Domen mot afghanaktivisten Elin Ersson fastställs av hovrätten

BROTTSLIGHET. Även hovrätten dömer aktivisten Elin Ersson för brott mot luftfartslagen. Ersson försökte 2018 hindra ett plan från att lyfta för att stoppa utvisningen av en man till Afghanistan, dessutom var det “fel man” ombord så Ersson försökte hindra utvisningen av en grov brottsling. 

Elin Ersson. Bilder ur Facebookvideo.

Både Ersson och åklagaren överklagade domen från tingsrätten. 23-åringen ville bli frikänd eller få ett mildare straff medan åklagaren yrkade på skärpt påföljd. Men hovrätten för västra Sverige fastställer domen från Göteborgs tingsrätt och dömer Ersson till 60 dagsböter. Totalt ska Ersson betala 4200 kronor om inte flygbolaget stämmer henne på deras kostnader.

-Pettersson säger att det går att jämföra dessa 4200 kronor med de 8650 kronor jag fick betala för att jag “lånade” en av afghanaktivisterna offentliggjord bild på Facebook och ur journalistiskt syfte skrev om deras aktiviteter, medan Dagens Nyheter fick “låna” bilder på Facebook utan att dömas. Livet och Sveriges domstolar är inte rättvisa.

Pettersson nekas prövningstillstånd av Högsta Domstolen

 • TIDIGARE 2019-11-06. Afghanaktivisten Elin Ersson döms för brott  och brot luftsfartslagen, efter att rättegången tagits om. 

BROTTSLIGHET. I dag kommer domen mot afghanaktivisten Elin Ersson som under förra året försökte hindra en utvisning till Afghanistan genom att vägra lämna ett plan på Landvetter flygplats. Ersson döms till 60 dagsböter á 70 kronor för brott mot luftfartslagen, meddelar Göteborgs tingsrätt i ett pressmeddelande.

Rättegången togs om i oktober på grund av att en nämndeman bedömdes vara jävig och den fällande domen mot Elin Ersson gällande brott mot luftfartslagen ogillades därför. Erssons advokat kräver ett totalt frikännande.

-Pettersson noterar att Elin får obetydligt hårdare straff än Pettersson fick för “lånet” av en bild på Facebook. Om Elin får betala skadestånd till flygbolaget vet jag ej.

TIDIGARE  2019-03-29. Rättegången mot afghanaktivisten Elin Ersson måste tas om

BROTTSLIGHET. Rättegången mot asylhaveristen Elin Ersson måste tas om efter avslöjandet om att en av nämndemännen varit jävig. Det meddelar Hovrätten för Västra Sverige i ett pressmeddelande.

Ersson dömdes till böter av Göteborgs tingsrätt för att ha försökt hindra en utvisning till Afghanistan. En av nämndemännen i målet hade redan i somras kallade henne för ”brottsling” i en kommentar till en nyhetsartikel.

I sitt pressmeddelande skriver hovrätten: ”Hovrätten har ansett att detta uttalande var ägnat att rubba förtroendet till nämndemannens opartiskhet i målet och att nämndemannen var jävig”.

-Pettersson säger att nämndemannen är Sverigedemokrat, det var ett klantigt uttalande men vi får hoppas att hovrätten så småningom dömer Elin Ersson till ett rimligare straff än det hon fick i tingsrätten…

TIDIGARE 2019-02-18. Elin Ersson döms till ett löjligt straff medan Aftonbladet tycker civil olydnad är bra

BROTTSLIGHET. Afghanaktivisten Elin Ersson döms till dagsböter för att i somras ha stoppat ett flygplan från att lyfta från Landvetter flygplats genom att vägra sätta sig ned. Syftet med aktionen var att hindra en utvisning till Afghanistan.

Bötesbeloppet blir totalt 3000 kronor. Elin Erssons advokat, Tomas Fridh, tycker dock straffet är för hårt och tänker överklaga.

Rättegången mot aktivisten Elin Ersson måste tas om efter avslöjandet om att en av nämndemännen varit jävig. Det meddelar Hovrätten för Västra Sverige.

Ersson dömdes till böter av Göteborgs tingsrätt för att ha försökt hindra en utvisning till Afghanistan. Svenska Dagbladet har tidigare rapporterat att en av nämndemännen i målet redan i somras kallade henne för ”brottsling” i en kommentar till en nyhetsartikel.

I sitt pressmeddelande skriver hovrätten:
”Hovrätten har ansett att detta uttalande var ägnat att rubba förtroendet till nämndemannens opartiskhet i målet och att nämndemannen var jävig”.

– Hovrättens avgörande är inte överraskande. Efter de uttalanden nämndemannen gjort på sociala medier saknades det möjlighet för honom att uppfattas som opartiskt, säger Erssons advokat omas fridh till TT.

Aftonbladets Oisin Cantwell tycker dock att fler borde vara som Elin Ersson och syssla med civil olydnad. Jag undrar om herr Cantwell skulle tycka samma sak om Nordiska Motståndsrörelsen hindrade utgivningen av Aftonbladet? Eller är det Aftonbladets redaktion förstärkt med SVT som ska godkänna när civila aktioner är bra?

Krönikören på Aftonbladet lyckas till och få med lite skit om SD i artikeln “…Att en sverigedemokratisk nämndeman i en skiljaktig mening vill döma Ersson till fängelse med motiveringen att aktionen var “en i förväg planerad manifestation som varit ett led i en politisk verksamhet” säger mer om problemet med politiskt tillsatta domare än om allvaret i tilltaget…”

-Pettersson vet inte riktigt vad Oisin menar med “en i förväg planerad manifestation som varit ett led i en politisk verksamhet”. Tror Cantwell verkligen att det inte var planerat eller har han varit på meskalinet igen…

TIDIGARE 2019-02-04. Afghanaktivisten Elin Ersson har varit på rättegång

BROTTSLIGHET. Fjorton dagars fängelse. Det yrkade åklagare James von Reis för aktivisten Elin Ersson som hindrade ett plan från att lyfta för att stoppa utvisningen av en man till Afghanistan. De framkom när rättegången mot henne avslutades i Göteborgs tingsrätt på måndag eftermiddag.

Elin Ersson å sin sida menade att hennes handling inte var olaglig. – Jag väntade på besked från planets befälhavare och när jag fick det så lydde jag, sa Ersson i rätten.

Det var den 23 juli som ett passagerarplan på Landvetters flygplats, Göteborg försenades med flera timmar efter att en asylaktivisten Elin Ersson vägrat sätta sig ner när planet skulle lyfta. Detta för att stoppa utvisningen av en afghansk man.

Den gråtande svenska kvinnan, Elin Ersson, togs till slut av planet, likaså en man i 50-årsåldern som skulle utvisas till Afghanistan.

Mannen är dömd för misshandel i Sverige, mannen hade misshandlat sina döttrar och sin hustru, och bland annat “piskat” dem med en lång laddningssladd. Elin Ersson har förnekat all kännedom om hans bakgrund. Hon ska även ursprungligen ha velat “rädda” en annan invandrare.

Om Elin Ersson på bloggen…

Ersson har även blivit internationellt känd. Här på Daily Mail.

-Pettersson tycker att åklagaren är väldigt snäll, fjorton dagars fängelse, om nu damen döms till det är inget straff och uppmuntrar bara fler till luftfartssabotage…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Domen mot afghanaktivisten Elin Ersson fastställs av hovrätten

 1. Jag tycker att nästa gång hon ska ut och flyga kan hon väl få sitta bredvid flyktingen hela vägen tills han kommer fram och välkomnas av sin familj och sina barn. Men familjen kanske inte vill ha med henne till sitt hem. Men det finns väl andra som hon kan bo hos medan hon ser hur verkligheten är istället för hennes fantasier. Då ser hon själv att det inte är någon dödspatrull som väntar. Och hem kan hon väl ta sig tillsammans med nästa grupp av barn som flyr från Iran.

 2. Fruntimret blev i alla fall dömd även om straffet är mycket för lågt, hon lär däremot aldrig kunna resa in i USA på laglig väg, då amerikanerna är väldigt känsliga för denna typ av brottslighet.

