Kallaste juli på många år…


GOTT OCH BLANDAT. Juli har bjudit på ovanligt kalla temperaturer i år. I Mora, Sveg och Storlien kan det bli den kallaste julimånaden sedan 1962, rapporterar Expressen.

Överlag har det varit mellan en och fyra grader kallare än normalt. Bara på Öland och Gotland har det varit som vanligt, eller till och med lite varmare.

I Götaland och stora delar av Svealand har juli inte haft så låga temperaturer sedan 2004.

-Pettersson säger som vanligt att vi behöver klimatförbättringar i vårt land. Dock rullar sommaren på här i torpet i Södermanlands skogar och kulturbygd.

Fågelsången har tystnat, de små barnen har varit på besök och plockat smultron, en vilsen fladdermusunge kom på besök en natt, de första kantarellerna är plockade,  liksom några hallon och blåbär till glassen, fjärilarna flyger, det blir ett och annat dopp i insjön, den oäkta hustrun odlar och jag bloggar.

Livet går vidare och är riktigt skapligt trots Corona, Greta och hennes entourages varningar.

För övrigt är det ett tag sedan Sveriges värmerekord slogs enligt SMHI. Den högsta temperatur som uppmätts i Sverige är 38 grader. Denna temperatur har uppnåtts två gånger, första gången i Ultuna den 9 juli 1933 (mätt på en halv grad när) och andra gången i Målilla den 29 juni 1947.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Kallaste juli på många år…

 • Olof.p

  Svenska naturen är vinnare av denna sommar. Mycket regn och ibland varmt. Och om halten co2 har ökat säger naturen bara ” mums”.

  Gilla

 • Nisse

  Då är det tur vi global uppvärmning, för annars hade vi haft is i juli.😁😁
  Klimatalarmisterna skriker högljutt varje gång något bekräftar deras story. Annars är de tysta som i graven.

  Gilla

 • Guy F

  Märkligt! Nyss var det endast över Sverige den globala uppvämningen hade full krafi, inom Sveriges gränser endast. Nota Bene. så vad har hänt?
  Har gränsen fallit mot övriga världen? Tror att sanningen kommit ikapp lögnerna. Sanningen har en obehaglig förmåga att alltid komma fram

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: