Socialdemokrater och islam hänger ihop

SOCIALDEMOKRATERNA & ISLAM. Extremister bakom skolverksamhet i Sverige rapporterade SÄPO idag och jag, SÄPO, Socialdemokraterna och de flesta andra vet att det är muslimska extremister som bedriver skolor för att rekrytera barn och ungdomar och tjäna pengar. 

Socialdemokraten Fredrik Lundh Sammeli, justitieutskottets ordförande är dock för feg för att nämna problemet vid dess namn. Han drar kristna och judiska friskolor över samma kam som de muslimska extremisterna. Avtalet nedan verkar gälla än. Från Twitter.

 • S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

SOCIALDEMOKRATER & ISLAM. – Petterssons blogg har i många år kritiserat islam och de krafter som tillåter islam att breda ut sig i Sverige. Socialdemokraterna har i en skriven överenskommelse lovat Sveriges muslimska råd, SMR, att få in muslimer på riksdagslistor, landstingslistor och kommunala fullmäktigelistor som vi publicerat flera gånger tidigare men gärna påminner om. 

I det  skriftliga dokumentet finns också specificerat vilka politiska frågor som S-föreningen Tro och solidaritet ska hjälpa SMR att få igenom – bland annat lagstiftade:

Medlemmar i socialdemokratin är där för att de är socialdemokrater. Då kan man inte ha en politisk utgångspunkt som är religiöst avsnävad. Man kan inte var islamist och socialdemokrat, precis som man inte kan vara kristdemokrat och socialdemokrat, sade Peter Weiderud, ordförande i Tro och Solidaritet, företrädare till Ulf Bjereld då.

Men det finns en överenskommelse mellan Tro och solidaritet och Sveriges muslimska råd, SMR, som skrevs redan 1999.

I dokumentet framgår det tydligt att Tro och Solidaritet ska hjälpa Sveriges muslimska råd att få inflytande över svensk politik. Man anger ett detaljerat mål för hur många listor över förtroendevalda Socialdemokrater som ska innehålla muslimer.

I överenskommelsen står det: “Under kommande mandatperiod ska muslimers delaktighet i socialdemokratin utvecklas så att: 2002 ska bland socialdemokratiska förtroendevalda finnas muslimer på 15 kommunala fullmäktigelistor, 5 landstingslistor och på riksdagslistorna i minst fem län.”

De bägge parterna skriver också i dokumentet att man ska “aktivt föra fram muslimer för uppdrag i styrelser och nämnder”.

En av de värsta islamkramarna är Bjereld (S), ordförande i Socialdemokrater för Tro och Solidaritet.

Bjereld har trots att han knappast kan kallas opartisk arbetat åt den socialdemokratiska regeringen som utredare om skattebidrag för religionsutövning. Som exempel kan nämnas att Jehovas vittnen inte får en krona medan olika muslimska församlingar får miljoner.

Socialdemokrater för tro och solidaritet hette tidigare “Broderskapsrörelsen kristna socialdemokrater”, namnbytet öppnade upp för fler trosinriktningar. Ni får själva gissa vilken/vilka.

– När Broderskapsrörelsen grundades förekom inte muslimer i den svenska religionsstatistiken, men successivt har vårt land blivit mer likt världen i stort. Det finns 200 000 muslimer i Sverige, fastslog förbundsordförande Peter Weiderud, företrädare till Ulf Bjereld. Märkligt nog har det inte varit aktuellt med namnbyte tidigare trots att judarna funnits längre än socialdemokraterna i Sverige.

Nåväl, det har säkert inget med att muslimer till 70 % röstar på S och att elaka tungor påstår att mussarna har svårt att skilja på socialdemokrat och socialbidrag.

Ännu mycket värre var att det i den kristna jämlikhetsparagrafen i Broderskapsrörelsen stod det att ”Vi strävar efter en värld […] utan ojämlikhet på grund av kön eller sexuell läggning”, men i det muslimska manifestet är ”sexuell läggning” borttaget.

Vi måste ge muslimerna tid säger Socialdemokrater för tro och solidaritet. Likadant låter det från många håll om runt om i världen, vi måste ge islamisterna tid i Egypten, Tunisien, Iran, Jemen osv. 1400 år är tydligen inte tillräckligt.

Om Bjereld kan man säga mycket. På hans blogg kan vi läsa att han är starkt emot den restriktiva flyktingpolitik hans eget part infört. Socialdemokratiska Ledarsidorna beskriver Bjereld som en person som tittar bort när muslimska förbundsstyrelsekamrater hänger sig åt antisemitism. Bjereld tillsattes nyligen som ordförande för socialdemokratiska Tro & Solidaritet. I sitt öppningstal på Tro & Solidaritets förbundsårsmöte sa Bjereld bl.a. följande:

”Vårt förbund har gått i täten i motståndet mot en restriktiv flyktingpolitik – och vi tänker fortsätta att göra det…//…se till att den restriktiva politiken avvecklas så snart som möjligt…//…vi säger ja till en stark asylrätt och till en inkluderande flyktingpolitik…

…//…de hatiska männen – de som påstår sig värna kvinnor…//…Rasistiska medborgargarden som tar till våld…//…Därför säger vi nej till islamofobi och rasism – vi säger ja till feminism och kamp för kvinnors lika rättigheter…

…//…Det är inte feminism att förvägra en kvinna att uttrycka sin religion, till exempel genom att bära hijab. Det är tvärtom förtryckande och inskränkt…

…//…Vi ser en förvridning av debatten där argsinta, auktoritära, populistiska röster – från Donald Trump i USA till Sverigedemokraterna i Sverige – vill vrida klockan tillbaka…//…Rasismens fula tryne dyker upp igen – i form av antisemitism, islamofobi och hat mot människor med annan hudfärg eller mot de människor som sitter på gatorna och ber om pengar.”

