Stäng

Kurden Ali Hassan dömd till 12,5 år för mordförsök med automatvapen i bostadsområde

BROTTSLIGHET. I fredags föll domen mot Ali Hassan från Irak som med automatvapen försökte avrätta en kriminell invandrarkollega i det ’utsatta området’ Gottsunda i Uppsala. Enligt rättshandlingar var Ali Hassan anställd av Västerås stad för att stoppa nyrekrytering till kriminella kretsar. Ali Hassan döms till 12,5 års fängelse för mordförsök i Gottsunda. Offret var tidigare dömd för bland annat grovt vapenbrott, hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman, olaga hot, sexuellt ofredande, misshandel, flera narkotikabrott, brott mot knivlagen och butiksstöld.

Den 23-årige Ali Hassan har tidigare varit med på bloggen, efterlyst för ”flertalet grova brott”. Enligt lokalmedia i Västmanland har Ali central roll inom den kurdiska maffian i Västerås. Samtidigt som Ali var efterlyst misstänkt för att ha gömt ett automatvapen i ett skogsområde försökte han vid 18-tiden den 19 juni på öppen gata avrätta en 28-årig fiende med hjälp av automateld.

Ali är kurd, född i Irak och invandrade till Sverige år 2000. Han är folkbokförd i Västerås. Enligt polisutredning har Ali varit anställd i kommunens skattefinansierade program ’Change 2 Changes’ som ska förebygga att yngre individer dras in i kriminalitet men även hjälpa deltagare att bryta med det kriminella livet.

-Pettersson säger som vanligt att det är synd att Anders Gustaf Dalman slutat arbeta…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

***

Västmanlands tingsrätt meddelade onsdagen den 1 april 2020 dom i ett mål där 16 personer åtalats för bland annat grov utpressning, narkotikabrott, grov misshandel, grovt vapenbrott och penningtvättsbrott.

Målnummer i Västmanlands tingsrätt: B 1709-19

Cetin Isirgan, född 1985 och medborgare i Turkiet döms till 10 månaders fängelse för grov penningtvätt och dopingbrott. Frikänns för mängder med andra brott. Advokatkostnader c:a 2 miljoner.

Honar Ismael, född 1995, frikänns. Advokatarvode 978.000 som skattebetalarna står för.

Mohammed Ahmed Hussein, född 1992, döms till 4 månaders fängelse för dopingbrott och grov penningtvätt, får tidigare villkorlig dom förverkat. Frikänns från mängder med brott. Adokatens arvode 1.049.000 som staten betalar.

Ibraheem Badra, född 1996, frikänns. Advokaten får 964.000 i arvode som staten betalar.

Zaid Muhiddin Emad, född 1996, döms för ringa narkotikabrott till 110 dagsböter á 50 kronor, frikänns förmängder med brott. Advokatarvode 1.084.000 kronor.

Ali Hassan, född 1997, döms till fängelse i 3 år och 2 månader för grov misshandel m.m. Advokatarvode 1.025.000 kronor.

Diaa Khuraqi, född 2001, medborgare i Syrien, frikänns för mängder av brott. Advokaten får 1.081.000 kronor

Haydar Jeafer, född 1996, döms till 1 års fängelse för grov penningtvätt. Frikänns från en hög andra brott. Advokatarvode 800.000

Rasul Yusubov, född 1995, döms till skyddstillsyn för rattfylleri och narkotikabrott. Frikänns för en massa brott. Advokaten tar 943.000 kronor.

Sutawee Gustavsson, född 1999, döms för grovt vapenbrott till fängelse i 1 år och 4 månader. Advokaten tar 780.000 kronor.

Alexander Balci, född 1994, döms till fängelse i 1 år och 2 månader för grov penningtvätt, frikänns för annan penningtvätt. Advokaten för nöja sig med 655.000 kronor.

Mona Moradi, född 1984, döms till dagsböter 80 x 50 kronor, för grov penningtvätt. Advokaten 614.000 kronor.

Sergon Azzo, född 1996, döms för grov penningtvätt till 40 dagsböter á 150 kronor. 545.000 går till advokaten.

Afram Simon Hanna, född 1994, frikänns, advokaten får 410.000 kronor

Peter Sebastian Harnesk, född 2001, frikänns, advokaten får 339.000 kronor.

Hawzin Ahmed Salleh, född 1987, frikänns, advokaten får 322.000 kronor.

***

 • TIDIGARE 2019-11-19. 16-0 till bortalaget vid åtal för omfattande brottslighet i Västerås

BROTTSLIGHET. Åtal har i dag väckts vid Västmanlands tingsrätt mot 16 personer som misstänks för bland annat grov utpressning, narkotikabrott, grov misshandel, grovt vapenbrott och penningtvättsbrott.

Ali Hassan

Nio personer har åtalats för grov utpressning som misstänks ha pågått under tiden juni 2015 till 23 mars 2019 mot två målsäganden. Åtalet omfattar även misstankar om brott som utgjort ett led i den grova utpressningen mot målsägandena där de tilltalade i olika konstellationer åtalats för narkotikabrott, grov misshandel, grovt vapenbrott samt försök till grov utpressning. Tre av de tilltalade har även åtalats för olika typer av penningtvättsbrott. En av de nio tilltalade åtalas även för grovt vapenbrott i maj 2019.

Utöver de nio som åtalats för brott begångna mot målsägandena har en person åtalats för grovt vapenbrott och sex personer har åtalats för penningtvättsbrott och näringspenningtvätt, grovt brott.

– Vi väcker åtal i dag efter en mycket omfattande utredning som pågått sedan i våras. Polisen har lagt ner mycket tid och resurser på att utreda brottsligheten som varit både organiserad, omfattande och pågått under en lång tid, säger kammaråklagare Jenny Alriksson.

Läs vidare på åklagarens pressmeddelande…

-Pettersson säger att de åtalade lystrar till namnen Afram, Moradi, Haydar, Sutawee, Honar, Ibraheem, Diaa, Balci, Sergo, Harnesk, Hawsin, Rasul, Cetin, Mohamed, Zaid och Ali Hassan som ni ser nedan.

TIDIGARE 2019-09-02. Polisen efterlyser ”grovt kriminell västeråsare”

BROTTSLIGHET. Polisen efterlyser en man misstänkt för flera grova brott i Västerås. Mannen på bilden heter Ali Hassan och är hemmahörande i Västerås och området Bjurhovda. Han har sedan mars 2019 varit anhållen i sin utevaro för flertalet grova brott och är sedan den 29/8 2019 häktad i sin utevaro. Det är av stor vikt att polisen får tag i honom.

Vet du vart Ali Hassan befinner sig eller har annan information som kan leda till att han anträffas, vänligen hör av dig till polisen på 114 14 eller lämna ditt tips skriftligen genom länken nedan.

Polisen

Den 9 juli uppmärksammade Vestmanlands Läns Tidning (VLT), tyvärr bakom betalvägg, att Hassan är häktad i sin frånvaro misstänkt för att ha gömt ett automatvapen i ett skogsområde. Vidare framgår det av VLT:s artiklar om Hassan att han enligt polisen ska ha en central roll inom den kurdiska maffian i Västerås. Ali förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för bland annat grov misshandel, olaga hot, narkotikabrott, skadegörelse och brott mot knivlagen.

Herr Hassan har varit med på bloggen tidigare: Sju misstänkta för mord i Akalla

-Pettersson noterar att eftersom socialdemokraterna inte vill tala med SD om den grova brottsligheten så enligt Sverigedemokraternas politik skulle Ali Hassan troligen inte vara i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Kurden Ali Hassan dömd till 12,5 år för mordförsök med automatvapen i bostadsområde

 1. Ursäkta, men jag förstår inte varför vi skall hålla på och envisas med det här ”försök till” och varför det överhuvudtaget alls har kommit!

  Är man ute efter att döda någon så borde det väl vara samma straff oavsett om offret överlever eller inte!

  För övrigt så borde man bara få rättshjälp dom 2 första gångerna man blir dömd. Sen räknas man som yrkeskriminell och får betala försvaret själv!

  Om packet skall ut alls, vill säga!

 2. Varför inte åka tillbaka till kurdistan och utkämpa den strid han säger sig vilja!?
  Här har han inget att göra!

 3. Det här är bara början. Vi ser ”demonstrationer” och ”protester” men det är inget annat än upplopp, terrorism och start på ett inbördeskrig som absolut inte ligger så långt i vår framtid. Polisen har tappat allt grepp och kontroll! Och Sveriges SÅ KALLADE ”politiker” har aldrig haft något! Så tyvärr är nog vår framtid inte speciellt vacker…

 4. ”Enligt rättshandlingar var Ali Hassan anställd av Västerås stad för att stoppa nyrekrytering till kriminella kretsar”

  Var det vad han försökte göra med hjälp av ett stormgevär ?

 5. Domen på 12,5 år i Tingsrätten kan och görs förmodligen överklagas till Hovrätten där domen antingen fastställs sänks eller det blir ett frikännande !
  Om domen exempelvis fastställs till 12,5 år så ska först häktestiden räknas av från tiden och sedan blir denna Steffes raketforskare villkorligt frisläppt efter 2/3 vistelsen på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell.
  Inte konstigt att dagens kriminella hånskrattar åt det svenska löjeväckande vänstervridna rättsväsendet.

 6. Säga vad man vill om Hassan han tog ju sin (konstlade) tjänst på allvar….
  En rejäl sanering är det enda som hjälper inom deras kretsar. Beklagligt att vi har en så velig regering ett rättssystem,som låter ett sådant as stanna kvar på våra bekostnader. (skatteslavarnas)

 7. Att Ali Hassan blir utvisad är väl ej möjligt för hur ska det då gå med den förtjänsten som skall komma.
  Alla advokat kostnaderna få vi naturligtvis betala.
  Ser att Mona Moradi får böter på 4000:- men advokaten skall ha 614000:- vilket arbete kan läggas ner för att försvara någon med så låga böter.
  Advokatyrket måste vara det mest lukrativa av alla yrken inom rättsväsendet. Skamligt!

 8. 12,5 år i svenska fängelser kostar skattebetalarna mycket. Vore det inte lämpligt att ute-ackommodera de som kommer från ett annat land och har svårigheter att acklimatisera sig till det svenska samhället.
  Samtidigt.kan Sverige bidraga med att hjälpa hemlandets behövande för besparingen.
  I Sverige är det platsbrist på anstalterna
  Kurdens utestationering i Turkiet, Syrien.eller Iran kommer att göra honom gott. Han får sällskap, t.o.m. i cellen och kan känna sig stolt att han hjälper andra även om de inte är kurder är de muslimer och de behöver mycket hjälp att bygga upp vad de förstör.

  1. Skattebetalarna så klart !
   I det öppenhjärtliga och solidariska Sverige hjälps vi åt, det vet väl alla……..
   Inte minst när det gäller att hjälpa stackars missförstådda och utsatta importerade lönsamma raketforskare som oturligt råkat snubbla över ett vapen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: