Black Lives matter – Demonstranter börjar fylla Möllevångstorget i Malmö

BROTTSLIGHET. Nära tvåtusen personer har i förväg visat intresse på sociala medier för kvällens Black lives matter-demonstration. Uppåt 700 har meddelat att de tänker närvara på Möllevångstorget i Malmö. Organisationen bakom har inte sökt och inte fått något demonstrationstillstånd. 

George Floyd begravs i dag i Houston, Texas, USA. Stefan Åsberg säger i Aktuellt att man ska lyfta fram det George Floyd stod för…

Vid demonstrationen i Malmö i torsdags bestämde sig polisen att fem minuter före starten avblåsa arrangemanget och skingra massorna. Orsaken var att deltagarna var alldeles för många och risken för smittspridning för stor.

Den här gången har ingen sökt demonstrationstillstånd. Polisen räknar med att det kan uppstå problem.– Vi har fyra dialogpoliser i fronten vars uppgift är att prata med deltagarna, säger Ewa-Gun Westford.

Polisen kommer i första hand bedöma om det hela kan ses som en allmän sammankomst – i så fall stoppas det spontana arrangemanget. Även risken för smittspridning finns med i bedömningen. Max antal personer som får träffas är 50.

Strax före klockan 17 berättar hon att polisen har både helikopter, drönare och polisens rytteri till sin hjälp.

Till skillnad från demonstrationen i Malmö på Ribersborg i förra veckan, som avlöpte relativt lugnt, bidrog BLM-demonstrationerna i Stockholm och Göteborg till omfattande oroligheter och kravaller på sina håll.

Enligt Westford är just BLM-demonstrationerna känsliga utifrån ett polisiärt perspektiv.

Facebook

-Pettersson noterar att det redan är fler än 50 personer på plats klockan 17, men att polisen avvaktar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

19 thoughts on “Black Lives matter – Demonstranter börjar fylla Möllevångstorget i Malmö

 1. En vänsteraktivist har väl aldrig sökt något tillstånd för en demonstration. Allt dom gör är ju i nödvärn och för att skydda demokratin. Det är bara att se vad som händer varje gång SD eller NMR tänker utnyttja sin demokratiska rättighet att ha ett möte utomhus. Det är alltså samma demokratiska rättighet som vänstern alltid säger att dom är ute för att värna. Men varje gång blir det vad vänstern kallar en motdemonstration. Dom har inte sökt tillstånd för den och den ska alltid hållas på samma tid och plats som är upptagen av en laglig demonstration. Egentligen skiter vänstern i Sverige i demokratin. Allt som sägs och görs ska ske enligt deras vilja, annars kallas det att 30-talet är här igen och mörka krafter är i rörelse. Skitprat. Vad vänstern vill ha är en diktatur som i Nord-Korea eller som gamla sovjet var.

 2. Vad säger och tycker experten A.Tegnell om dessa stora folksamlingar vad beträffar smitta eller biter kanske inte Coronaviruset på vänsterextrema parasiter ?
  Förmodligen är och tillhör även Tegnell PK-familjen och säger ingenting om dagens knäböjardemonstrationer.

 3. SVT vältrar sig i detta med sådan vällust som en stor sugga i en dypöl.
  Strukturell rasism är något som måste med i varje mening när Stefan Åsberg rapporterar om han själv säger det eller det klipps ihop på redaktionen vet jag inte.
  Vad George Floyd stod för den var bra den.

 4. Lagar gäller bara för laglydiga svenskar. Andra gör som de behagar med polisens, medias och minister Dambergs lagstridiga godkännande.

 5. Det här kommer inte att sluta bra..
  Nu river de statyer inte bara i USA, även i London, Bryssel.
  Pappa säger, mellan ca. 100 år behövs det en världs-bränning.
  Kanske det vi ser nu är början till det?

  • Det här vänsterextrema spektaklet och Corona kommer att få stora negativa och allvarliga konsekvenser för framtiden !
   Antingen kommer extremvänstern och det mångkulturella nu att helt ta över skutan världen över eller så går högern till motangrepp och då blir det krig men tyvärr så är nog inte högern lika stark som extremvänstern som sedan 1968 likt en parasit haft drygt 50 år på sig att äta sig in överallt i samhället kunnat etablera sig påverkat och skaffat stor makt.
   Tror faktiskt att loppet är kört.

 6. Ja idioter finns det gott om här i landet. Låt dom smitta ner varandra. Alla deltagare skulle tvingas sitta i karantän i 2 veckor efteråt.

 7. Det vi ser nu är en politisk och storskalig form av förnedring på vita. Det handlar bara om en sak, underkastelse och förnedring, detta handlar inte om ödmjukhet utan allt handlar om underkastelse och kapitulation, påhejade av vänstern, PK, journalister och alla andra som delar deras sjuka åsikt. Själv vägrar jag vika en tum för dessa idioter.

 8. Men för en gångs skull har kommunistpöbeln valt den rätta orten,för sin “manifest”….
  Staden som består av mer än 40% invandrade berikare.Här finns förutom araber,niggrar,sydamerikaner,mongoler och kineser f-n vet inte alla…
  Och nytillskott flyges dagligen in i tystnad,för att ytterligare dränka oss inhemska.

 9. En kriminell neger i USA, vem bryr sig?

  Engagera er i något vettigt istället, exempelvis alla dessa felparkerade elsparkcyklar, som överallt i Malmö står i vägen.

 10. Tja blir väl snart som i mena länderna att alla affärer här blir tvungna att sätta stål-lameller framför sina affärer och skyltfönster.

 11. Det visar även hur jävla sjukt Sverige är, här sätts upp restriktioner för anhörig till alla som fyllt 70,. Man fortsätter att importera människor från mena, och som släpps takt ut i samhället, komna från länder varit hårt drabbade av denna virus,med motiveringen att Asylrätten ska uppehållas,
  märkligt,mycket märkligt för andra länder har pausat detta under pandemin, är Sverige det enda landet i Europa som undertecknat detta dokument?? Inte nog med det sen ger fega Politiskt tillsatta Polischefer tillstånd till jättedemonstrationer på flera platser i landet??
  I samband med dessa demonstrationer så kan man skåda ett ynkligt beteende av flera poliser, en går bölande ner på knä och ber om ursäkt för att hon råkar vara vit, andra flyr med bussarna samtidigt som ligister kastar stora sten o andra föremål efter dem, utan åtgärd?

  I Partiledardebatten sitter Stefan Löfven med tom blick och får massor av kritik från alla håll, men ser ut ungefär som om han inte hör vad dom säger

  Vid ligist demonstrationen på Möllevångstorget ikväll har man även
  fräckheten att låta dessa arbetsbefriade bidragstagare spy sin galla på
  Arbetarnas gamla torg i Malmö, Jämför gärna statyn på torget och ställ det i relation till dom som skriker om hur synd det är om svarta o andra
  gaphalsar..

  Kan inte få det till annat ‘än att detta är arrangerat av globallistmaffian!

  • Stefans tomma blick beror på att ingen har talat om för honom vilka frågor som kommer att ställas och på så vis skrivit ner vad han skall svara. Han har lärt in en radänga. Det är därför som svaren blir så konstiga och motsägelsefulla.

 12. Alla som deltar i demonstrationerna och inte är svenska svenskar skulle arresteras och därefter utvisas. Det kan inte vara vårt bekymmer om en multikriminell i USA råkar reta upp poliserna i sitt eget land.

 13. Förstår inte hela den här hysterin omkring BLM det är ju en grej som inte angår oss det minsta .Sedan när man ser bilder på hur dessa mörka personer uppför som nu senast i Göteborg så ska jag gå ner på knä och visa min aktning för dessa individer , hur in i h.. är någon så d.. dum så att han eller hon gör det , det vore väl mera logiskt att dessa mörkhyade individer gick ner på sina knän och ber om ursäkt för sitt beteende .
  Sedan vill dom att den vite mannen ska känna sig ansvarig för det som hände för flera generationer sedan , snart kommer dom väl och säger att vi nordbor ska känna skamkänsla för vad våra vikingar gjorde när dom härjade runt om i Europa .

Kommentera