Holbæk sa nej till islam och muslimer…

ISLAM. Holbæk är en dansk stad som ligger omkring 60 kilometer från Köpenhamn på ön Själland och har växt upp kring Holbæk Slot som grundades 1236 av Valdemar Sejr (segraren). Kommunen har c:a 70.000 invånare. 

Holbaek

I onsdags röstade kommunstyrelsen i Holbæk nej till att flytta och utöka stadens moské. Resultatet blev klart. 17 medlemmar röstade emot och 13 medlemmar röstade för, rapporterar TV2 Öst.

Den liberala alliansen, det danska folkepartiet och socialdemokratin röstade emot. Det senare, med undantag för Derya Tamer (S), som röstade för konservativa, vänstern, enhetslistan, den lokala listan och den radikala vänstern.

Detta innebär att den turk-islamiska kultur- och utbildningscentret troligen får släppa planerna på flytt och utökning.

-Pettersson noterar att det  finns röster för och emot men att muslimerna är griniga och menar att danskarna inte vill ha dem i Holbæk och Danmark, och det kan det ligga något i men i stället för att surra om rasism och islamofobi borde muslimerna fråga sig varför…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Holbæk sa nej till islam och muslimer…

 1. Nej “svenska Sossar” fanns det bara ett parti jorden,som v a r jämförbart med deras politik..
  Detta försvann när Gorbashjow kom till makten !! Idag för Kommunistparti en undanskymd roll, (nästan bortglömt) med undantag av bl.a. AFA !!

  • Kan man vänta sig något annat när kommunen styrs av M, C, L MP och KD. Vilken soppa!.

 2. Tycker inte att danskar är griniga utan mycket klokare än många av våra s.k. politiker.
  Islam har som sossarna ett mål, det är att ta makten och sedan behålla den.
  Vi de otrogna, i deras tankevärld, skall förslavas genom att betala en extra skatt och samtidigt vara fritt byte för deras rovdrift.
  Låt gärna muslimer leva efter sin tro, dock ej i vårt land.

 3. Danska Holbæk gör det enda rätta. Totalitära krigsideologier med inslag av antisemitism, ska inte tillåtas organiseras i demokratier. Islam bryter direkt mot FN:s konventioner om mänskliga rättigheter. Det är svårt att begripa den svenska liberala inställningen. Det kommer att straffa sig dyrt på lång sikt.

 4. Att sossarna röstade EMOT flytten/utökandet är högst anmärkningvärt; kan det vara något för vårat rikspuckor Steffe att lära sig av?

Kommentera