Finns det inga gränser för dumhet och prioriteringar

BROTTSLIGHET. -Pettersson noterar att enligt socialdemokraten Annika Strandhäll ska svenska män kunna straffas för det som är lagligt utomlands medan kvinnor tydligen ska gå fria. Att liknande förslag skrotades i april 2018 tycker de vänsterblivna inte är något att bry sig om. Prioriteringar är viktiga och där ligger svenska vita män överst på skalan medan regeringen inte har hört talas om Gambia! En TV-kändis äventyr verkar styra svensk lagstiftning och moral. 

 • TIDIGARE 2018-08-09. Migrationsverket hindrar äkta kärlek från Gambia

GOTT OCH BLANDAT. Maire Pehkonen, 73, vill leva i Sverige med sin 38 år yngre gambiska man. Men nu har Migrationsverket avslagit ansökan om arbets- och uppehållstillstånd i Sverige för hennes tredje make från Gambia.

I ett långt brev motiverar de varför de anser att ett skenäktenskap har ingåtts. Beslutet är överklagat och Maire Pehkonen är stridslysten.

– De skriver mycket om att alla mina tre gambiska män har varit mycket yngre, men sedan när blev det förbjudet? säger Maire.

I övrigt sköter hon sig exemplariskt. Har man diabetes och hjärtsvikt samt bara tjugofem procents njurkapacitet så gäller det att sköta sig om man vill hänga kvar.

– Husbygget i Gambia är det som gör att jag håller mig vid liv. Och i dag kom mina flygbiljetter, jag åker ner i höst för att titta på hur det går med min tomt som jag köpte i december. Jag har skickat ner pengar så att min man har kunnat bygga en mur runt tomten och sätta in två portar i den.

Egentligen hade Maire inte tänkt åka till Gambia förrän i vår men Moneygram, som hon använt för att skicka ned pengar flera gånger, ville inte betala ut de 18 000 som hon skickade till maken härförleden.

– Han försökte flera gånger att få ut dem, men de vägrade att ge honom dem. Så jag får åka ner med pengarna själv, säger Maire Pehkonen och ser inte alltför besviken ut. Hon längtar till sin man, tomt och Gambia, skriver Expressen.

“Sammantaget finner Migrationsverket att på grund av att ni lämnat osamstämmiga uppgifter gällande hur mycket kontakt ni fick med varandra när ni träffades första gången, att Maire Pehkonen och du fick kontakt igen online via hennes ex-makes Facebookvänner, att ni inlett ett förhållande när Maire Pehkonen fortfarande var gift, att Maire Pehkonen visat dålig kännedom om ditt privatliv och dina syskon i Gambia, att Maire Pehkonen köpt både mark och hus i Gambia trots att ni planerar att bosätta er i Sverige inom en snar framtid samt att Maire Pehkonen har två brustna äktenskap bakom sig med män från Gambia som kommit till Sverige på grund av anknytning till henne skäl att bedöma att seriositeten i er relation inte är tillräcklig för att tillstånd skall ges.”

-Pettersson tycker Migrationsverket är elaka, men undrar varför inte Maire flyttar Gambia på heltid. Dessutom kan man fråga sig varför Maires tidigare gambiska män drog så fort de fick uppehållstillstånd…

 • TIDIGARE 2017-12-27. Äkta kärlek i Gambia

GOTT OCH BLANDAT. -Pettersson ber om ursäkt. Idag köpte jag en Expressen, till mitt försvar kan jag bara säga att den kostade 22 kronor. Aftonbladet tar hutlösa 23 kronor. 

Anledningen till köpet var att ett bekant ansikte, Maire Pekhonen, var på första sidan och det stod att hon firade ett-årig bröllopsdag med sin stilige afrikanske make. Maire är 72 och maken 35 år, maken vill hålla låg profil i reportaget då det blev en hel del ståhej i samband med första reportaget.

Nu ska det festas och dansas eftersom det inte blev mycket dans på bröllopet då maken inte gillar att dansa. Om han har ändrat sig beträffande dansen vet jag inte, men Lamin som mannen heter vill att att Maire ska köpa en bit mark åt honom. Givetvis på mycket förmånliga villkor.

Maire har varit gift fem gånger, de tre senaste med unga gambier så hon vet vad hon gör. Den första lämnade förresten Maire samma dag som han fick sitt uppehållstillstånd, och den andra sprang efter andra kvinnor. Den tredje Lamin är kvar i Gambia men de håller kontakt vi datorn där Lamin skriver att han älskar henne…

Maire har funderat på att flytta till Gambia och hon ska stå på kontraktet till marken. Herr Lamin tycker dock inte det är någon strålande idé att Maire flyttar till Gambia på heltid, hon är ju så känslig för värme.

Maire har i stället att igång processen att flytta Lamin till Sverige men Migrationsverket är så tröga och det är tveksamt hur det kommer att gå. Lamin kan inte språket, saknar utbildning och är muslim…

Vill ni veta mer så får ni läsa Expressen, jag orkar inte ta mig igenom de fyra helsidorna men om jag får ge ett råd så tycker jag Maire ska flytta till Gambia…

 • TIDIGARE 2017-02-11. Maire, 71, gifter sig med Lamin, 34, och de är så kära…

GOTT OCH BLANDAT. I december lämnade Maire Pekhonen, 71, ensamheten i Sverige för att gifta sig med Lamin Sanneh, 34, i Gambia. – Livet är kort och jag vill ha roligt, säger Maire. Tillbaka i lägenheten i Gamleby lägger Maire nu undan pengar från pensionen varje månad. Hon hoppas ha råd att resa till Banjul i december för att fira bröllopsdagen.

Den islamska vigseln behövde Maire inte närvara vid, hon gav honom bara 700 kronor så att han skulle kunna registrera den…resten får ni gissa er till eller leta upp på Mattsson dyngspridare, jag tänker inte länka…

lamin

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

8 thoughts on “Finns det inga gränser för dumhet och prioriteringar

 1. Politikernas dumhet är gränslös, det är bara att konstatera. Och man struntar fullständigt i om det dagligen bombas, eldas bilar, våldtas, rånas, då händer inget…..

 2. Det du strandhäll..ta en trip ditt ..det finns nog till övers!
  Fin kille vilket leände och ögon tror många drunknar i dessa !
  Kolla biljetter finns nog till bra pris nu.Går man ihop. några tanter så får man nog ner priset !
  Ponnsan
  AfS

 3. Den moraliska och humanitära stormakten Sverige ledd av de mentala pygméerna i Rosenbad visar sitt fula tryne.

 4. Ok för gamla kärringar som åker till Gambia och utnyttjar fattiga män eller dem som skaffar en afgansk Toy Boy här i Sverigen. Helt OK elnl PK sossarna.

  • PK-Sossaranas framtissyssla blir detsamma?
   Efter en framgångsrik feministisk karrier, made in Sweden, vilken man vill ta sådana kvinnor på allvar att ha som kvinnan i en trygg familj?

 5. 👍👍👍👍 Bra artikel!

  Det är så här det svenska folket ser på saken.

  Etablissemanget följer en plan som vi inte vill ha.

Kommentera