Muslimska extremister bakom skolverksamhet i Sverige

ISLAM. Ett flertal individer med kopplingar till våldsbejakande extremistmiljöer driver skolor och förskolor i Sverige. Skolverksamheten berör hundratals barn och kan bidra till tillväxten i extremistmiljöerna. Säkerhetspolisen välkomnar de förslag på lagändringar som hindrar extremister från att bedriva skolverksamhet, skriver SÄPO på sin hemsida

Pressbild Säpo

De våldsbejakande extremistiska miljöerna har vuxit mycket kraftigt i Sverige under senare år. Det innebär en ökad risk för ideologiskt motiverade våldshandlingar, men även ett mer långsiktigt hot mot det demokratiska systemet.

Säkerhetspolisen ser att det finns verksamheter inom vilka det sker omfattande och långtgående radikalisering och har under en längre tid påtalat problemet med extremism i bland annat skolverksamhet.

Genom statliga eller kommunala bidrag får skolverksamheten ta del av miljontals kronor i offentliga medel vilket på sikt kan bidra till ytterligare radikalisering och tillväxt i extremistmiljöerna.

– Extremister och andra antidemokratiska krafter ska inte kunna bedriva offentligt finansierad skolverksamhet som kan bidra till extremistmiljöernas fortlevnad eller tillväxt. Staten ska inte finansiera skolverksamheter som undergräver Sverige och demokratin genom att stödja våldsbejakande extremism. För att förhindra detta behövs effektiva och rättssäkra metoder som ger bidragsgivande myndigheter förutsättningar att neka eller återkräva bidrag, säger Johan Olsson, operativ chef vid Säkerhetspolisen.

I ett remissvar till regeringen avseende ”Nya regler för skolor med konfessionell inriktning” (SOU 2019:64) förordar Säkerhetspolisen bland annat inrättandet av ett kunskapscentrum för att ge stöd och kunskap till myndigheter i bedömningar av organisationer, aktörer, extremism och andra antidemokratiska miljöer som till exempel bedriver skolverksamhet och mottar offentliga medel genom bidrag från staten eller kommuner.

– Lagändringar med effektiva och rättssäkra verktyg behövs för att förhindra och förebygga att extremister och andra antidemokratiska krafter kan starta skolverksamhet och driva skolor och förskolor. Säkerhetspolisen anser att de skärpningar av ägar- och ledningsprövning som föreslås ska omfatta alla enskilda huvudmän, oavsett om verksamheten har konfessionell inriktning eller inte. Det är viktigt att prövningen får ett så brett genomslag som möjligt, säger Johan Olsson, operativ chef vid Säkerhetspolisen.

-Pettersson noterar att Säpo inte med ett ord nämner att det är islamska extremister som driver skolor i Sverige med hjälp av bidrag från skattebetalarna och på så sätt . I och för sig drivs de kommunala skolorna också av extremister men på ett annat plan.

För övrigt anser jag att de extremister som år efter år tillåter islamister att verka i vårt samhälle med statsminister Stefan Löfven (S) ii spetsen ska avgå och ta hela sin feministiska regering med sig, och anser att skörden ska gå till dem som har planterat, inte till dem som kommer hit enbart för att njuta av frukterna.

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

5 thoughts on “Muslimska extremister bakom skolverksamhet i Sverige

 1. Är någon förvånad?

  SÄPO stödjer ju kontraktet
  som socialdemokraterna skrev med
  Muslimerna 1999!

  LANDSFÖRRÄDERI ?

  Vilken är SÄPO:s uppgift?
  Fullföljer de sin uppgift?
  Är SÄPO vår ”säkerhetspolis”?

  Jag är rädd?

 2. Vad är det för konstigt med det i dagens Sverige som numera indirekt styrs av Musse ?
  Det kristna homogena Sverige är förlorat, det behöver man inte vara Einstein för att förstå.

Kommentera