  • Perfekt. Och det att hon är dömd, med i brottsregister. Rätt åt henne.
   På 80 talet kostade det för flygbolaget som var försenad från start 500 000 kronor.Hoppas att hon blir stämd för ddagens belopp vilket torde vara mycket större. Sådär har lilla Elin fått sin läxa !

 3. En patetisk dom men vad annat att vänta av en svensk vänsterextrem domstol ?

 4. Med en fällande dom i HR kan flygplatsen och flygbolaget stämma Elin i civilmål och begära ersättning för faktiska kostnader. Ett generellt skadestånd är inte sannolikt.

  Det är svårt att se hur rätten skulle kunna neka fordringsägarna detta, eftersom det är belagda förluster och kostnader.

 5. Invandrare verket kommer ju inte att stämma henne för de extra kostnaderna hon orsakat.
  Hoppas det turkiska flygbolaget förstår att de kan göra det med framgång eftersom hon nu är dömd för förseelsen. Deras extra kostnad var väl runt 250 000 om jag inte minns fel.
  Vet inte viket bolag det var annars skulle jag tipsat dom.

 6. Ytterligare ett domslut som andas partipolitiskt lång väg… Vidhåller att Abzurdistan är värre kommunistiskt styrt,än insomnade DDR.
  Beklagar för Petterssons del,att ett sådant “rättsväsende” accepteras.
  Och än värre lär det bli…

 7. Tillsammans med domen mot Pettersson tydliga exempel på att det svenska s.k. rättsväsendet är kraftigt politiserat och styrt av Rosenbad. Skrattretande när EU och våra svenska politruker samtidigt härjar med Polen och påstår att deras rättsväsende inte är oberoende.

 8. Hon kunde min själ gott få skakat galler ett år, om inte för
  något annat att vänster dårar inte ska tro att dom står
  utanför lagen.!

 9. Detta fanskap borde haft minst 6 mån fängelse samt ett rejält skadestånd till flygbolaget och medpassagerarna.

  • Skadestånd? I så fall som skulle betalas av henne resten av livet, och inte som vanligt av oss skattebetalare.

 10. Jag har svårt att se om det rör sig om en man eller kvinna. Men det är ingen dålig titel personen har fått: afghanaktivist. Det låter som en befattning som passar väl på våra svenska genusmyndigheter.

  HBTQ-certifierad afghanaktivist-chef med fittmössa och käpphäst.

 11. Elin, en produkt av vårt svenska skolsystem. Arma land. Skulle “rädda” en “tonåring”. Slutar med att en våldtäktsman inte kunde utvisas. Vilket stolpskott.

 12. Men snälla Pettersson!

  Det handlar om två helt olika världar!

  Damen här försvarar en invandrare och
  troligen muslim.

  Pettersson försvarar Vårt Fosterland,
  vårt samhälle och vår kultur.

  Den ena följer LANDSFÖRRÄDARNAS
  målsättning för Sverige.

  Den andra följer Sveriges urbefolknings
  egentliga rättigheter.

  Välj själv vilken som är vilken.
  Själv står jag 100% bakom Pettersson
  med full beundran.

  • 👍 👍 👍 👍 👍 Precis!

   Skiljelinjen är för – mot svenska folkets bästa!

 13. Hon skulle betala ett par miljoner i skadestånd.
  Dels för att markera och dels i avskräckande syfte i framtiden. Hon betedde sig som en barnunge och är vuxen i storlek iaf. Säkerligen inte mentalt.

 14. Civil olydnad = vänsteraktivism!

  Det sättet att agera på är aldrig tillämpligt i andra politiska rörelser. Kämpar du för att svenska kvinnor inte ska våldtas och mördas av invandrare. Då åker du dit om du ger gärningsmannen stryk, trots att det bör räknas som civil olydnad.

  Språket formuleras för att passa dem som är inskränkta aktivister, dalta med mördare och ge livstid till sexköpare!
  Mörda som invandrare och du får som straff klippa gräsmattor! Inte underligt att de är livsstils kriminella, de blir inte straffade och lever på dem de trakasserar!

Kommentera