Stäng

Ska svenskar och andra vita bli slavar igen?

RASISM OCH SLAVERI. Seattle, USA den 12 augusti 2020 ”Ge oss ditt hem. Ge svarta deras hem tillbaka. Du sitter där bekvämt. Jag brukade bo i det här området men min familj kunde inte bo kvar och du sitter där och har det trevligt med dina vänner” skriker en mörk kvinna. 

Kvinnan menar att så kallad gentrifiering, områden som rustas upp och renoveras, är rasistisk eftersom rena och fina områden riskerar leda till hyreshöjningar. När områden rustats upp och den sociala standarden höjts, menar hon att “svarta har tvingats bort” och därför måste de vita “lämna  tillbaka” hemmen de bor i.

Black Lives Matter och deras vänsterblivna medlöpare verkar inte ha förstått att vill man ha en fin bostad, bil eller något annat får man jobba för det. Men för BLM handlar det inte om “rättvisa”, de vill ha saker de aldrig har haft utan att arbeta för det på de arbetsammas bekostnad.

-Pettersson säger att ett problem som BLM inte fattar är att ägodelar ska skötas och underhållas. Det kräver arbete och pengar så om de får några fina bostäder, ska de om några år då de har förvandlat bostäderna till slum flytta till nya hem som de arbetsamma rustat upp?

De svarta verkar inte ha funderat på vilka det var som gjorde slaveriet olagligt?

För övrigt menar jag att statsminister Stefan Löfven (S) ska avgå och ta hela sin feministiska regering med sig, och jag anser att skörden ska gå till dem som har planterat, inte till dem som kommer hit enbart för att njuta av frukterna.

 • Kära svarta och araber, när ska ni ta ansvar för era förfäders brott?

Slaveri är ett system där människor (slavar) betraktas och behandlas som egendom. Slavägaren låter vanligen slavarna utföra tvångsarbete och kan även sälja slaven vidare. En slav på 1850-talet skulle i dagens penningvärde motsvarande 12.000 dollar idag (cirka 110,000 svenska kronor). Med andra ord motsvarade slavar ett ansenligt kapital som måste skötas och var inte alls så billigt som det ofta framställs. 

Historiskt sett har majoriteten av alla kulturer tillämpat slaveri. I Västeuropa började slaveriet avskaffas på 1200-talet. Slaveri och slavhandel förbjöds inom Sverige år 1335. I praktiken deltog dock svenskar i den transatlantiska slavhandeln.

I Amerika avskaffades det under 1800-talet, i några fall efter att länderna blivit självständiga. I samband med att Afrika koloniserades i slutet av 1800-talet förbjöds slaveriet där. Slaveri var vanligt även i Asien – särskilt i Mellanöstern – långt in på 1800- och 1900-talen. Idag anses slaveri förekomma i bland annat Nordafrika.

Den transatlantiska slavhandeln var oerhört grym med transport av slavar från Västafrika över Atlanten till Amerika som pågick under tidig modern tid, från 1500-talet, fram till 1850-talet, då slavhandel och slaveri förbjöds. Slavättlingarna utgör huvuddelen av afroamerikanerna i Nordamerika, Centralamerika, Karibien och Sydamerika.

Men det verkar som både svarta, så kallade afro-amerikaner och muslimer har glömt sin egen roll i det hela. Vanligen var det afrikanska hövdingar som förde krig mot sina grannar och sedan sålde sina fiender som slavar. Eller så var det fattiga människor som blivit djupt skuldsatta och därför hamnat i slaveri. Mängder av afrikanska handelsmän blev slavjägare som ledde slavkaravaner mot kusterna utan dessa slavjägare hade ingen slavhandel kunnat förekomma.

Den vite mannens slavhandel var dock ingenting jämfört med muslimernas som började 800 år före européerna började handla med slavar i Afrika gjorde muslimska slavhandlare det och den muslimska slavhandeln levde officiellt kvar till 1960-talet, då de sista muslimska länderna förbjöd slaveriet men inofficiellt förekommer det än idag.

-Pettersson tycker det är dags att muslimer och araber tar ansvar för vad deras förfäder gjorde när de förslavade hundratals islänningar, tusentals svenskar och miljoner kristna européer. Gör de inte det så ska de vara tysta om andras gärningar.

I den muslimska slavhandeln var vita och svarta de främsta offren. Och berättelserna om den slavhandeln vittnar om en oerhörd grymhet.

Dessutom, glöm aldrig att det var vita, kristna män som kämpade mot och så småningom avskaffade slaveriet.

Flera framstående slavmotståndare var svenskar, till exempel Anders Sparrman som var lärling till Carl von Linné och Carl Bernhard Wadström. De kritiserade och arbetade politiskt mot den omfattande slavhandel som bedrevs av England, Frankrike, Portugal och andra stater, liksom den blygsamma svenska handeln.

Präst förhandlar om friköpandet av europeiska slavar

Jag mejlade till SVT för närmare tio år sedan med förslag om att göra en TV-serie eller dokumentärfilmer om muslimernas härjningar i Europa och de svenskar som blev slavar i Nordafrika eller slavräden till Island 1627 men fick inte ens ett nonsenssvar. Det finns många uppslag, men muslimer verkar fridlysta. Ett program om den oföränderliga koranen vore också intressant, där står guds ord och de går inte att ändra på: ”När ni möter dem som är otrogna, så halshugg dem, tills ni anställt ett blodbad bland dem” (sura 47:4)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Ska svenskar och andra vita bli slavar igen?

 1. 👍 👍 👍 👍 👍 👍

  Bra skrivet, Pettersson!

  🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪

 2. Vi är redan slavar åt kapitalet, som en sann kommunist skulle säga.
  Men vi är hårt beskattade i Sverige. Driver du företag får du skatta 70-80% av inkomsten beroende på hur duktig du är. Ju duktigare du är ju mer skatt får du betala.
  Med de pengar du får över får du köpa undermålig mat som förstör din kropp och dina tänder. För att kompensera den dåliga maten måste du är medicin och kosttillskott, samt borsta tänderna.
  Så sammantaget är skillnaden inte stor mot det svarta slaveriet, men vi har lite mer materiellt och tid. Men du måste slaviskt gå till arbetet och du måste betala din skatt.

 3. Erfarenheten säger att det som finns i Amerika kommer även till Europa och vi i Sverige är särskilt receptiva för vad som sker där.
  Vi har allt här i Sverige för att krutdurken skall explodera även med större kraft än i USA. Arbetslösa, missnöjda och nu även bortskämda p.g.a. syltryggarnas svek. Det blir inte ”when the saints go marching in.”

 4. Intelligens och sunt förnuft brukar gå hand i hand.Nuförtiden verkar det ha blivit en bristvara både här och där.

 5. A gräver, skaffar jord, gödslar, inhandlar frön och plantor, sår, planterar, vattnar, rensar bort ogräs, kort sagt – odlar.
  B har då lika stor rätt, om inte större, som A till skörden. Att A har sått och pysslat om morötter, meloner och jordgubbar har ingen betydelse. Nä, jag tror inte det, även om Allemansrätten så smått börjar utvidgas till att även gälla villaträdgårdar.

  För övrigt är det förunderligt att vänstern förordar att efterkommande generationer ska straffas för forntida brott, när de samtidigt är emot straff i nutid där gärningsmannen återfinns på plats, (vanligen) vid liv. Borde inte slavägarna ättlingar behandlas med silkesvantar och vördnad, de är ju sprungna ur en kriminell miljö?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: