Förtroendet för regeringen störtdyker

INRIKES. Förtroendet för regeringen och myndigheterna dyker: ”Något är på väg att hända” Förtroendet för regeringen sjunker med elva procentenheter till 48 procent i en ny Sifo-mätning, skriver Expressen.

Men det är inte bara regeringen som minskar i förtroende – tappet syns även hos myndigheter. Folkhälsomyndighetens siffror minskar från 78 till 70 procent.

– Det här är en ny signal – något är på väg att hända, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Sifo, som anser att det här kan vara ett tecken på att krisens första fas nu är över, vilket innebär att man inte sluter upp bakom ledarna på samma sätt som tidigare.

Undersökningen bygger på 700 intervjuer gjorda mellan 21 och 27 maj.

Sverigedemokraterna kräver att en coronakommission tillsätts omedelbart, det som inte fick hända hände och för det ska regeringen hållas ansvarig, säger Ann-Christine From Utterstedt (SD).

-Pettersson hör en statsminister som inte ser det komma, som är naiv och nu är Stefan Löfven (S) frustrerad, men allvarligt talat så behöver vi inte en blind, naiv och frustrerad statsminister.

Vi behöver en statsminister som fattar beslut och når resultat och för att nå det är det min uppfattning att statsminister Löfven ska avgå och ta hela sin feministiska regering med sig. Det här går inte längre…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Förtroendet för regeringen störtdyker

 1. Tjänstemannaansvaret måste återinföras, om inte – spelar det ingen roll vilken eller vilka kommissioner som skall utreda missförhållanden i den svenska s.k. demokratin. Med andra ord så kommer ingen att lagföras, och allt fortsätter som vanligt!

 2. Vårt kris- och beredskapssystem fungerar inte.
  Nu tjafsas det om tester och vem som har ansvar för vad.

  Corona har effektivt blottlagt de enorma brister i de principer som gäller för hantering av kriser och höjd beredskap.

  Tydligt ser vi nu hur ansvarsprincipen (samma ansvar i kris och höjd beredskap som under normaltillstånd) är otydlig beträffande regioners ansvar visavi regeringen.
  Därtill finns ingen nivå mellan regering och regioner som kan hantera frågan. Regering sitter med detaljerna i knät.

  Vi ser också hur svårt det är att omfördela resurser från mindre drabbade regioner till mer drabbade.

  Det är ju tur att det inte är höjd beredskap pga ofärd.

 3. Jag tror att det är uttalanden som den här
  “I region Västernorrland har 15 personer avlidit i covid-19, 10 av de personerna har avlidit på äldreboenden och aldrig vårdats på sjukhus trots att det inte saknas platser. En medveten strategi, enligt smittskyddsläkaren Hans Boman.”
  som gör att skutan nu vänder. Hur många har inte äldre i sin familj och då få höra att det är en medveten strategi att inte sjukhusbehandla äldre som drabbas av covid-19. Vem vill se mor och far, mor- och farmödrar, mor- och farföräldrar i princip “mördas” av principfasta politiker och läkare. Så jag hoppas att regeringen + JÖK-parierna ska få betala med mycket lägre siffror 2022 än vad dom har nu

 4. Konstigt med så stora svängningar hit och dit!

  Antar att det finns vetenskapare som analyserar sådant?!?!?

  • Ja regeringen som inte finns består ju av idel världsberömda vetenskapsmän som vet allt.

 5. de har förstör 1000 tals år av uppbyggnad på 5 år.

  ”Vi sprängde över 250 bomber över hela landet under ett år. Vi knäckte nästan landet Colombia – ekonomiskt – moraliskt och fysikt. Vi skapade kaos och ingen gick säker någonstans.” Citat av – John Jairo “Popeye” Velásquez – pablo escobar hitman i tv dokumemtären Facing avsnitt ett.

  Varför rekryterade Pablo Escabar mest bara unga killar på 14 – 17 år? Pablo visste att det var lättast att värva unga fattiga killar utan status i samhället. Pablos egna girighet efter pengar och makt gjorde dessa unga killar till kallblodiga mördare – gatans hitman – utbytbara. De unga killarna visste att de bara skulle leva tills de blev 21-22 år max men det gjorde inget för dessa killarna för de kände att de fick status och respekt genom att visa 100% lojalitet. Bara känslan att få vara med och få visa lojaliteten mot bossen var tillfredställelse i sig. Pablo erbjöd inte bara status via vapen – makt – som organisation. Dessa unga kilarna fick även egen status i sina kvarter där de gick runt och kände sig som mini bossar. Om man offrade sitt liv för Pablo fick familjen en viss summa i ersättning så de kunde leva gott trots att deras barn dog som flugor.

  Hur ser det ut i Sverige idag? Bomber och offentliga avrättningar på gator och torg – gängrån – gängvåldtäkter – grova stölder från företag – Hämnd bränder i bilar och flerfamiljshus och villor och företag – stölder från båtföreningar och bönder – rån mot äldre, handikappade och barn – kidnappningar och tortyr och bilkapningar. Staten och regeringen ser allt som enskilda isolerade händelser som inte har något som helst samband alls med varandra. Grannländer och övriga världen och sveriges befolkningen reagerar och ser mönster men regeringen varken ser – hör eller talar om detta alls.

  Medvetet skapas kaos i hela Sverige från norr till söder. Hela sveriges befolkning är drabbade och befolkningen går inte säker någonstans. Regeringen är hellre öppet och offentligt ”naiva” och vill inte ta tag i det som händer. Hela samhället dräneras på pengar genom korruption och bedrägerier och bidragsbrott samtidigt som den naiva regeringen vrålar rasism när befolkningen protesterar mot att skattemedel frikostigt betalas ut till allt och alla förutom de som betalar in skatt.

  Regeringen har lyckats vända alla mot alla. De har medvetet splittrat befolkningen så de själva kan ta mer makt. Regeringen påstår att man inte får ställa grupp mot grupp men realiteten ser helt annrlunda ut. Det är BARA grupp mot grupp som gäller.

  Barn mot vuxna

  Kvinnor mot män

  Vegeterianer mot köttätare

  Invandrare mot svenskar

  Särlagstiftningar/apartheid mot svensk lagstiftning där jämlikhet är grunden

  Miljöaktivister mot bilägare

  HBTQ mot hetrosexuella

  Värdegrunder mot lagstiftning

  Beväpnade gängkriminella mot skötsamma obeväpnade vanliga människor

  Ideologi och trossystem mot en sekulär demokrati

  Skattebefriade tiggare mot skötsamma skattebetalare

  Bidragstagare for life mot fattigpensionärer

  Utlandsbistånd mot ”personalbrist” inom alla offentliga instititioner i sverige

  Ideologier/trossystem mot kunskap och fakta

  Censur mot yttrandefrihet och åsiktsfrihet

  Statlig propaganda media mot fria poddar och bloggar och media på nätet

  Städer mot byar och orter

  Fattiga mot rika

  Rasism mot ”nazist horder”

  Islam mot demokrati

  Invandring och öppna gränser mot att ta hand om de som redan lever och bor i landet

  Menskonst mot riktiga konstnärer

  Smala mot feta

  Otrygghet mot säkerhet och trygghet

  Anpassad statistik mot sanning och öppenhet

  Klimat och miljöskatter för befolkningen mot skattefrihet för industrier och företag

  Regeringen- demokratur mot befolkningen – demokrati

  Listan tar aldig slut. Oh boy vad vi bråkar med allt och alla. Vi läggar all vår tid och energi med att bråka inom och med alla olika grupper. Istället borde vi organisera oss och hitta tillbaka till en gemensam folksjäl och ett mål att kämpa för. Ett sverige där vi är en befolkning som tycker om varandra och vill varandra väl. Ett sverige som är tryggt och där demokrati råder. Ett sverige där man tar ansvar och sunt förnuft råder. Ett modernt kunskapssamhälle där innovatörer kan frodas. Ett sverige där man kan lita på varandra. Ett sverige som inte bråkar med andra länder eller utsätter andra länder för all skit som finns här. Vi är ett litet land med en liten befolkning och globalt sätt borde vi i norden bli urminnesförklarade som befolkning då det är så få av oss och så få som har våran unika kultur och traditioner.

  Det finns ca 20 % mer demokratiska länder i världen och 80 % av alla länder är kungsriken – regimer – totalitära länder – religiösa eller ideologiska trosystem – millitärjunotor – gerilla etc. Fredliga demokratier har funnit ca 1% av hela människan historia. Att leva i en demokrati är oerhört svårt för man måste samarbeta och man kan inte låta sina egna känslor gå ut över andra – man måste lära sig att behärska och respektera olikheter och följa lagar och regler. Demokratier kräver att man har en kapacitet till att leva i ett kunskaps och tillissamhälle där alla tar ett egen ansvar och vill vara med och bidra då alla gemensamt tjänar på detta som land och befolkning. 90 % av världens ekonomier styr av korruption och mutor och våld och vapen. Det verkar vara betydligt lättare att bara tänka på sig själv och luras och stjäla och bedra och ta till våld. Att leva i öppenhet och transparans verkar globalt sätt vara mycket svårare då så få länder gör detta.

  Men vilka länder har lyckats bäst? Vilka länder söker sig folk till? Det har tagit oss flera 1000 tals år att kämpa för att få det sverige vi hade. Inget har kommit gratis. Folk i generationer har fått jobba mycket hårt för att vi skulle bli en fredlig demokrati idag. Vi måste värna om detta ! Fred och demokrati är ingen självklarhet utan ett undan som är oerhört skört och det krävs mycket uppoffringar av befolkningen för att kunna anpassa sig efter lag och ordning. Det är oerhört kränkande att leva i ett land där terorister/kriminella ska ha mänskliga rättigheter samtidigt som de inte ger några mänskliga rättigheter mot befolkningen som öppnade upp en livsmöjlighet för dem.

  Det måste räcka nu med all splittning och allt bråk. #jag-var-här-före-dig borde vara ledordet än #jag-är-här-nu.

 6. När förtroendet ökar, då är det sossarnas förtjänst och de ökar rejält.
  När förtroendet går ner, då är det regeringen som dalar.

  Uppgången beror helt helt på vad de lättledda tror på för dagen.
  De andra partierna äts i princip upp när de inte kan göra dagliga utspel om nonsens. Det är därför miljögänget tillåts be bort pengar till hela världen. Dem värnar sossarna om, en tyst och pålitlig medlöpare i vått som torrt!

 7. Senaste nytt är att Danmark öppnar gränser mot Tyskland, Island och Norge.

  INTE mot Sverige.

  Ett svar på hur Löfvén & Co hanterat pandemin.

 8. Säger som Shakespeare skrev….Det är något som luktar ruttet (hund) i Abzurdistan !
  Dessa mätningar är,och har varit FAKE i alla år. Nu har det tydligen kommit en nyanställd hos SIFO,som inte kände till spelreglerna.Si med en gång kom sanningen fram vid dessa “undersökningar” !!
  Den anställningen lär bli kort,hos röd kommunisternas media !

 9. Att regera ett land som i grund och botten är uppbyggd av naiva floskler och ett land som har ett inbyggt SYSTEMFEL kommer aldrig kunna rättas till med sittande regering och ledare !
  Varje missförhållande och problem blir enbart långbänkar.som resulterar i att alla försök till åtgärder kommer alltid försent och felriktad.
  BYT UT SKITEN !
  NU!

 10. Det började störtdyka direkt när man började frågade den delen av folket som inte är anställda inom MSM, tidigare var frågan bara ställd till dom anställda inom MSM. Nu närmar man sig dom riktiga siffrorna igen inom en snar framtid, än är det en bit kvar innan vi är på ca 20% så vi hamnar på en icke fabricerad och lögnaktig nivå

 11. Hur kan det komma sig att förtroende sjunker för världens första feministiska regering. Borde inte genuskunskaperna öka förtroendet? 🙂
  Hur man förstör ett land på kortast mjöliga tid. GENUSTRAMS.

 12. Sicket svammel. GD Johan Carlsson sa på den senaste presskonferensen att smittspridningen är låg på landets gymnasieskolor… Tacka f-n för det när dom är stängda.

 13. Lyssna på Lars Bern när han samtalar med Mikael Wilgert på Swebbtv i dag. Sammanfattar hela debaclet med coronaviruset på ett utmärkt sätt.
  Utom att man säger att Sverige har haft en strategi vilket Sverige aldrig har haft. Det har varit lösningar av ad-hock typ allteftersom.

 14. Denna regering som styrs av en Soϟϟe-sekt måste avsättas och ersättas av regering som består av folk med kunskap och tankeförmåga.

  //Gunnar

  • Just det tillsätt en regering i Sverige, det har aldrig funnits förr sedan år 1.

 15. Vi har ingen regering, bara en lekstuga. Sveriges lekstuga och Riksdagsförstöraren.

 16. “Sett ur ett HBTQI perspektiv är vi nöjda med att Coronaviruset bara verkar drabba vanliga han/ hon”, hälsar regeringen.

 17. Det är helt naturligt att så fort sanningen eller fakta kommer fram så störtdyker förtroendet för denna regering som tagit makten men avstår från regerandet…

  • Man kan inte regera om man är en byfåne. Vår regering, eller rättare sagt vår lekstuga består just a byfånar.

Kommentera