Jämtin ångrar sig om muslimsk helgdag


Av Pettersson

Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin backar från sitt förslag att göra en översyn av Sveriges helgdagar. I en tidningsintervju i veckan tog Jämtin upp förslaget att göra en helgdag av muslimska Eid, eftersom ”helgdagarna borde spegla att vi är olika”. Men nu backar Jämtin alltså från idén.

– Nej, vi vill inte ha fler helgdagar och vill därmed inte göra Eid till helgdag heller. Vi har bra med de helgdagar vi har i Sverige. Det är den socialdemokratiska åsikten och den tänker jag också driva.

Jämtin ångrar nu sitt resonemang. Socialdemokraterna vill inte göra om helgdagarna, den som vill fira andra helger hänvisar hon till semesterdagar och för egen del ska hon vara försiktigare med vad hon säger i intervjuer i fortsättningen.

Enligt Carin Jämtin har hon fått många och mest negativa reaktioner på sitt uttalande.

─ Det som är – jag vet inte vilket ord jag ska använda mig av – lite … sorgligt är alla de negativa reaktioner som har kommit kring islam och kring de motsättningar som folk tycker sig uppleva i samhället. Och det måste vi jobba med, säger Carin Jämtin i Ekots lördagsintervju

─ Pettersson tycker att det är bra att Jämtin ändrade sig men ser att hon fortfarande har långt kvar ”folk tycker sig uppleva” för fan Carin, folk tycker sig inte uppleva ─ de upplever!

Ekot


18 responses to “Jämtin ångrar sig om muslimsk helgdag

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: