SAS får skylla sig själva…

ARBETSMARKNAD. SAS AB är ett flygbolag baserat i de tre skandinaviska länderna Danmark, Norge och Sverige. SAS AB är koncernens moderbolag och har som största aktieägare svenska staten och danska staten. Det bildades genom en sammanslagning av flera flygbolag från Sverige, Norge och Danmark. 

SAS offentliggjorde idag planer på att dra ner sin personalstyrka med 5000 heltidstjänster av totalt c:a 11.000 på grund av coronaepedimin.

Av de 5000 anställda som ska bort från flygbolaget finns cirka 1900 i Sverige, 1300 i Norge och 1700 i Danmark, enligt ett pressmeddelande.

-Pettersson är inte förvånad, men det är givetvis synd om de anställda på SAS, Ryan Air, Norwegian med flera bolag…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “SAS får skylla sig själva…

  1. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Under min aktiva tid så undvek jag i möjligaste mån SAS, endast vid ett tillfälle använde jag SAS en flight från Dacca till Stockholm. Biman tog mig från Dacca till New Delhi, där bjöd SAS på övernattning till sin flight dagen efter. När jag så kom till flygplatsen fick jag beskedet att planet var fullbokat, jag räddades av Lufthansa. Inte att undra på att SAS har haft problem med lönsamheten av och till, deras löften och åtaganden är som samma sak från en svensk S-ledd regering.

  2. Kommer dom att byta reklambyrå med? Dom skulle
    givetvis imponera med att vara lika politiskt korrekta
    skitstövlar som övriga P K , men hur korkat det än
    var så har ju SAS ledning godkänt dumheterna.?

  3. Jag tycker synd om alla hårt arbetande SAS aställda som förlorade och förlorar sina jobb inom koncernen.Ledningen inom SAS besparas däremot min sympati.Spottar man sina Svenska resenärer i ansiktet som dom gjorde med den infantila reklamfilmen så kan dom gott få ramla ner från sina höga hästar och slå sig rejält.

  4. Så länge de har sin reklamavdelning med happy go lucky anställda, som gör allt för att tvinga bort lojala kunder sedan 50 år tillbaka så inte skall jag besvära SaS något mer. Det kommer att finnas andra seriösa bolag som är rädda om sina kunder och förhoppningsvis så flyger de från Arlanda och då får man anpassa resandet. Aldrig mer SaS.

  5. Alltid tråkigt med jobb som försvinner men flygbranschen har svämmat över helt. Branschen bär inte sina kostnader och har kunnat hålla extremt låga priser. Detta har skapat ett behov av att flyga kors och tvärs. Nu kommer en nyttig sanering och de som överlever kommer att tvingas hålla högre priser. Blir inte förvånad om flyget halveras.

    • Om det är någon bransch som bär sina kostnader är det flygbranschen. De betalar avgifter till höger och vänster. Swedavia brukar leverera in en miljard eller så till regeringen och Luftfartsverket går inte direkt back de heller. Stålbaden var vid avregleringarna på 1990-talet då lågprisbolagen fick börja konkurrera på allvar. Jag skulle inte bli förvånad om flygpriserna istället sjunker då det inledningsvis kommer att finnas ett överskott av personal och flygplan. Flygplan på marken betalar inga avskrivningar.

  6. ”största aktieägare svenska staten” hahahahaha, det förklarar en del. Pajaser som ägare. Därmed blir det tydligt vem som står bakom den film som är en bidragande orsak till SASs förfall.
    SAS får helt enkelt övergå till komedi/cirkus-verksamhet med roliga filmer.

KommenteraAvbryt svar