Vi ser alltså en ordförande för socialdemokratiska Tro & Solidaritet som verkar ha svårt att se baksidorna med islam och som på fullt allvar hävdar att muslimska kvinnor bär heltäckande för att de själva valt det som ett inslag i deras självbild. Socialdemokraten Bjereld är alltså tillsatt att utreda statliga bidrag till muslimska organisationer och detta är väl ett lika illa val som när Mona Sahlin valdes till att utreda extremism.

Om Ulf Bjereld på bloggen

Pressmeddelande från regeringen: Utredning tillsatt för att utreda statens stöd till trossamfunden (2016)

En socialdemokrat, eller rättare sagt före detta socialdemokrat är den före detta riksdagsledamoten Carina Hägg (S), från Värnamo, hon har varnat för islamisternas inflytande i Sverige i flera år. – De finns i alla partier, på universiteten, studieförbunden och i kyrkan. Det är en liten grupp av islamister som vill bygga ett kalifat i förorterna, säger hon.

Carina Hägg fick betala ett högt pris när hon varnade för att extremister hade letat sig in i Socialdemokraterna.

Hon var öppet kritisk till att Omar Mustafa i Islamiska Förbundet valts in i partistyrelsen hos Socialdemokraterna. Han hade, enligt Hägg, bjudit in antisemiter och homofober till konferenser.

Det ledde till att hon blev utsparkad från riksdagslistan av sitt parti i länet inför valet 2014. Carina Hägg hade suttit i riksdagen sedan 1995, men till slut valde hon själv att lämna politiken.

Numera driver Carina Hägg en tankesmedja ihop med terroristforskaren Magnus Norell och kulturskribenten Johan Lundberg.

De jobbar bland annat med ämnen som rör politisk islam, eller islamism.

Carina Hägg menar att det är en grupp av islamister med koppling till Muslimska brödraskapet som försöker få inflytande i Sverige via politiken. – Jag känner igen de här personerna och organisationerna, jag har mött flera av dem. Muslimska brödraskapet är en centralstyrd rörelse med samma strategi i hela världen, man är där makten är, förklarar hon.

– Den svenska grenen av Muslimska brödraskapet har hög status i Europa. I Sverige söker man sig till föreningsliv och politiska partier för att bygga nätverk och få inflytande. Det är en liten grupp som fått ett stort utrymme.

I Sverige kan man nu sett att islamistiska krafter kräver separata badtider för män och kvinnor i simhallar. Och att muslimska kvinnor knappt kan röra sig utomhus i vissa förorter om de inte döljer håret, enligt Carina Hägg.

– Muslimska brödraskapets mål i Sverige är att jobba långsiktigt för att införa kalifat och sharialagar i förorterna. Men redan nu väljer de ut vissa ideologiska frågor som de vet att de kan driva i Sverige, som separata badtider, menar Carina Hägg.

Läs mer på VN.se och om Carina Hägg tidigare på bloggen HÄR.

För att det är inlägger inte ska bli tjockt som en bok får den intresserade följa länkarna:

Läs mer om Sveriges Muslimska råd på bloggen…

Om Muslimska brödraskapet på bloggen…

Och kanske det mest intressanta ett samarbetsavtal från 1999 mellan Socialdemokraterna och Sveriges Muslimska råd. Läs hela Sveriges Kristna socialdemokrater, Broderskapsrörelsen och Sveriges muslimska råd. Rapport 4/99. 

-Pettersson säger bara att om ni vill att islam ska breda ut sig ännu mer i Sverige så rösta på S och Stefan Löfven i höstens val. Själv tycker jag att de muslimer som inte kan hålla sin ideologi privat ska flytta till något av de drygt 50 muslimska länderna…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “Socialdemokrater och islam hänger ihop

 1. “Smygande islamism” är titeln på en bok som Alf Ronnby har skrivit.
  Alf Ronnby, som är fil. doktor, docent och författare, har för övrigt skrivit flera andra böcker som ur olika perspektiv belyser islam och islamism. Boken “Smygande islamism” handlar om de små stegens förändringar och om följderna av att samhället tillmötesgår de krav som islamisterna har angående deras islamistiska särintressen.
  Pia Hellertz, fil.dr., socionom och författare på Humanism & Kunskap, skriver i en längre artikel följande om boken “Smygande islamism” : “Boken utgör ett mycket bra kunskapsunderlag för politiker och beslutsfattare. Den ger grundkunskaper inom ett område där inte bara jag varit naiv. Den ger också tips på metoder för att motverka islamiseringen….. Läs mer vad hon skriver om boken:
  http://www.piahellertz.com/Smygande_islamism.pdf

