Stäng

Stoppa all asylrelaterad migration – Kommunalråd Stefan Hanna

BROTTSLIGHET. Stefan Hanna, Kommunalråd i Uppsala, skrev den 12 augusti en debattartikel i Uppsala Nya Tidning, UNT, där han kräver totalstopp för all asylrelaterad migration till kommunen.

Stefan Hanna, utesluten ur centerpartiet. Numera ej partipolitiskt. Pressbild Uppsala Kommun.

Problemen med brottslighet, skola, vård, bostadsbrist, försörjningsstöd etc. går inte att lösa om man inte snabbt stoppar inflödet och istället försöker integrera de flyktingar som redan flyttat till kommunen, menar Stefan Hanna.

Vi måste börja tala om dessa problem. Regeringen har inte förstått situationen och att man från och med juli i år gör det möjligt att begränsa den egna bosättningen, EBO, i vissa områden löser inte problemet, menar han. Reglerna går lätt att gå runt.

Stefan Hanna tycker att det blir lite löjligt att undanta vissa gator från EBO då detta inte kommer att hindra migranter från att bo på dessa i alla fall. Han menar att användningen av fejk-adresser och liknande då kommer att öka och att incitamentet för olika typ av kriminalitet får en ökad grogrund.
Vissa kommuner med stora sociala problem som t.ex. Malmö, Göteborg och Botkyrka har varit tydliga med att de vill inte ha någon inflyttning av migranter alls till sina kommuner, utan att de nu måste få koncentrera sig på att lösa de problem de redan har.

Enligt EBO-lagstiftningen följer en fastslagen penning med den asylsökande om denne flyttar från Migrationsverkets lokaler till eget boende. Detta belopp är dock så pass lågt att det skapar incitament att söka en ökad inkomst på annat sätt. Hanna menar att trots att den överväldigande majoriteten är skötsamma och vill göra rätt för sig, blir konsekvenserna ändå en ökad kriminalitet.

Swebbtv…

Kommande generationer får betala EUs stödpaket – Nationalekonom Hans Jensevik förklarar

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 reaktioner på “Stoppa all asylrelaterad migration – Kommunalråd Stefan Hanna

 1. Gång efter annan talar de med erfarenhet och vetskap om hur Riksdag och Regering skall agera men alltid för döva öron. ”Vi vet att de har rätt men kan ej erkänna att vi har haft fel eftersom det är sååå genant.”
  Jag lider att höra mitt Upplands mittpunkt Östra Aros ha sådana allvarliga problem och att de som förstår blir uteslutna ur ett parti just för sin klarsynthet. Men som någon skrev det måste vara en merit att bli utesluten ur Bondeförbundet eller som för att bli mer attraktiva, nu heter C.

 2. Inte ens integrera de som finns !
  Ett fungerande och icke korrumperat Återvandringsverk ska istället inrättas där enkelbiljett ut ur Sverige löses…..

 3. Varför ha kommunalråd, om de alltid ska tvingas följa rikspolitikens order. Lätt att vara partiledare och lova fortsatt stor invandring, när kommunerna får stå för notan.
  Alla som tycker ”fel” utesluts.
  Varför ha så många riksdagsmän, när de flesta bara agerar knapptryckare? De tillåts inte företräda den region som valt in dom. Ett bevis på hur dåligt demokratin fungerar i praktiken.

  1. Problemet. Vi har en sken demokrati.
   I en riktig demokrati skulle inte partiledarna utses på stämmor där alla sympatisörer inte kan medverka.
   Påstående att svenskar har valt fascisten vi har fått som statsminister är inte med sanningen överensstämmande,
   Ett bättre demokratiskt system vore 100 personer i riksdagen om valdeltagandet är 100%.
   Partiledaren blir den som får flest personröster i respektive parti

  2. Det är enkelt att förklara varför, de som säger sanningen är farliga för dem som sitter vid köttgrytorna. Demokrati finns ej i vårt land utan det är en demokratur vilket är närmast att betrakta som en diktatur. Det är ett litet men livsfarligt parti som nu har makten, MP, tack vare sossarnas vilja att alltid till varje pris sitta kvar i maktposition.

 4. Att bli utesluten ur centerpartiet måste ses som en merit för i centerpartiet inryms bara landets mest stolliga människor med rödhättan Annie Lööf i spetsen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: