Frankrike inför krav på munskydd idag…

PANDEMI. Från och med i dag inför Frankrike krav på munskydd på alla offentliga platser inomhus. Den som inte bär munskydd där det är obligatoriskt riskerar böter på 135 euro, motsvarande 1400 kronor.

Munskydd. Bild Alexandra Koch, Pixabay

Beslutet om det nya kravet, som meddelades av premiärminister Jean Castex i torsdags, togs efter att myndigheter noterat en uppgång av virusspridningen i landet. Frankrike har sedan tidigare infört munskyddskrav för alla som reser i kollektivtrafiken.

Antalet länder som har munskyddskrav som en del av bekämpningen av spridningen av coronaviruset har ökat kraftigt i takt med att pandemin vuxit.

I mitten av mars hade tio länder munskyddskrav. Nu ber eller kräver 130 länder sina invånare att täcka mun och näsa i olika sammanhang, enligt norska NRK, i Sverige är det dock inget krav.

Le Monde…

-Pettersson noterar att statsepidemiolog Anders Tegnell på frågan om varför Sveriges linje skiljer sig mot vissa andra länders säger. – Anledning att det ser så olika ut beror på att kunskapsunderlaget är extremt svagt. Det finns en enda studie i världen som försökt titta på det här, säger Tegnell.

– Det passar dåligt in i det vi försöker driva i Sverige, att om man är sjuk ska man stanna hemma och inte gå ut på stan med ett munskydd på sig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Frankrike inför krav på munskydd idag…

  1. Helt sinnessjukt! och kommer att öka eventuell smitta bl a genom att många ständigt fingrar på och justerar sina munskydd och sedan tar på andra saker. Många känsliga personer kommer att bli sjuka av sina munskydd delvis beroende på att syrehalten i inandningsluften sjunker av munskyddet.
    Detta är ytterligare ett steg i en totalitär övning inför det fullständiga övertagandet ”THE NEW WORLD ORDER”! Inget annat! VAKNA!

  2. Märkligt att inte hela världen följer Sveriges Coronastrategi som enligt Steffe är effektiv !
    Vi svenskar behöver ju inte munskydd, man kan ju nästan undra,på om Corona överhuvudtaget har funnits i Sverige.

Kommentera