Rätten till familjeåterförening måste garanteras utan orimliga försörjningskrav

INVANDRING. Sofia Rasmussen (twitter) är policyrådgivare inom migration på Rädda Barnen och Anna Karlgren (twitter) är handläggare/sakkunnig i flykting- och asylfrågor på Svenska kyrkan. Freds- och konfliktvetare och f.d. migrationstjänsteman.

-Pettersson vet inte vad damerna anser vara rimliga försörjningskrav, huvudsaken är att Sveriges skattebetalare slipper den bördan.

För övrigt tycker jag familjerna kan återförenas där männen tyckte det var tillräckligt säkert att lämna kvinnor och barn kvar när de reste till Sverige genom många säkra länder.

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Rätten till familjeåterförening måste garanteras utan orimliga försörjningskrav

 1. Vem har förhindrat dem att återförenas med familjen?
  Det är ju bara att lösa en resa till sitt forna hemland.
  I annat fall kan ju Svenska kyrkan stå för försörjningen?
  För Hemlösa pensionärer bryr sig kyrkan inte om.

  Jag förstår att kyrkan vurmar för Islam,Svenska kyrkan äger ju stora
  tillgångar i form av fastigheter o Stora landområden, när sen kyrkan fjäskat in sig nog hos muslimerna så tar dom över kyrkans tillgångar

  Sparka ledningen för Svenska kyrkan!

 2. Henrik Schyffert, komiker eller pajas välj själv, uttalade sig så här i tv “alla som vill komma hit ska få komma”!

  • Undrar när man får se denne dåre i Muslim skägg, precis som sin kompis´Betner?

 3. Undrar hur mycket dom egentligen bryr sig om sina familjer! Är det bara fetare bidrag som lockar?

 4. Tack Sofia och Anna för att ni talar klarspråk om invandringen!

  Tydligen är det helt orimligt att dom som kommer hit skall ha en sådan utvecklingskapacitet att dom kan skaffa sig ett arbete utan subventioner och en egen lägenhet!

  Som jag alltid har sagt, vi behöver ingen invandring!

 5. Det är klart att dom ska återförenas. Men måste det verkligen vara i Sverige. Det måste väl finnas många säkra länder på väg till Sverige. Men det bästa är deras hemland. Om deras familjer kunnat överleva där i många år så ska nog en arbetsam man också kunna klara det. Säg bara till när återföreningen ska ske. Jag kan sponsra en enkel biljett hem. Och jag är säker på att det finns många som kan tänka sig att göra samma sak. Det blir en liten utgift nu, men det kommer att spara miljontals kronor i längden för Sverige. Dom pengarna som sparas kan vi lägga på svenska äldreboenden. Där har vi ju sett att det verkligen behöver satsas pengar.

 6. Jag tycker gott att vi kan lätta på kraven om egenförsörjning. Det måste nödvändigtvis inte vara en familjemedlem som står för försörjningen. Det skulle kunna vara Svenska kyrkan, Rädda barnen, Sofia Rasmussen eller Anna Karlgren som ställer upp. Ett krav dock att det inte får belasta kyrkoskatten eller bidragen utan ska ske genom ekonomiska medel som är fristående från ordinarie verksamhet och som är tydligt märkta för utlänningsförsörjningen.

  I Norge ska enligt uppgift det finnas/funnits en kryssruta på deklarationsblanketten där man kunde skänka pengar till försörjning av utlänningar. Det blev inte många om ens något kryss.

 7. Två kvinnor som tror att pengar är ett onödigt ont. Att alla ska få det bra bara vi är snälla mot varandra, och för dem är snälla detsamma som kravlösa. Vår tid klarar sig så mycket bättre utan sådana godhetsapostlar.

 8. Det här kommer att fortsätta. När Sverige
  knäcks ekonomiskt, så blir det här det sista vi gör. Vi är ju rika…..100 000 tals
  fattigpensionärer, pengar saknas t
  sjukvård, polis, försvar etc etc.Arma land

  • Jag önskade att den inställningen även gällde de infödda.
   Verkar som att det bara finns en grupp som det är synd om, många av våra äldre har det fattigt och många är hemlösa.

   Eftersom ”flyktingarnas” anhöriga verkar överleva så får de göra som folk från Filippinerna. De lämnar sina familjer och reser ut för att arbeta, de skickar hem pengar och ser sällan familjen. Det är det sätt på vilket man tar ansvar.

   De flesta som kommer är inte ”flyktingar” och jag förväntar mig att dessa arbetar, är de inte kompatibla med svensk arbetsmarknad så åk någon annanstans. Varför ska vi importera sociala problem, problemen finns redan innan de kommer hit att de uppstår här är bara ett resultat av vilka som kommer.

 9. Förstår inte varför representanter för svenska kyrkan uttalar sig om detta. Svenska kyrkan har dels genom kyrkoskatten och dels genom omfattande egendomar resurser tillräckligt för att försörja en mängd migranter

 10. Vad är det för fel på alla batikhäxor som dyker upp i alla möjliga sammanhang? En uppmaning till alla , gå ur svenska kyrkan och skänk inga pengar till rädda barnen eller dylika organisationer, det finns andra neutrala organisationer att ge bidrag till.

  • Ja, men vilka sådana organisationer finns det? T ex Stadsmissionen har inte tyngdpunkt på svenska hemlösa och Läkare utan Gränser ligger med stora båtar utanför Afrikas kust och tar upp ekonomiska flyktingar, män, för transport till Europa.

   Jag har fått den cyniska uppfattningen att av den hundralapp som jag förr skänkte till olika organisationer så gick nog 90 kr till löner, administration och reklam. Kanske 10 kr till något svältande barn eller något hunsat vilddjur. Nu får det räcka med de gåvor som regeringen direkt eller genom SIDA tar ur min plånbok och strör ut i världen.

 11. “Det blir en vinst för samhället lite längre fram”, sa han, tokfan. Inte en chans, säger jag och många andra. Kan man inte ens själv “gå break even” ; hur ska det då bli något överskott till samhället ?

 12. Ja jag är för familjeåterförening det är en sak som Stat och medborgare måste engagera sig i med kraft, gärna med fysisk hjälp med transporter och handräkning, det kommer att ge goda resultat för Sverige när dessa familjer sammanstrålar i “sina hemländer”. Resultatet Sverige upphöjs till en humanitär stat på toppnivå. Fram för demokrati och handlingskraft från Svenska myndigheter.

 13. Ingen hindrar dom från att förenas med sina familjer. Kan dock inte fatta varför det måste ske i Sverige bara. Åk hem så löser det sig.
  Man ska bo där man hör hemma helt enkelt

 14. Helt fel att de skall ta hit hela släkten. Vill de vara med släkten res tillbaka.

Kommentera