Arabvärldens första rymdsond på väg till mars


VETENSKAP. Förenade arabemiratens rymdsond al-Amal, ”Hopp” på svenska, lyfte strax före midnatt svensk tid från rymdcentret Tanegashima i södra Japan, rapporterar Reuters.

Rymdsonden är Arabvärldens första någonsin och är på väg mot Mars. Från februari nästa år ska den cirkulera runt planeten för att bland annat studera hur dess atmosfär fungerar.

Förenade arabemiraten är ett av tre länder – de övriga är USA och Kina – som planerat att skjuta upp en rymdsond till Mars i dagarna. Det beror på att jorden och Mars inom kort är som närmast varandra, på samma sida solen.

Avståndet är nu 5,5 miljoner mil. När avstånden är som störst handlar det om 40 miljoner mil.

Sonden är en del av Förenade arabemiratens rymdstrategi, som bland annat innebär att det inom 100 år ska finnas en färdigbyggd stad på Mars.

-Pettersson per om ursäkt, för tio år sedan skrev jag nedanstående inlägg…

 • TIDIGARE 2010-12-14. Varför bygger araber inga flygplan?

Nu måste jag erkänna att jag inte är någon expert på de muslimska ländernas industriproduktion så något tillverkar de säkert. Pakistan gör kärnvapen och fotbollar. Iran, fast de är inga araber, producerar några flygplan och saffran, men i det stora hela kommer jag inte på en enda produkt från något muslimsk land som är unik, inte ett enda varumärke som de skapat och är kända för.

De arabiska länderna verkar inte producera någonting av värde för världsmarknaden till skillnad mot västvärldens enorma rikedom som vilar på ett ofattbart mångfald av tekniska innovationer och industrier.

All rikedom som existerar i arabvärlden vilar på en enda produkt – oljan – men inte ens den har de hittat själva. Arabvärldens fyndigheter upptäcktes och utvecklades av västerländska företag med västerländskt kapital och teknik.

1950 förstatligade Iran oljeindustrin och de andra arabländerna följde efter, det innebär att oljeshejkerna stal sina miljarder från västerländska företag och dessa oljepengar används för vapeninköp, förtryck och stöd av terror samt skapandet av enorma privata förmögenheter i stället för att komma det egna folket tillgodo. Så utan västerlandets kunnande hade araberna fortfarande ridit kamel och bott i tält. Nu använder de de stulna oljepengarna för att jävlas med oss, så kan det gå.

I Bibeln står inget om oljeutvinning eller industriproduktion och knappast i koranen heller men medan väst lämnat Bibeln bakom sig för att istället lyssna på Darwin, Einstein, Fleming och många fler så tror araberna fortfarande på de syner en påtänd gubbe hade på berget Hira för länge sedan.

− Så därför mina vänner bygger muslimerna inga flygplan, det fanns inga under Muhammeds tid och i den tiden är de fortfarande kvar. 

I förgrunden modern arabisk industriproduktion och i bakgrunden det de åstadkom innan Allah och Muhammed började härja…

Cheops pyramiden Foto Berthold Werner

Cheops pyramiden Foto Berthold Werner


4 responses to “Arabvärldens första rymdsond på väg till mars

 • gamgubben

  Härligt hoppas det går bra, då kan alla muslimer liera sig med de vänstervridna och flytta upp till den röda planeten. Där kan de kan de leva bygga sina moskéer ”böneropen skalla, lite glädje till Allah.”

  Gilla

 • Pålsjö

  Förenade Arabemiraten tänker alltså bygga en stad på Mars som har fått sitt namn efter romarnas krigsgud. Muhammed var ju också mycket för att kriga, erövra andra länder och sprida islam.Tänker dom döpa om planeten till Muhammed kanske?

  Gilla

 • G54

  Dom har alltså ”raketforskare” ??!!

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Vad skulle de kolla? (Mars atmosfär är förhållandevis tunn och består huvudsakligen av koldioxid (95,32 procent), med mindre delar kväve och argon. ) Jaja, den siste idioten är la inte född än… men vem är så korkad att man spenderar miljarder på att skaffa kunskap som redan finns…använd pengarna till att hjälpa kvinnor att slippa slöjan istället… 😊

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: