Falska identiteter är ett oerhört stort problem

INVANDRING & BEDRÄGERIER. Artikeln nedan är från 2015 och på de fem åren som gått har identitetstölderna, missbruket och bedrägerierna nått otroliga nivåer där myndigheterna inte kan reda ut vad som är rätt och fel. 

Migrationsverket tar fingeravtryck på alla asylsökande. Varför samkör inte myndigheterna detta? Om det är lagliga problem varför ser inte justitieminister Morgan Johansson (S) till att ändra lagarna?

-Pettersson undrar varför myndigheterna inte gör något åt kriminaliteten med falska identiteter? Kan de inte eller vill de inte?

Om falska identiteter på bloggen...

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Falska identiteter är ett oerhört stort problem

 1. Förutom de som fått (köpt) “äkta” körkort finns det flera en eller flera körkortstestare och uppkörare samt någon eller några kontrollanter som blivit mutade.
  Eller är det så enkelt att ta körkort för de som inte kan svenska?

  • Jag ringde till en körskola och frågade kring körkortet gällande min släkting, men med andra tankar i bagaget också.Vet att de fuskar och har mest araber,som får gratis körkort som elever.
   Han var så misstänksam och sade att det var långa väntetider.
   Man anade vid tröskeln att det där var ingen rumsren firma.
   Annars kan man beställa körkort från Estland för 5000 Sek.
   Det är tack vare EU som ingenting fungerar enligt lagen numera.


 2. …felet helt å hållet, är de förtroendevalda som som styr
  i landet Abzurdien…eller rättare sagt dess innevånare
  som egentligen har förståndshandikapp. å de grövsta
  … däri ligger problemet

 3. Varför har vi då detta i Sverige idag? Väljare som slentrianmässigt röstar på samma parti gång efter gång. Skälet kan vara att en kvinna tycker att politiker den eller den är så snygg eller uttrycker sig så tydligt. Vissa andra röstar som de tror deras fäder gjorde. Signifikativt för dessa är att de aldrig sätter sig in i vad de olika partierna har för åsikter annat än att behålla makten eller andra att erövra den.
  Men vad vill de ska hända med vårt land? Den frågan verkar för många vara helt oväsentlig. Eller oförmåga att tänka.

  En socialdemokrat kommer på 60-talet tillbaka från USA, blir intervjuad. Hur upplever du USA, “det var fantastiskt, vilka skyskrapor vi fick se och så mycket nytt, det var så fantastiskt.” Jaha inga problem alltså, “Jo de var ju raskravaller så en kunde ju inte gå ut på kvällarna, förstår inte att de ska vara så otäcka mot de svarta.” Var det något mera anmärkningsvärt?
  “Ja det var förfärligt mycke negrer där.”

  • Vem sjutton kan rösta på Lövén p.g. a hans utseende? Herregud. Absolut inget förtroendegivande eller sympatiskt utseende.
   Humpty Dumpty

 4. Det är ju sådana som Anders Ygeman som har tillsatts
  på viktiga områden, han står och tramsar om att Sverige
  inte behöver kärnkraft, han påstår att Sverige har överskott
  på el, detta trots att vi mitt i Sommaren behöver importera El,

  Med sådana herrar o Damer på viktiga poster kan det inte bli
  annat än katastrof!

 5. Sverige är ett enda stort total havererat Fiasko

  Landet är otroligt vackert , men ca 80% av befolkningen är fullkomligt lågbegåvade avskum

   • Man kan bli förtvivlad över hur folk röstar men….

    jag ser det som lite mer komplext än så…..

 6. Sverige har totalt kollapsat efter drygt 40 år landsförädisk massinvandring och ett EU-medlemskap !
  Ingenting fungerar längre, extremvänstern och korruptionen har segrat…..

 7. Vi får inte diskriminera den nya befolkningen… Statliga SVT går i täten och lär oss vad som,är rätt o. fel !
  I dag skrives att ” två svenska (knarkhandlare) har fängslats i Iran”… Nyheten om dessa “svenskar” har man avvaktat med sedan i Januari,för att finna ut korrekt formulering,av fallet. Våra kära importer kan ju annars bli stötta…
  Samt alla våra varmhjärtade ledsna.

 8. Migrationsverket tar fingeravtryck på alla asylsökande

  Ja, men inte på anhöriga.

 9. Stefan han har skapat ett paradis i Sverige för alla kriminella invandrare samtidigt som vi riktiga Svenskar står för notan. Man kan inte fatta att det finns folk som röstar på sossar……..

  • Om vi ska vara noggranna har detta pågått sedan Bildt blev statsminister 1991. Vet Bästerberg ställde ultimata krav och Bildt upphävde Luciabeslutet och sedan dess har bara yttre omständigheter stört inflödet. Persson var något bättre men alla riksdagspartiet utom ett har på ett eller annat sätt varit delaktiga i massinvandringen. Med MP vid rodret har det gått helt överstyr.

   • Precis. Därför skulle jag vilja få spridning på detta på Facebook.
    Att inte svensk polis efterlyser offentligt .De måste ha fått bilderna och vetskap om detta.

   • Absolut.Svensk polis efterlyser sällan öppet med bilderna efter kriminella.
    Om det här skulle visas på media eller tv skulle de säkert åka fast här.

  • Funderar på om inte polisen kan kolla via register i MGV i Finland och Sverige och söka efter dessa ?

  • För er som inte förstår finska: Här nedan följer en översättning gjord med Google-translate från finska till svenska på reportaget publicerat i Helsingin Sanomat:

   Stad | Misstänkt brottsling
   Polisen släppte bilder relaterade till våldet i Kaivopuisto – en ung man dog i en kamp
   Polisen har inte nått de misstänkta i brottet, och deras identitet är inte känd för polisen.

   Polisen vill nå människorna på bilderna.

   https://hs.mediadelivery.fi/img/978/50b07b00f9114301ae3d2a42f4f8c94b.jpg

   Foto: POLICE

   Valtteri Parikka HS
   Publicerad: 12:51, uppdaterad 13:29
   HELSINKI-polisen släppte bilder av personer i samband med natten mellan lördag och söndag, 4-5. Juli för en kamp framför restaurangen Kaivohuone.

   Kampen dödade en man som föddes 2001 och skadade fyra andra.

   Polisen har inte nått de misstänkta i brottet, och deras identitet är inte känd för polisen. Polisen ber både observationer av incidenterna och identifieringen av människorna på bilderna.

   ”Baserat på den information som mottagits i detta skede finns det skäl att misstänka flera personer om brottet. Den preliminära utredningen kommer att bestämma varje persons andel i incidenterna, säger Jukka Larkio, utredningsdirektör, brottskommissarie vid Helsingfors polisavdelning, i pressmeddelandet.

   Larkio berättar för HS att bilderna publicerades eftersom polisen egentligen inte har någon annan information om de misstänkta.

   “Inte bara tillkännage sig själva.”

   HÄNDELSERna började efter ljussignalen som gavs vid Kaivohuone kl. 01.00.

   Polisen säger i ett uttalande att en grupp unga män som tillbringat kvällen i restaurangen lämnade restaurangen med andra kunder när en tidigare okänd man i garderoben träffade en av dem utan anledning.

   Slagman var enligt polisen en del av en grupp med utländsk bakgrund.

   Ett team med utländsk bakgrund fortsatte att utmana tvisten utanför restaurangen efter att ha blivit misshandlad av en annan part.

   En annan part, enligt polisen, var passiv och försökte sprida sig, men ögonblick senare märkte partiets medlemmar att män med utländsk bakgrund träffade och sparkade en man med sig cirka 50 meter från restaurangens ytterdörr.

   Medlemmarna i partiet försökte ingripa, men männen förhindrade dem att ingripa och slå de som försökte ingripa.

   Ett av offren dog senare.

   UNDERSÖKARE Larkio hade tidigare berättat för HS att de misstänkta och offret förmodligen inte kände varandra. De kriminella titlarna beror på offrets död.

   ”Fallet utreds som ett övergrepp och ett dödsstraff, eftersom ett av offren för överfallet dog av sina skador natten efter händelserna, det vill säga natten mellan söndag och måndag 6-7 juni. Juli, säger Larkio i ett pressmeddelande.

   Observationer av incidenterna och identifieringen av personerna i övervakningskamerabilderna kan skickas via e-post till vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi eller via Whatsapp-ansökan till polisen på 050 562 7405.

   • De ser bekanta ut.Träffar många med det utseendet i Stockholm varje dag.
    Tekniken bör ha nått så långt att man skulle trycka en bild på en skärm för att skanna och på så sätt kartlägga grupper, tills man hittar rätt.

 10. Varför används inte biometriska data och fingeravtryck, för att identifiera alla som vistas i landet?
  Pk verkar inte vilja identifiera de kriminella och illegala?
  Alla som söker/har sökt asyl, måste för tusan lämna sina data och topsas. Uppgifter ska finnas tillgängliga inom Europa i gemensamma databaser.

 11. Om man vore kompetent för sitt ämbete så tog man tag i det här.Om man är kompetent vill säga.Enklast att göra som brukligt : stoppa huvudet i sanden så försvinner problemet.Vi har en icke fungerande regering som vi ser bevis för dagligdags.En skam är vad det är.En stor och löjeväckande skam som ger eko i vår omvärld.

Kommentera