Kriminell turk utvisas, efter mer än 40 år i Danmark


BROTTSLIGHET. I onsdags dömdes en 53-årig turk till fem års fängelse och utvisning på livstid av domstolen i Randers, Danmark, rapporterar danska Lokalavisen.

Turken bevisades redan 2016 med att ha överlämnat minst ett kilo amfetamin till en 42-årig kumpan på en bensinstation i Langå. Innan han kunde gripas lämnade han dock Danmark och höll sig undan rättvisan hos sina föräldrar i sitt forna hemland Turkiet.

En internationell arresteringsorder gick ut och i oktober 2019 dök mannen upp på en flygplats i Hamburg där han kunde gripas. Efter att i november ha utlämnats till Danmark ställdes han inför rätta och dömdes.

Åklagaren i målet, Morten Rasmussen, är mycket nöjd: – Jag är mycket nöjd med domen och konstaterar att domstolen gått på åklagarens yrkande, särskilt vad gäller att följa invandringslagens regler om utvisning – även om han har varit lagligt bosatt i Danmark i mer än 40 år och som turkisk medborgare har ett särskilt skydd i nivå med EU-medborgare. Det sänder en signal om att hantering av narkotika i dessa mängder anses vara ett allvarligt hot mot grundläggande samhällsrelaterade problem.

-Pettersson noterar att Danmark inte ser några skäl att mannen ska stanna trots lång tid i landet, utvisningen sker också på livstid till skillnad mot Sverige där oftast utvisning döms på tio år.

Flera liknande fall finns. I januari 2020 dömdes en 27-årig man från Somalia till utvisning trots 20 år i Danmark med sin familj, några andra exempel nedan från Finland, Danmark och Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Kriminell turk utvisas, efter mer än 40 år i Danmark

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: