som någon överraskning att regimen systematiskt motarbetar allt som kan beskrivas som framgångsrikt och effektiviserat. Inbegriper konceptet dessutom ordning, bildningsbefrämjande undervisning, civiliserat uppförande med tendens till en lovande yrkeskarriär, ses detta givetvis som ett hot mot det dysfunktionella globalistdiktatet, vars agenda stipulerar anvisningar om att förvandla samtliga elever inom den humanitära stormakten till dreglande byfånar och illitterata fjollor med utpräglad identitetsförvirring.
  Allt handlar nu om att solidarisera sig med den emotionellt och kognitivt underbegåvade huliganimporten som tillåts sätta dagordningen i det svenska pajassamhället.
  Andreas.

 8. Se gymnasie elever, mest somalier och afghaner. Se dagisgrupper på Södermalm, bara vita barn. Se dagisgrupper i Sundbyberg 30 % afro afrikanska. Vänster röstande söder journalisters barn borde bussas till gruppvåldtäktsmännens skolor, och mer besök i domstolar och fängelser, som en del i upplysningens intresse.

  1. Vänsterns ungar är så hjärntvättade att de bara ser offer och kommer att få sina tankar bekräftade. Tyvärr! Men man kan ge det en chans, ditt förslag är utmärkt! Låt dem se hatet och lögnerna som produceras i invandrares kretsar och vad de kräver. Låt dem möta hot och se våldet i fängelserna. Ut med dem i verkligheten bara!

 9. Det är dags att sluta lyssna på regeringen helt. Jag undrar om inte anarki är bättre än nuvarande styre?

 10. Ordningsreglerna påminner om den tiden jag gick i skolan om man bortser från mobiltelefonerna. Och inte har jag tagit någon större skada
  Kanske beror på vem man frågar 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: