Hur länge dröjer det innan regeringen går på grund rejält?


RIKETS STYRELSE. Riksdagen röstade våren 2018 enhälligt igenom en motion från Moderaterna, att tjänstemannaansvar ska införas i offentlig förvaltning. Det gamla togs bort 1976 och det enda som blev kvar var begreppet ”oriktig myndighetsutövning”.

Men den formuleringen är så svag att den i praktiken inte går att använda. Riksdagen anser att ett tydligt straffansvar för tjänstefel i förvaltning ska förbättra rättssäkerheten och öka förtroendet för statlig och kommunal förvaltning. Ansvaret ska vara opartiskt och följa riksdagsbeslutet.

Det har nu gått över två år utan att något har hänt i regeringskansliet. I Sverige är det nästan omöjligt att fällas för jäv, försummelse och aktivism.

-Pettersson säger att regeringen är naturligtvis medvetna om detta, och tillsätter aktivister ur kompisgänget. Regeringskansliet har en budget på 15600 miljoner och 5000 anställda men ändå far regeringen fram på chans utan konsekvensanalyser…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Hur länge dröjer det innan regeringen går på grund rejält?

 • Billy Boy

  Bildkälla Värdegrundsbloggen,se

  Gilla

 • gamgubben

  Förfallet startade i och med regeringen 1969, utbildning av unga gör att allt för många blir aktivister eller influencers, sicken svenska. Detta innebär att allt för många gör fel saker, tänker galet, och ger sina röster till lika tokiga i de små partier som nu styr.
  Som grädde på moset så har vi haft allt för många Regeringar, oavsett partier, som i sin infantila värld tror på att vi ska bli en lycklig mångkulturell nation bara vi svenskar rättar in oss i ledet och integreras till det nya.
  Vad fick vi för pengarna? Flera arbetslösa, kriminella bestående av narkotikaligor, våldtäktsmän, rånare, bilbrännare mm mm. Vi fick också byggnader som ger oss information via högtalare på ett främmande språk, vi fick en helt annan gatubild huckleförsedda kvinnor, tiggare.
  Ca 200 språk talas samt dessutom fem nationella minoritetsspråk: finska, samiska, meänkieli, romska och jiddisch.
  Medvetna om detta förstår ändå inte våra politiker varför integrationen går så trögt. Blir de trängda så blir svaret: ”vi såg det inte komma.”

  Gilla

 • eugenecork


  vraket står än så länge hyfsat stadigt på grynnan, men
  tar hela tiden in vatten snabbare än det hinner länsas!
  …krävs bara en måttlig höststorm nu, för att få vraket
  glida av grynnan och ner i djupet…

  Gilla

 • Bo Eriksson/Trynbald

  Jag skrev på Morgan Johanssons Twitter i vintras och frågade hur det går med det nya tjänstemannaansvaret. Då blockade han mig i sant socialdemokratiskt folkförakt.

  r

  Gillad av 1 person

 • Pålsjö

  Signaturen Nanny måste vara ironisk (eller inte riktigt klok) som skriver att nuvarande regering gör ett fantastiskt arbete och att Trump sitter i USA och avundas oss. Exempel på Trumps ”avundsjuka” i klartext: ”Sweden, who would believe this? Sweden. They took in large numbers. They’re having problems like they never thought possible”…. “Despite reports to the contrary, Sweden is paying heavily for its decision not to lock down. The United States made the correct decision !”

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Sedan 1976 så klarar sig ansvariga alltid med orden, kan inte uttala mig i det enskilda fallet och det som hänt ska inte få hända sedan går livet vidare !
  Den som som drabbas kan alltid anmäla hit och dit men det leder aldrig till någonting, det låter bara bra.
  Så fungerar dagens berömda s.k välfärd.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: