Kyligaste maj på tio år, skidspåren i Sälen är de senaste i modern tid


VÄDER. Hos Pettersson och den oäkta hustrun i Södermanland har det varit drägligt den senaste tiden men temperaturerna har legat nära noll på morgonen. I ”Sköna maj” är det kallare än vanligt, i Västerbotten 1-2 grader vid kusten och 4-5 grader kallare i fjällen, säger SVT:s meteorolog Pererik Åberg.

 

I år har troligen snöröjningen fungerat bra i Stockholm.

I den södra halvan av landet, i Sälen, tränar skidskyttelandslaget på snö, – Magiskt, säger Johanna Skottheim som precis tagit en plats i skidskyttelandslaget. Hon kommer från Transtrand precis nedanför fjället och har aldrig tidigare tränat på snö så här i slutet av maj, enligt SVT.

På vissa håll på fjället är det fortfarande över två meter snö. Det har i modern tid aldrig dragits längdskidspår så här sent på säsongen i Sälenfjällen.

-Pettersson vet inte riktigt vad SVT menar med modern tid men det är några år sedan i varje fall, när jag googlar så kan det vara allt från 1500-talet till 2007.

Med två meter snö i Sälen och fem meter vid riksgränsen finns det risk att det blir rejäl fart på vårfloden när värmen kommer, om den kommer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Kyligaste maj på tio år, skidspåren i Sälen är de senaste i modern tid

 • Olof.p

  Helvete. Jag som hade sett fram emot att få lite medelhavsvärme och närmare till havet.

  Gilla

 • villervalle03

  Stollar springer skrikande framåt efter sin ledare till dom springer in i väggen. Sen vänder dom och springer lika skrikande åt andra hållet. Det finns ingen logik eller eftertanke i stollars uppträdande. Det är därför inga argument eller fakta biter. Utan ett bidragssamhälle och stora ledare ( om än inte kloka) som ordf. Löfven, skulle många av dom ha det svårt att klara livhanken. Ett urval som i naturen skulle då ske.

  Gilla

 • Kungen

  Vad säger miljöstollarna om detta ???
  Det skulle ju bli varmare sa dom. Har dom fel ?
  Dom verkade ju så säkra på sin sak.. 😄😄

  Gilla

 • centurion

  Mellan maj och september fungerar snöröjningen alldeles utmärkt, i Stockholm. Men vi har en ny istid i antågande, fast globalisterna har ju sitt på det torra med de enorma förtjänster som de tillskansat sig i de lögnaktiga profetiornas namn. Och det var ju det som var syftet men klimat-spektaklet. De rika blir allt rikare, medan de fattiga endast ska känna klimat-skam.

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Det verkar att bli ett motigt år för klimatsekten, inget verkar
  just nu gå deras väg, först Corona som tog udden av deras
  ältande, och nu verkar isen att växa istället för att töa ??

  Gilla

 • Argus

  Och de närmaste 11 åren kommer att bli kallare, förutspår NASA. Det är nästan som om det finns en Gud och hon är less på Gore och Greta. 😉

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: