Gränserna är stängda, så var kommer alla asylsökande ifrån?

INVANDRING. Inreseförbud till Sverige har varit i kraft sedan den 19 mars på grund av coronapandemin, större delen av Europa är också stängt men ändå kommer det in en hel del asylansökningar. 

Från 30 mars till 19 april, vecka 14-16, lämnades 533 in till Migrationsverket. Det är en rejäl minskning jämfört med samma tid tidigare år. Men med tanke på att inreseförbud till Sverige har varit ikraft sedan 19 mars, alltså i en dryg månad, är det märkligt att så många fortsatt begär asyl.

Enligt Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik kommer endast ”en bråkdel” av ansökningarna från personer som reser in i landet. Istället är det människor som redan befinner sig i Sverige när inreseförbudet trädde ikraft som nu lämnar in ansökning om asyl.

Expressen skriver i gårdagens ledare att missbruk av asylrätten måste få ett slut och det är inte någon ”vild gissning” att dessa ansökningar kommer från personer som har arbetat svart i Sverige och som tvärt blev av med jobb och inkomst när svensk ekonomi bromsade in i pandemins spår.

”Som asylsökande får man ju dagersättning och boende – och det gäller även för den som helt uppenbart saknar asylskäl. Det är ett missbruk som Sverige inbjuder till, då Migrationsverket inte har rätt att snabbavvisa någon.

I början av året gick Uzbekistan om Syrien som främsta asylland, trots att uzbeker ytterst sällan anses ha skyddsskäl. Andra vanliga asylländer, numera, är turistlandet Georgien, Ukraina, Albanien och Colombia. Från Sydamerika kommer allt fler.

EU-länder har sedan 2013 haft möjlighet att lista så kallade säkra länder, till vilka man kan snabbavvisa asylsökande. Men svenska politiker har, föga förvånande, sagt nej till den sortens rationalitet. Därför har migranter kunnat slänga in grundlösa asylansökningar för att jobba svart under handläggningstiden eller, som i fallet med de georgiska stöldligorna, begå brott.

Först i januari i år deklarerade migrationsminister Morgan Johansson (S) att man siktar på att införa en lista över säkra ursprungsländer, som kan börja gälla nästa år. Alltså en otrolig senfärdighet.

Exempelvis har de flesta uzbeker som reser in i EU från de gamla östländerna gjort det helt lagligt, via turistvisum. Vad gäller uzbeker är visumen oftast utfärdade i Lettland eller Polen.

I Dublinförordningen finns en möjlighet att skicka tillbaka asylsökande till det land som utfärdade viseringarna. Om Sverige gjorde det kan man anta att det snabbt skulle leda till att Lettland och Polen omprövade sina viseringsrutiner.

-Pettersson säger att det finns lagar och förordningar som går att använda om viljan finns men vår regering verkar sakna vilja, kan det bero på att det är många muslimer som söker asyl…

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

Arbetskraftsinvandring handlar i många fall om fusk med asylinvandring, klanmentalitet och brottslighet. Sverige är ensamt i västvärlden om att välkomna lågkvalificerad arbetskraft från länder utanför Europa med öppna armar. Detta faktum i sig borde få någon att reagera. Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en lön på 13.000 kronor i månaden brutto och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Gränserna är stängda, så var kommer alla asylsökande ifrån?

 1. Ingen vet hur många som vistas illegalt i Sverige utom möjligen Röda korset som ger dem sjukvård och borde kunna köra en grov uppskattning, men de säger inget.

 2. Naturligtvis flyges dessa kriminella araber in i tusentals till Abzurdien.
  Finansminissan påstår ju att ladan är överfylld med inhöstade skatter,från oss inhemska.
  Detta har ju pågått i åtskilliga år.Tidigare rapporterades att planen landar på små undanskymda flygplatser,i norra delen av landet.
  F.d. IS-terrorister och sinnesjuka får en fristad i världens ”mest humana stat”.

 3. Kollade på ankomster Landvetter i morse, där det stod:

  11:20. Amsterdam

  13:00. Unknown

  15:30. Unknown

  16:30. Unknown

  22:35. Monastir

  Man undrar om denna Unknown, är en ”beställd” mörkläggning av VINSTEN FÖR SAMHÄLLET som väller in i Sverige ifrån länder där Coronan är extremt hög.

  Sanningen måste döljas till varje pris !

  Sjukhuset Sverige !

 4. B R A ! – Pettersson!

  Mantrat om att socialdemokraterna lovat samarbeta
  med muslimerna är värt att repetera hela tiden.

  Även de med IQ under genomsnittet måste få tillfälle
  att fatta vilken katastrof det är att största partiet i vår
  regering har gjort sig skyldiga till det största
  LANDSFÖRRÄDERIET i modern tid!

