På sossespråk är arbetslöshet något bra…


ARBETSMARKNAD. Åsa Tallroth är 1:a vice ordförande i partiet Medborgerlig Samling samt ordförande Medborgerlig Samling Södermanland. Inte en inkvotering. Arbetslöshet heter nu arbetskraftsutbud på sossespråk och är något väldigt positivt.

Steget Efter

Sedan Stefan Löfven (S) lanserade arbetslöshetsmålet år 2013, som var att vi skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet år 2020 har en hel del hänt. Vi har haft en enormt hög migration som de rödgröna hela tiden hävdat att de haft svaret på att lösa.

Häromdagen (den 16/6) fick vi svaret av finansminister Magdalena Andersson (S) i riksdagsdebatten. ”Vi har ett historiskt högt arbetskraftsutbud som överträffar alla i hela EU.” 

– Pettersson konstaterar att nyspråk är roligt och jag misstänker att ”arbetskraftsutbudet” till stor del beror av oanställningsbara individer.

Här en kort film på delar av arbetskraftsutbudet som är Sveriges framtid…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “På sossespråk är arbetslöshet något bra…

 • Kent

  I hjärnor som det verkar stå helt stilla alltid men på en punkt verkar kreativiteten vara på topp när det gäller att hitta på förskönande nyord för att dölja sanningen.

  Gilla

 • Maurice

  En sosse tänker på annat vis. Fler bidragstagare. Fler röster. Sossarna vill inte ha ett väl fungerande land. Det handlar om att ljuga bra. Då får man med sig de lättledda analfabeter som man importerar.

  Gilla

 • centurion

  Men i så fall kan man ju dribbla med ordens betydelse hur som helst då.
  ”Vi har ingen arbetslöshet, men däremot en skyhög arbets-OVILLGHET”.
  Eller : ”Vi har ingen arbetslöshet, men däremot gott om DAGDRIVARE”.
  Ingen bostadsbrist heller, men ett högt bostadssökar-utbud.
  Inga kapacitetsproblem sjukvården heller, men ett ofantligt operationskö-utbud.
  Och definitivt ingen brist på IQ bland våra folkvalda politiker. Däremot ett gigantiskt kompetensbrist-utbud.
  Hade jag hävt ur mig något liknande på en skollektion på min tid, så hade jag blivit utslängd i korridoren, med anmärkning i betyget och klagobrev till målsman. Så de´så ! Någon måste ju ta detta stolpskott i örat !

  Gilla

 • kretin

  Högt arbetsutbud är positivt, bidrar till att pressa ned lönerna -> mer bidragsberoende -> mer röster på S

  Gilla

 • Tony

  Arbetskraftsutbud? Till vad då???? Vad kan dom ,vad
  vill dom, vem frågar efter dem???

  Gilla

 • gamgubben

  Säg mig ärligt, vem har förskaffat oss den dubiösa äran av att ha ett allt för högt arbetskraftsutbud?
  Och har det inte skett under förtecknet vi har en allt för liten tillväxtpotential med en för stor del åldrande befolkning.
  Nästa kraftfulla utspel från sittande regering torde bli, vi förbjuder nu någon att fylla 65. Dispens kan erhållas genom inbetalning av extra skatt av 300000:- årligen, betalning skall vara Skatteverket tillhanda före 15/12 innevarande år.

  Gilla

 • christoferlarsson

  För att förbättra Sverigebilden kan man ju kalla coronaoffer för infektionsneutraliserade – då blir ju Sverige bäst igen!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Eftersom Sverige är ”bäst i allt”.

  Så är ”den stora utmaningen” bland alla andra ”utmaningar”, för vår regering. Att hela tiden vinkla, förvanska och byta ut ord vid sina presentationer.

  För att den ”svenska modellens trygghet”, ska befästa den heliga ”Sverigebilden”. Framför allt när det gäller inrikespolitiken. Utomlands har många länder, redan genomskådat denna bild, sedan länge.

  Fasadpolitiken är inte bra för Sverige.

  Mer självkritik och självinsikt vore önskvärt, inom den svenska politiken.

  Gilla

 • messkalle

  Dåtiden 20,30-talet var luffaren, som drog land och rike runt, en arbetskraftutbudare. De fick oftast mat och en plats på logen för ett dagting. Min ungdomskompis far hade varit luffare till tiderna blev bättre.
  Bristen på arbeten i Sverige borde inspirera arbetskraftutbudarna att erbjuda sina tjänster utanför riket. Bättre åka och arbeta och bli en stolt person än en sunken soffliggare.

  Kompisens farsa skämdes inte utan gav oss ungdomar målande beskrivningar on den tiden vilket inspirerade oss att läsa istället för att slå dank. Dessutom gjorde kompisen och jag vår egen historia genom att luffa genom hela Sverige. Idag tror jag ingen orkar med att ta ett dagting utan hellre ligger på soffan med dagpeng.

  Gilla

  • Onkel Björn

   Här importerar vi arbetskraft från Asien för för att plocka blåbär i Norrlands skogar, när vi har hur många arbetslö….förlåt arbetskraftsutbud som helst i våra utanförskapsområden.

   Gilla

 • Nisse

  Vad hjälper det landets höga arbetslöshet, att hitta på ett nytt positivt ord, som höjt arbetskraftsutbud?
  Problem kallas möjligheter o s v.
  Tiggare kallas EU migranter
  Löjeväckande, för vilka idioter går på detta?
  Gissa vad som kommer hända, när varsel träder i kraft och många företag går i konkurs?
  Våldet, inbrotten, rånen och förnedringsbrotten kommer öka.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Sverige är jordklotets sämsta land när det gäller att ta hand om de miljarder Afrikaner som inte har något land att bo i.

  Gillad av 1 person

 • compulsoryunion

  Att skänka gratis lägenhet till afrikanska kvotflyktingar och inte kolla om de är HIV-smittade borde vara ett synnerligen grovt brott.
  Exempel: FN har minst likgiltighetsuppsåt att smitta Sverige

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: