Idag dömdes den iranier som skulle utvisas för 22 år sedan för mord på Eva Engberg


BROTTSLIGHET. Iraniern Amir Zamani, 52, dömdes idag för det brutala mordet av Eva Engberg till 16 års fängelse och livstids utvisning.  

Amir Zamani, dömdes redan 1995 till livstids utvisning. Trots det har kunnat uppehålla sig i landet och få bidrag från bland annat socialtjänsten i Umeå.

Hur det gått till beror på att gränspolisen inte kan tvinga en person att lämna landet. Iraniern kom till Sverige från Iran 1989. Han fick flyktingstatus och permanent uppehållstillstånd. Men inom kort inledde mannen en kriminell bana, och hans första dom föll redan 1991.

Trots fängelsestraff fortsatte mannen begå brott och 1995 slutade det med att han dömdes till två års fängelse och livstidsutvisning, för narkotikabrott.

1997 utvisas mannen till Iran, men redan ett år senare är han tillbaka i Sverige och söker asyl.

Domen om livstids utvisning står fast, men  Zamani ansöker om nåd hos Regeringen.

Och nu inleds en flera år lång rättshaveri-dans där iraniern vid minst sju tillfällen ansöker om att regeringen ska upphäva hans utvisningsdom, men lika många gånger avslås hans begäran.

På det här sättet lyckas han uppehålla sig i landet, eftersom hans utvisningsärende pausas mellan nådeansökningarna.

Den sista av 52-åringens nådeansökan avslås är 2011.

Under hela tiden begår 52-åringen olika brott i Sverige. Bara från året 2000 förekommer mannen nästan 20 gånger i polisens belastningsregister.

52-åringen får vid flera tillfällen hjälp av socialtjänsten i Umeå med pengar och även med bostad. Deras bedömning avgöra inte huruvida mannen har rätt att vistas i landet eller ej.

Gränspolisen har i omgångar haft i uppdrag att utvisa iraniern och säger att polisen i princip inte kan utvisa person till Iran, så länge den utvisningsdömde inte själv vill lämna Sverige.

Är du från Iran, och du inte vill åka till Iran då står vi oss slätt.

Det här beror på att Iran inte utfärdar resehandlingar till personer som inte självmant ansöker om dem.

Eftersom Gränspolisen inte kan tvinga någon ur landet, så måste de försöka motivera den utvisningssdömde att själv vilja lämna landet. Ett nog så svårt jobb, men som inte underlättas av att utvisning dömda får hjälp av andra myndigheter.

-Pettersson säger att om inte den dömde vill åka frivilligt är det bara att göra livet å jävligt för honom så att Iran framstår som ett paradis och flathetens regering borde kunna påpeka för Iran att tar ni inte emot era egna så behöver ni inte göra några affärer med oss och där ska hela EU säga samma sak…

TIDIGARE 2018-04-02. Nu åtalas den man som skulle utvisas för 22 år sedan för mord på Eva Engberg

BROTTSLIGHET. Iraniern Amir Zamani skulle ha utvisats på livstid redan för 22 år sedan och förekommer under en lång rad avsnitt i belastningsregistret inklusive våldsbrott, men har trots det hållit sig kvar i flathetens land trots flera utvisningsdomar. Nu, åtalas Amir Mansour Zamani Alavijeh, Iransk medborgare för mord och åklagaren yrkar livstids utvisning igen. 

Läs vidare i inlägget nedan från oktober 2017 eller i åtalet Umeå Tingsrätt B 2202-17

Eva Engberg mördades genom att bli utsatt för ”upprepat trubbigt våld mot huvudet, halsen och bröstkorgen. Av våldet tillfogades Eva bröstkorgsskador med söndertrasat hjärta och söndertrasad del av stora kroppspulsådern med påföljande blödning, krosskador på huvudet, söndertrasade vävnader på hals” samt andra skador.

Rättegången börjar den 9 april enligt ett pressmeddelande från tingsrätten.

TIDIGARE 2017-10-03 Eva Engberg mördades av man som fick utvisningsbeslut 1997 men är kvar i landet. 

INVANDRARVÅLD. 1996 dömdes Amir Mansour Zamani Alavijeh  för grov varusmuggling till två års fängelse och året efter fick mannen, som är iransk medborgare, ett utvisningsbeslut som fortfarande gäller. Trots det har han fortsatt leva i Sverige i 20 år eftersom hemlandet inte vill ta emot honom och under den tiden begått brott efter brott. 