  P.S. Alf Ronnby har även förnuftiga synpunkter om bärandet av slöja:
  “Men han har missuppfattat vad huvudduk, slöja, niqab och burka handlar om” : skriver han i en insändare till Sydöstran :
  https://www.sydostran.se/insandare/religionsfriheten-var-inte-tankt-for-muslimer/

 2. Han har själv en suspekt bakgrund som SSU ordf. i Piteå, samtidigt som hans flickvän var kassör. Det framkom under en utredning att det fuskats i ansökningar om bidrag från ABF och Landstinget, personers namn hade använts som varken varit varken närvarande eller studerande. Återbetalades en del av de miljoner det rörde sig om, med medel från sossepartiet. Ingen blev åtalad. Sen hyssjades det ner och båda har fått nya förtroende jobb inom partiet, ena riksdagen den andra inom Luleå kommun. Sånt är nog meriterande inom S partiet, se på minister Shera….. vad han nu heter.

 3. Det går ydligen bra för Steffes parti S i dessa Coronatider det naiva och konflikträdda svenska folket sluter upp bakom sin svetsare !
  SD som enligt dess våljarkår ska rädda Folkhemmet förlorar väljare och ligger idag på 18% enligt en opinionsmätning från Novus.
  Är tyst från SD numera.
  Corona en skänk från ovan för Sossarna.

 4. Ja detta Socialisternas samarbete med Allahs skara orsakar stor skada, och innebär en förödelse,för kommande generationer.
  Gamla hederliga Sverige går sakta men säkert under. I dag publiceras att ett av landets mesta kända Gästgiveri, (“Spångens”) har försatts i KK !!
  Kanske ersättes nu serveringen och salongerna med importerade berikare som ett Asyl-hem ?
  https://www.hd.se/2020-05-27/anrika-spangens-gastis-har-gatt-i-konkurs

 5. Jag beundrar Petterssons noggranna och sakliga
  artiklar!

  – Dock är innehållet i denna artikel både skrämmande
  och allvarligt!

  Jag har ofta ”kopierat” innebörden i Petterssons
  faktabeskrivning, vad gäller den invasion av
  islam som Vårt Fosterland är utsatt för.

  Vi borde hjälpas åt att göra reklam för Petterssons
  fantastiskt fina nyhetsförmedling.

  Om det går att rädda Sverige och om Sverige blir
  räddat från islams invasion så har vi mycket att
  tacka Pettersson för!

  Alla svenskar måste få veta att islams invasion av
  Vårt Fosterland har kommit mycket längre än vad
  de flesta svenskar vet eller förstår!

  Det finns ju ännu individer i Sverige, som kan tänka
  sig att rösta på LANDSFÖRRÄDARNA,
  socialdemokraterna!
  Detta är för mig helt obegripligt!
  De fattar inte att de ger bort sitt land!

  De fattar heller inte hur dumma de är!
  – men 50% av alla människor är ju dummare
  än genomsnittet! = förklaringen!

  • Men utan människor som inte tänker så hade inte Landsförrädarna kunnat växa sig starka, det ser vi nu i Corona tider, vi har flest avlidna av alla Europeiska länder i förhållande till folkmängden, för detta belönar man då den så kallade regeringen med ökat opinionsstöd?? Man kan ju fråga sig ifall man gillar att fler människor dör, eller att det ska gå fortare utför med landet? Helt klart obegripligt?

 6. Islamister, Nazister dvs. NationalSOCIALISTER och Såssar har en hel del gemensamt. Judehatet, Makthungern, Indoktrineringen, Censuren, Mörkläggningen, Förföljelsen av de som tänker själva, Lögnen, Besservisser-attityden, Dyrkandet av den store ledaren, Utrensning av icke önskvärda element, Kravet att alla ska dela deras åsikter, Smutskastning av meningsmotståndare, Propaganda-apparaten,………..
  Denna uppräkning blev faktiskt läskigare än jag först räknat med.

  • Väl talat Centurion!

   Men du glömde de sexgalna pedofilerna från ”jag är här” (men ändå helt borta i pallet).
   Mormor Ulla och hennes lust för små afghanska pojkar. Det är en maktfaktor att räkna med. Imposant viktmässigt, grått oklippt hår, galen blick och psykopatiskt beteende. Orden sanning eller påläst är inte med i deras cv, utan ett rött skynke för dem.

   Där har du aktivisternas kärntrupp, där kan en rullator flyga och en pacemaker generera elchocker.

   Jag minns mina äldre släktingar, kvinnorna skulle ha spöat vänsterextremisterna eftersom de såg hur de agerade under WWII.
   De var förrädare och pronazister, nu upprepar sig historien. De är tillbaka med samma unkna ideologi. De gillar inte judar eller kvinnor som klagar på våldtäkter. De stöttar inte muslimska kvinnor mot religiöst förtryck.

   Huga vilka drapor!

Kommentera