  Tack, Pettersson, du kanske räddar Vårt Fosterland !
  //age

 5. Socialdemokraternas underskrift att samarbeta med muslimer är svekfullt och respektlöst mot svenska väljare. Man har skrivit under löften, som motsäger väljarlistor och demokratiska partival. Vad fick S i stället? I Sverige orsakar asylrätten att fler nyttjar en urvattnad välfärd men färre bidrar med egen försörjning. Skatter höjs för att försöka rädda överbelastade välfärdsinstitutioner i kris. Men skattehöjningar drabbar alltid de skötsamma medborgarna och det håller inte länge. De stulna pistolerna i regeringskansliet är en allvarligare händelse än man vill låtsas om. Det betyder att regeringen litar/litat på kriminella, men har inga ambitioner att rätta till det.

 6. Dom har stängt gränserna för skattebetalare även för arbetande folk, men sådana som ska ha pengar utan motprestation är dörrarna vidöppna för. Nedmonteringen av landet med ett tidigare välfärdssystem som dom flesta länder tittade på med avund, fortfarande finns det för mycket av det systemet som fungerar. Det ska bort enligt våra styrande, det måste vara en sjuk besatthet att montera ner något som var så bra för det egna folket.

  Denna agenda är nog garanterat påhittad av någon vänsterideolog / socialist, det ska vara lika för alla på hela planeten. Kör ner ekonomin i botten för alla länder, då blir det lika för alla länders befolkning.

 7. Det här borde svenska pensionärer utnyttja. De behöver inte visa några papper och kan få leva med förhöjd standard i några år och dessutom få sina tänder lagade för 50 kr. Så pensionärer: Sök asyl i Sverige.

 8. Lägg ner Migrationsverket omgående och stöp om det till Återvandringsverket med ny ledning. I första regleringsbrevet från regeringen skall det stå att första prioritet är att under kommande tre får till en återvandring av minst 300 000 personer. Detta skall ske med både morot och piska, alltså indragning av bidrag i Sverige men utbetalning av ett återvandringsbidrag när de lämnat landet.

  • AFS är det enda politiska parti idag som talar om och vill ersätta Migrationsverket med ett Återvandringsverk !
   Inte ens SD som vissa anser är Sveriges räddning driver den frågan, varför Stefan Socialdemokraterna i Danmark Stefan Löfvens partikamrater kommer ska införa ett Återvandringsverk.
   Tänk om detta hade föreslagits i Sverige av S, viket liv det hade blivit med stora feta krigsrubriker om rasism, kränkningar hets mot folkgrupp och strid mot de mänskliga rättigheterna osv ett sådant förslag är och vore helt uteslutet från något av dagens 8 partier i riksdagen är bara AFS som öppet och ärligt talar om detta och även ett Swexit.
   Blir naturligtvis en röst på AFS även i valet 2022 precis som i valet 2018 och i senaste EU-valet.

   • SD drev frågan om återvandring innan AfS var påtänkt. Dock har SD insett att det är dumt att lägga kraft på det för närvarande. SD är för små och får inga andra med sig.

    Sammanfattning: Migrationsverket bör få i uppdrag att hjälpa fler människor återvända hem till sina hemländer skriver SD på sin hemsida.

    AfS lanserade Återvandringsverket i juli 2018.

    AfS hoppas kunna ta väljare från sverigedemokrater som tycker SD blivit för mesiga i migrationsfrågan. Alternativ för Sverige vill precis som SD ha ”aktiv återvandring” och asylstopp och lägga ner Migrationsverket och skapa ett ”Återvandringsverk”.

    Åkesson pratade om att vända invandringstrenden långt innan.

    https://petterssonsblogg.se/2018/02/18/akesson-ar-2009-muslimerna-ar-vart-storsta-utlandska-hot/

 9. Att alla asylvägar bär till det trygga och heligt mångkulturella paradiset Sverige vet alla utanför den landsförädiska familjen !
  Bakom kulisserna pågår har hela tiden en organiserad transit av asylsökande pågått med 7 klöverns goda minne och stöd.
  Man får inte glömma att Sverige är ett vidrigt hycklande och förljuget land med en trygg naiv konflikträdd och mångkulturälskande väljarkår.

 10. Ja, invandringen kommer att fortsätta,
  Corona eller andra problem t trots.
  Landet går på knä: ekonomiskt, brist på
  sjukvård, bostäder, lärare, polis etc.
  Men att röra i det som roten t hela röran?
  Omöjligt! Var ska de bo, arbeta med, deras
  sjuk/tandvård etc. Omöjligt. Nä gott
  folk bered er på bistra tider. Arma land

 11. Albanien! Är det krig i Albanien?
  Jag hoppas alla vet vad det är folk som kommer från Albanien.
  Corona pleeeeeeees tack så mycket.
  Svenska regeringen väljer noggrant ut vilka folk som ska få komma hit, krig är ingen merit utan man går på helt andra kriterier för lycksökarna.

Kommentera