I onsdags, den 27 september 2017, hittades Eva Engberg mördad i sin villa enligt polisen och nu har Amir och hans sällskapsdam häktad misstänkta för mordet.

Amir har ett långt belastningsregister och har under 20 år haft ett utvisningsbeslut som inte kunnat verkställas på grund av att Amir inte velat återvända frivilligt och hemlandet tydligen inte tar emot sina medborgare som skickas med tvång.

-Pettersson menar att svenska myndigheter är medskyldiga till mordet på Eva Engberg, att låta en grovt kriminell person gå lös för att han INTE vill återvända till sitt hemland borde vara straffbart.

Amir är häktad och misstänks på den högre misstankegraden, sannolika skäl, och kvinnan misstänks på den lägre misstankegraden.

Den mördade Eva Engberg kände Amir, visar dokument från ett tidigare rättsfall. Under 2014 vittnade hon mot honom efter att han åtalades för att ha slagit sönder en bil utanför hennes hus. Mannen hade då disponerat garaget i hennes villa under en tid.


19 responses to “Idag dömdes den iranier som skulle utvisas för 22 år sedan för mord på Eva Engberg

 • Tony

  Hur många sådana kräk går kvar här trots att dom borde varit utvisade,och hur många onödiga mord och våldsdåd hade kunnat undvikas ifall man såg till att skicka hem dem. Men ett antal mord
  och gruppvåldtäkter är väl priset vi får betala tycker Sjuk klöverns
  politiker.

  Gilla

 • oskar

  Hur går det för Ygeman att utvisa sina utlovade 160 000.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ingenting förvånar väl någon i dårhuset och de kriminellas paradis Sverige !

  Gilla

 • eugenecork

  ynkedomens hemvist på jorden = SVERIGE

  Gilla

 • PatrickStenemark

  Helt sanslöst ärende alltså, vet någon vad de sysslar med, eller är alla lika inkompetenta och vilseledda?

  Att utvisa en person måste väl vara ganska enkelt, och försöker den personen fly så jagar man honom men här verkar det vara mental istid!

  Gilla

 • ruben

  Hon var väldigt besvärad av hans fräcka kontakt. Han var en stalker men Eva Engberg fick ingen hjälp av polis eller andra myndigheter.

  Gilla

 • Stenbock

  F.ö. Finns det någon av Petterssons läsare som ännu inte inser,vi bor i ett Dårhus ? Styrda av utvalda överdårar….

  Gilla

  • Mr Jordan

   Det finns åtskilliga, Pettersson är ju en mycket populär sida. Det finns många som läser utan att hålla med om innehållet. Det beror till viss del på nyfikenhet men också på att PK-sidorna är så fruktansvärt trista och fattiga på gångbara argument. Ett slitet gammalt Pariserhjul som snurrar runt, runt. När det inte står blixt stilla, vill säga

   Gilla

  • hllviken

   Kan vi hantera eventuell tragisk sanning att ”eliten” genomför detta för att krossa det svenska folket för evigt?

   Det kanske inte alls är okunnighet eller dårskap från deras sida?

   Gilla

 • age

  Men enligt 87% av våra röstberättigade ska vi ju släppa in fler av den sorten.
  De behöver inte försvara sitt eget land och inte sin egen familj, som de lämnar kvar i landet de lämnar.
  De behövs ju för att utveckla vårt land!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Känns naturligtvis bra för 7 klövern att veta att en majoritet av svenskarna är nöjda och känner sig trygga med deras politik !

   Gilla

  • age

   Två läsare tyckte att jag har fel.
   Är det möjligen socialdemokrater som tycker att vi ska lägga ner vårt fosterland och gå över till islam och sharialagar genom att importera den sortens människor?
   – eller är det kanske två som själva är utvisade från vårt fosterland men som inte vill offra alla förmåner vårt land erbjuder?
   – eller är det kanske två som inte vill eller vågar försvara sitt eget land och sina familjer utan ”flyr” till Sverige?
   – är det kanska så att de inte vågar försvara sitt ”tummen ner”?

   Gilla

 • Mr Jordan

  Jaså, han söker nåd hos regeringen. Det kan jag förstå, kan inte ha funnits mycket som signalerat att hans beteende varit olämpligt, det vore ju rasistiskt. Lycka till med det sista halmstrået, hoppas din död blir extremt plågsam.

  Gilla

 • The proud swede

  Jag ser inget problem…sätt packet på ett flygplan, flyg ner till Iran och släpp dem i fallskärm…problemet löst!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: