Jämtin ångrar sig om muslimsk helgdag

Av Pettersson

Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin backar från sitt förslag att göra en översyn av Sveriges helgdagar. I en tidningsintervju i veckan tog Jämtin upp förslaget att göra en helgdag av muslimska Eid, eftersom “helgdagarna borde spegla att vi är olika”. Men nu backar Jämtin alltså från idén.

– Nej, vi vill inte ha fler helgdagar och vill därmed inte göra Eid till helgdag heller. Vi har bra med de helgdagar vi har i Sverige. Det är den socialdemokratiska åsikten och den tänker jag också driva.

Jämtin ångrar nu sitt resonemang. Socialdemokraterna vill inte göra om helgdagarna, den som vill fira andra helger hänvisar hon till semesterdagar och för egen del ska hon vara försiktigare med vad hon säger i intervjuer i fortsättningen.

Enligt Carin Jämtin har hon fått många och mest negativa reaktioner på sitt uttalande.

─ Det som är – jag vet inte vilket ord jag ska använda mig av – lite … sorgligt är alla de negativa reaktioner som har kommit kring islam och kring de motsättningar som folk tycker sig uppleva i samhället. Och det måste vi jobba med, säger Carin Jämtin i Ekots lördagsintervju

─ Pettersson tycker att det är bra att Jämtin ändrade sig men ser att hon fortfarande har långt kvar ”folk tycker sig uppleva” för fan Carin, folk tycker sig inte uppleva ─ de upplever!

Ekot

19 thoughts on “Jämtin ångrar sig om muslimsk helgdag

  1. Ångra sig är väl inte rätt ord? Juholt ringde säkert och talade om för lilla Carin hur det skulle vara. Vi får se om hon kläcker ur sig några nya idiotförslag utan att fråga först.

    Riksdagen framstår som det dagis det är.

  2. Där ser man vad en massiv kritik kan göra. Tänk om vår statsminister kunde ta till sig den och inte hela tiden ta till märkliga floskler.

  3. Jag tycker att det var bra att Jämtin kom med förslaget, då det är mer hederligt att föreslå det när man tar in så många, att Sverige kan vara till hälften muslimskt detta sekel, än att låtsas som om det regnar eller snacka om att sådana förslag gynnar SD mm. Det senare gör liberaler som inte lagt två strån i kors för att minska invandringen, men de bidrar alltså mer än några till en utveckling mot islamisering.
    Jag menar inte att jag har Jämtins dimmiga värderingar (av närmast nedknarkat slag) om kultur och invandring, bara att hon i alla fall inte låtsas om annat än att det får stora konsekvenser. Denna konsekvens kommer oavsett vad någon nu säger om det, om invandringen fortsätter.

Kommentera