Stärkta misstankar mot mannen anhållen för dubbelmordet i Linköping. Daniel Nyqvist har erkänt

BROTTSLIGHET. Den man som misstänks för mord på två personer i Linköping 2004 anhölls i frånvaro av åklagare i går eftermiddag klockan 14.13. Han greps i morse strax före klockan 7 i sin bostad i Linköping. Anhållningsbeslutet verkställdes av regionala insatsstyrkan. Gripandet var odramatiskt och effektivt.

Mohamad Ammouri hade bara hunnit hundra meter från hemmet och var på väg till skolan när han morgonen den 19 oktober 2004 höggs ihjäl på en gångväg i Linköping. Därefter gick gärningsmannen till attack igen och högg ihjäl Anna-Lena Svensson, 56.

Efter ett kort delgivningsförhör har åklagaren beslutat att anhållandet ska kvarstå. Mannen har DNA-topsats och Nationellt forensiskt centrum (NFC) har lämnat förhandsbesked om positiv träff på den anhållne mannen. Åklagaren har ändrat misstankegraden mot mannen från skälig misstanke till sannolika skäl misstänkt för mord i två fall i Linköping den 19 oktober 2004.

Förhör med den misstänkte genomförs under eftermiddagen tillsammans med hans försvarare. Även andra utredningsåtgärder pågår.

Åklagaren hoppas kunna ta ställning till häktningsfrågan under onsdagen. Efter häktningsförhandling kommer en pressträff att genomföras. Närmare information om dag, tid och plats kommer senare.

Åklagaren måste vara tillgänglig för kontakter med utredarna och har inte möjlighet att svara på frågor från media innan dess. Efter pressträffen kommer åklagaren att finnas tillgänglig för enskilda intervjuer.

UPPDATERAT: Daniel Nyqvist, 37 år, har enligt sin advokat erkänt. Han greps tack vare släktforskares DNA-register som matchade med spår på brottsplatsen.

Screenshot_20200609-192542_Chrome
Daniel Nyqvist

Målnummer i Linköpings tingsrätt: B 2426-20

-Pettersson antar att mannen är skyldig och att polisen får en framgång som de så väl behöver…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Stärkta misstankar mot mannen anhållen för dubbelmordet i Linköping. Daniel Nyqvist har erkänt

 1. Expressen kör på att det är främlingsfientligt brott. Nu var det ju inte igår, men drev inte pappan till offret en ganska känd datorbutik? Kanske blivit dåligt bemött i butik.

 2. Jag är jurist och arbetar sedan fyrtiofem år inom rättsvärlden och att Pettersson tar bort fakta-inlägg som lätt kan kontrolleras med Google, är inte speciellt smart.

  Oavsett Pettersson vill eller inte är faktum att endast Dna spår räcker inte för åtal däremot räcker erkänt brott för åtal, men om misstänkt mördare i Linköping tar tillbaka erkännandet, ska mycket till för att han ska dömas.
  Mvh. Robin.

 3. Obehagligt att mördare går fria ute på gator och torg. Jag undrar hur det gick för han, som blev mordlysten av att inte få uppehållstillstånd och mördade mor och son på Ikea i Västerås för att de såg svenska ut. Jag tror jag minns att det tog lång tid innan media exponerade honom med bild och namn. Här tycks råda olika normer av hänsyn i media för svenska brottslingar och vissa utländska brottslingar.

 4. Konstigt, för en gångs skull behövde man inte läsa Petterssons för att få reda på sanningen!

  Han hängdes ut direkt av all media! Undrar varför?

 5. Det är tydligt att det var längesen han mördade. Det kommer nog att vara både namn och ålder och foto utan pixlar i tidningar och TV. Det är inte som men dagens mördare Dom måste skyddas från uppmärksamhet och ansvar för sitt handlande. Det är därför det pixlas så mycket, och inga namn eller annat får nämnas.

 6. Jo är det en svensk så får pissblaskan Expressen brått att hänga ut med namn o bild. Hade det varit en invandrare så hade pixleriet åkt fram bums och inte en antydan om härkomst.

 7. Har ni tänkt på att när detta bestialiska illdåd ägde rum, så var det en enorm händelse. Hela landet befann sig i chock och befolkningen försattes i ett traumatiskt tillstånd under lång tid efteråt. Men detta hände ju 2004. Alltså relativt långt innan vi på allvar blev berikade av mångkulturen. Nu för tiden är ju liknande betéende att likna vid vardagsmat. Det inträffar ju dagligen. Ser fram emot att namnet på slaktaren offentliggörs lika raskt som för ex-vis Roberto och Timell. En “svensk” måste det ju i alla fall handla om, då alla busar klassas så – oavsett nationalitet…

 8. Känns inte verkligt att någon erkänner så enkelt efter så lång tid.
  Något är mystsikt….

  • Starka bevis via DNA.Finns inget val än erkänna. Chock för familjen och omgivningen.

 9. Polisen fick sin framgång som de så väl behövde.

  Citat nyss från SVT Text …

  115 SVT Text Tisdag 09 jun 2020
  INRIKES PUBLICERAD 9 JUNI

  Linköpingsmord: Misstänkt erkänner

  Mannen som anhållits misstänkt för
  dubbelmordet i Linköping 2004 har
  erkänt i polisförhör, uppger hans
  advokat för TT.

  Den misstänkta gärningsmannen identi-
  fierades genom att använda släktforsk-
  arnas dna-register. Det är första
  gången metoden används i Sverige.

  DN skrev tidigare i dag att det var
  bekräftat till 100 procent att dna:t
  stämde med gärningsmanna dna:t från
  brottsplatsen.

  En åttaårig pojke och en 56-årig
  kvinna knivhöggs till döds vid mordet.

 10. Det där fungerar väl bara på etniska svenskar i Sverige.? Alla invällare kan med all säkerhet fortsätta att känna sig trygga.

 11. Eftersom man hittat DNA genom släktforskningsregister så det nog en riktig svensk för en gångs skull.

 12. Underbara nyheter för alla oss!!!!! Ja, förutom för MGM och hans nära och kära.

  Peter Sjölund!!!!!!! Vilken man alltså!!!! 🙂

  Och som Pettersson säger, polisen får en framgång som de så väl behöver!

Kommentera