Vadå smartaste gänget?

INSÄNDARE. Vilka ljushuvuden är det egentligen som styr vårt land? Ja, inte är det precis begåvningsreserven. De flesta är ju unga och kunde valts för att de hade presumtivt stor kapacitet. Ser man till vad de åstadkommer faller den illusionen platt till marken.

Rolf Malm

Nästan ingen av dem har högre utbildning och definitivt inga fackkunskaper inom de områden de antas vara ansvariga för. Ena dagen inrikesminister, nästa dag digitaliseringsminister. Det förefaller som om den mest partilojale får bli minister för den post som råkar vara ledig. Eller så uppfinner man en ny. Eller skickar dom till Brüssel för att de snabbt ska bli skattebefriade miljonärer. Vad skulle EU t.ex ta sig till utan Alice Bah Kunhke. Med erfarenhet av att vara barnprogramledare i TV och skvaller-presskändis med bara bröst. Men med Brexit och Corona är ju EU i stort sett överspelat, så hon och de andra har väl svårt att få dagen att gå. Hur skulle Sverige överlevt om inte amasoner som Mona Sahlin, Åsa Romson, Rosanna Dinamarca, Maria Ferm och Gudrun Schyman bidragit med sin överlägsna analysförmåga och klokhet. Hur skulle det sett ut om inte Aftonbladets Anders Lindberg upplyst svenska folket med seriös journalistik. Hur skulle folk kunnat uttrycka sitt missnöje om inte TV:s debattprogram hade sänts. Eller om inte Morgan Johansson kunnat vederlägga populismens alla lögner.

  • Stefan Löfven är ju egentligen svetsare.
  • Isabella Lövin var veckopresskribent.
  • Morgan Johansson är fil.kandidat.
  • Per Bolund var forskningsassistent.
  • Ardalan Shekarabi har varit notarie.
  • Eva Nordmark var fackföreningsledare.
  • Magdalena Andersson är civilekonom.
  • Hans Dahlgren är civilekonom.
  • Åsa Lindhagen är civilekonom.
  • Lena Micko har studerat franska.
  • Peter Hultqvist var journalist.
  • Thomas Eneroth var metallarbetare.
  • Anders Ygeman en termin kriminologi.
  • Mikael Damberg har varit flyttkarl.
  • Amanda Lind är psykolog.
  • Ibrahim Baylan har en pol.mag.
  • Jennie Nilsson var vårdbiträde.
  • Lena Hallengren lärare men inte jobbat.
  • Matilda Ernkrans, arbetsförmedlare.
  • Ann Linde har en fil.kand.
  • Anna Hallberg är något av en doldis.
  • Peter Eriksson har varit lärare.

Knappats det smartaste gänget man kan tänka sig. Ändå kallar de Sverige för en human stormakt och anser att de går före övriga världen som föredömen inom de flesta områden. Bäst på klimatpolitik, coronabekämpning och jämlikhet. Isabella Lövin har t.ex. ingen som helst utbildning om miljö och klimat. Ändå uttalar hon sig tvärsäkert och dömer ut de mest meriterade klimatforskare som med vetenskapliga fakta kan visa att hon har fel på alla punkter. Om inte annat borde ju verkligheten visa henne att inget av alla hennes domedagshot har inträffat. Trots att man i minst 100 år har upprepat dem vart tionde år. Hon må ju personligen tro vad hon vill, men med tanke på de astronomiska kostnader ekonomiskt och mentalt som hon som ansvarig minister orsakar folket, borde hon snarast återgå till att vädra sina nojor i dampressen. Om ens där.

Man skryter med att ha världens första feministiska regering, att ta det största ansvaret för flyktingar, vara de mest generösa uhjälpsgivarna och ge mest bidrag till såväl EU som FN. Utan deras fredsbevarande, feministiska initiativ hade vi troligen haft ett tredje världskrig och asylrätten och den fria rörligheten  hade varit avskaffad. Sveriges EU-representanter har haft helt avgörande betydelse och utan Sverige i FN:s säkerhetsråd vet man inte hur det skulle gått. Utan en miljard om året i 60 år till Tanzania skulle skräckväldet där varit betydligt värre. Nu har de dessutom lovat att betala för toaletter och vatten till alla världens fattiga. Sverige är verkligen fantastiskt. Utom för dem som råkar vara födda här.

Rolf Malm

Ps. I min bok ”Sverige 2084” föreställer jag mig hur dessa politiska amatörer ställts till ansvar för sitt vanstyre i en framtid. Inledningskapitlen kan läsas i tidigare krönikor här på Pettersson blog.

Tack för allt stöd som gör mitt skrivande möjligt.

Swish 0722 84 70 52, bankgiro SEB 5005 01 187 30. För kontakt rolflmalm@gmail.com

Kapten Löfven borde titta bakåt på sitt eget partis historia. Bild Jeander. 

 

10 thoughts on “Vadå smartaste gänget?

  1. Allting ska ju privatiseras numera, varför inte privatisera politikerna? De får jaga sponsorer och får betalt efter prestation!

  2. När det gäller EU från socialdemokratisk sida så gick man in för att stärka sin kreditvärdighet efter statsbankrutten 1992. När kreditgivarna befarade att Sverige skulle fortsätta med stora underskott som man lånade till för att täcka upp. Sverige behövde bevisa att man hade nyktrat till och tänkte rätta mun efter matsäcken.
    Socialdemokraterna ville inte gå med i EU innan utan hävdade som nu att de hade det bästa receptet på hur ett samhälle skulle styras (socialism ala svensk socialdemokrati) däremot så gick det bra om Europa ville ansluta sig till Sverige och ta del av den högstående svenska socialismen. Enligt dåtidens socialdemokrater så fanns endast barbari och fattigdom utanför Sveriges gränser.
    Minister listan ovan är inte imponerande precis men ser man sen på de som skickas till Bryssel så är det än mer nedslående.
    Regering och riksdag har ca 5000-6000 till sitt förfogande som ska hjälpa dom att tänka. Med det resultatet som åstakomms så är det mer än nedslående.

  3. Majoriteten av befolkningen har blivit hjärntvättad av MSM. De är inte kapabla att genomskåda alla lögnerna i MSM. När jag berättar för min granne om hur mycket MSM ljuger så ler han överseende för sanningen står i Dagens Nyheter som han prenumererar på.

  4. Ja du Rolf det här persongalleriets meriter inför sina ansvarsfulla poster är inte mycket att hänga i julgranen.Man belönas efter lojalitet och inte efter kunskaper.Äldre vettiga politiker göre sig icke besvär utan yngre formbara premieras.

  5. Det märks ju tydligt att det är klåpare och idioter som styr landet. Inga kunskaper och framförallt INGET ANSVAR. 👎👎👊👊

KommenteraAvbryt svar