Irakier utvisas trots familj och 20 år i landet


INVANDRARBROTT. Högsta förvaltningsdomstolen (KHO) i Finland har beslutat att utvisa en irakisk familjefar och sexualbrottsling efter 20 år i Finland. familjepappa/sexualbrottsling efter 20 år i Finland! ”Domstolen bedömer att mannen trots långvarig vistelse inte har skapat betydande band till Finland. Han har inget jobb och han pratar dålig finska (…) I tillägg bedöms han vara ett allvarligt hot mot andra människors trygghet och allmän ordning”.

Mannen kom med sin fru och barn till Finland som kvotflykting 1996. Familjen hade flytt till Saudiarabien efter att ha deltagit i uppror mot Saddam Hussein.

I januari 2015 togs mannens flyktingstatus på grund av ett kriminellt liv, bland annat är irakiern fälld för grov våldtäkt och sexuella övergrepp mot barn. Straffet var fem år och nio månaders fängelse.

Mannen har protesterat mot utvisningen och säger att han kommer att dödas i Irak på grund av sina tidigare politiska aktiviteter. Dessutom trodde araben att han troligen blir arresterad, eftersom han har dömts till fängelse för grova brott i Finland.

Irakiern tyckte också att det är oacceptabelt att han separeras från övriga familjemedlemmar.

Det tog domstolen ingen hänsyn till utan beslutade att avbryta hans flyktingstatus och utvisa honom till Irak. Rätten menade också att det skett betydande förbättringar i Irak samt att Saddam Hussein och hans Baathparti är borta.

Mannen är heller inte i behov av internationellt skydd. De nuvarande irakiska konflikterna är koncentrerade till centrala och norra Irak. Mannen är född i Basra som ligger i södra Irak.

Läs mer (finska)…

-Pettersson tycker det låter som ett bra beslut, visserligen familj och 20 år i landet men upprepad grov brottslighet och han har inte lärt sig finska…

Minns ni vallöftet från 2010 Moderaterna – Ta medborgarskapet från kriminella invandrare

Hovrätten utvisar inte irakier, trots dom på 18 år för mord och återfall


5 responses to “Irakier utvisas trots familj och 20 år i landet

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Återigen har Finland visat sin absoluta suveränitet och föregått med en rekommendabel dom. Utomordentligt välgrundad slutsats. Hade denne illgärningsman varit det minsta angelägen om sin familj hade han icke burit sig åt som en patient inom den slutna psykiatriska vården. Hans anhöriga kan knappast ha någon som helst nytta av en slik familjefar.
  Containerdeportera fanskapet, men skär först av honom öronen – det skulle jag ha gjort! Yxor råder det ingen brist på.
  Andreas 🙂

  Gilla

 • Lena

  Det är nog bara att bita i det sura äpplet, Sverige och Norden har tagit emot de sämsta i all den här flyttningsindustrin.
  Ingen bakgrundscheck, inga ID-handlingar, inga stämplade dokument överhuvudtaget bäddar för att avreseländerna ser sin chans att bli av med skräp och problem !
  Undrar hur många som satt straffade i hemländerna
  som vi nu försörjer ?
  Vi har fler vinnare i den här stinkande dyn……….flyttningssmugglarna, USCH !

  Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Här i Finland daltas det inte med kriminella. Nu väntas väl en marsch av snyftande kvinnor som vill hålla den dömde kvar i landet…

  Gilla

 • Argus

  Frågan är varför inte han och övriga irakiska flyktingar återvisades redan 2006 när Saddam kilat runt hörnet?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: