Professorerna är inte oroliga – Elsa Widding om klimatet

KLIMAT. Swebbtvs Mikael Willgert intervjuar Elsa Widding berättar att hon har byggt ett starkt nätverk av vetenskapsmän inom klimatfrågan. Många av dessa är professorer emeritus eller doktorer i relevanta forskningsområden som vill vara med och bygga kompetens.

Elsa har hållit en stor mängd föreläsningar och har mött många personer som är insatta i klimatfrågan och förstår att larmen är överdrivna. Även högt uppsatta personer från näringslivet är frustrerade över att man inte kan diskutera klimatfrågan. I stort sett ingen som har kompetens står bakom larmen eller är särskilt orolig, enligt Elsa. Det är tvärtom svårt att hitta kompetenser som håller med om larmen.

Många av dem som vågar diskutera klimatfrågan är pensionerade vilket gör att de inte är beroende av anslag och därmed är mer oberoende.
Vi konstaterar att FN inte får in mer en bråkdel av det som överenskommits i Parisavtalet efter att USA drog sig ur. Dessutom gör krisen efter Corona att det inte finns pengar att lägga på klimatfrågan.
Elsa berättar att vartefter som åren gått har alltfler vetenskapliga rapporter visat en mycket blygsam temperaturhöjning kopplad till koldioxiden.

Elsa betonar hur viktigt det är att vi lyssnar på vetenskapen. Hon tycker att man lurar allmänheten med triviala frågor om klimatet. Man borde istället kvantifiera storleken av temperaturförändringarna så man förstår att de inte är alarmerande..

Elsa menar att det inte är klarlagt att mänsklig påverkan står för hela den stigande koldioxidhalten. Temperaturen har stigit ända sedan mitten på 1800-talet och det kan också förklara en ökande koldioxidhalt genom att haven släpper ifrån sig koldioxid när de blir varmare.

Om Elsa Widding på bloggen…

Om Swebbtv på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Professorerna är inte oroliga – Elsa Widding om klimatet

 1. …..och så alltid denna Greta….
  Malala Yousafzai, utbildningsaktivist,
  Greta Thunberg, utbildningsstrejkare
  Fredspris till båda?
  Hur ska de ha det?

 2. Så länge Regeringen låter det lilla Extremistpartiet diktera villkoren
  så kommer inga seriösa debatter att föras? Så bort med det mer än märkliga partiet M P, dom är skadliga för landet.

 3. Jag kan säga som gammal erfaren ingenjör som jobbat med energi/energifrågor i hela mitt liv är inte heller orolig, däremot skräms jag av CO2 talibanerna, som också verkar mena att vi Svenskar skall kunna rädda jordens klimat med bl.a. skatt på plastpåsar, man kan ju gråta för mindre.
  Lyssna på Björn Gillberg på y-tube, mkt vettigt.

  • Kan rekommendera Jeff Gibbs och Michael Moores film ”Planet of the Humans”.
   En svidande uppgörelse med de tafatta försöken att skapa alternativa energikällor. Där visas hur problem löses i dagens samhälle.

   Naiva önskningar om en färdig fix sväljs utan frågor. Pengar flödar som vanligt och hamnar, trots miljörörelsens skepsis mot kapitalet, i miljardärers fickor. Naturgas behövs i alla projekt, el från det vanliga elnätet tillförs för att det ska verka fungera. De drömsiffror som uppvisas räcker i verkligheten knappt till att driva kraftverken!

   Men hur skulle miljöfrågan kunna se annorlunda ut!
   Resten av samhällets beslut och problem hanteras exakt likadant, det löser sig om man vill. Enorma mängder pengar försvinner upp i luften. Vi hade fått ut mer energi om vi hade eldat upp pengarna.

   Det har blivit ett politikerkast som inte kan skilja på sina egna ideal och SAMHÄLLETS behov. Man måste kunna lyfta blicken och acceptera att det inte alltid fungerar som man vill.
   Ett färskt exempel är Coronaappen, ännu ett politiskt projekt som inte leder till en lösning på pandemin, snarare tvärtom, miljoner går till ingenting. Därav ökat förtroende för de ”folkvalda”.
   Det säger snarare mer om väljarna än politikerna.

Kommentera