Åkesson år 2009: Muslimerna är vårt största utländska hot


INVANDRING. ”Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ‘svenskt’ eller ‘europeiskt’. Som Sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.”

Nedanstående är en Debattartikel i Aftonbladet den 19 oktober 2009. Det var ett försök från Aftonbladet att klargöra Sverigedemokraternas värdegrund. Enligt höga jurister kunde artikeln uttrycka hets mot folkgrupp men chefredaktör Jan Helin (nu programdirektör på SVT) valde ändå att publicera. Jimmie Åkessons text är viktig eftersom den mycket tydligt visar på vilka värdegrunder det parti som är på väg in i Sveriges riksdag vilar på skrev Aftonbladet, som därmed bröt mot sina egna regler om att rapportera korrekt och opartiskt.

Idag har allt fler insett att Åkesson hade rätt, då för nio år sedan. Moderaterna KU-anmäler den rödgröna regeringen för att den inte i tid insett vilka konsekvenser invandringspolitiken fått och glömmer att de själva bär en stor del av skulden. Det skrivs om invandrarrelaterad våldsbrottslighet, sjukdomar som TBC och skabb bland asylsökarna. Det skrivs om myndigheter som tappat kontrollen och ”mycket stora utmaningar” för både ekonomin och det svenska civilsamhället.

”Situationen kan med rätta beskrivas som en av största prövningarna för Sverige i modern tid”, konstaterar den moderata riksdagskvinnan Jessica Polfjärd som undertecknat KU-anmälan.

-Pettersson kan inte annat än hålla med men inte av samma anledning som Aftonbladet som försökte hindra SD från att komma in i Sveriges Riksdag.

Det kanske är dags att be Åkesson om ursäkt, nu när etablissemanget säger samma sak som Åkesson fast med andra ord, dessutom är det bra att veta var Aftonbladet, SVT och de andra medierna står i frågan.***

DEBATT. En av mångkulturens många inneboende paradoxer är att den, trots sitt universella anspråk, är ett monokulturellt fenomen som endast funnit grogrund i den postmoderna, oikofoba* västvärlden och som därför också tar sin utgångspunkt i västerländska fenomen och erfarenheter när man bedömer och analyserar omvärlden. Den västerländska erfarenheten ses som ett högre utvecklingsstadium, som resten av världen bara inte hunnit uppnå ännu.

Detta är också anledningen till att dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med islam och islamisering. Man utgår från att muslimer inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, liksom att islam i grund och botten är samma sak som kristendom, med den enda skillnaden att muslimer har ett annat namn på gud.

Därmed antar man också att man kommer att kunna tämja islam på samma sätt som sekulära krafter sedan århundraden tillbaka tämjt den europeiska kristendomen och förpassat den till den privata sfären.

Islam skiljer sig dock från kristendom på flera avgörande punkter, till exempel gällande distinktionen mellan andlig och världslig makt och synen på vålds­användning. Islam har ingen motsvarighet till Nya testamentet och inget allmänmänskligt kärleksbudskap. Dessa skillnader har också gjort att islam och den muslimska världen aktivt har avvisat upplysningen och humanismen.

Detta, tillsammans med nästan 1 400 år av krig och motsättningar mellan islam och det kristna Europa, tror sig nu dagens makthavare kunna övervinna i en handvändning.

Såhär långt tvingas man dock konstatera att islam har påverkat det svenska samhället i betydligt högre utsträckning än det svenska samhället har påverkat islam. Massinvandringen från muslimska länder tillsammans med de relativt höga födelsetalen inom den muslimska befolkningsgruppen talar för att denna utveckling kommer att fortsätta om inte en politisk kursändring sker. Naturligtvis är en betydande andel av Europas muslimer inte bokstavstroende, även om de flesta studier som gjorts på området visar att fundamentalisterna är en stor och växande minoritet.

Rotlösheten, som den mångkulturella samhällsordningen underblåst hos många andra och tredje generationens invandrare, har fått många att söka sig till islam som en identitetsskapande och samlande kraft och vi upplever nu en radikaliseringsprocess bland muslimska ungdomar i Europa.

I Sverige finns mig veterligen inga kända studier på området, men i en brittisk undersökning från 2007 uppgav 37 procent av de unga, brittiska muslimerna att de skulle föredra sharialagar framför brittisk lag och lika många ansåg att den som konverterar från islam skall avrättas. I andra studier från bland annat Frankrike och Tyskland kan samma mönster urskiljas.

För 20 år sedan tror jag att de flesta svenskar skulle ha mycket svårt att tänka sig att islam skulle komma att bli Sveriges näst största religion, att svenska konstnärer som kritiserar eller skojar med islam skulle leva under ständigt dödshot, att ett tiotal muslimska terrororganisationer skulle komma att etablera sig i Sverige, att ledande muslimska företrädare skulle framföra krav på införandet av sharialagar i Sverige, att svenska landsting skulle använda skattebetalarnas pengar till att skära av förhuden på fullt friska småpojkar, att Sverige skulle ha flest våldtäkter i Europa och att muslimska män skulle vara mycket kraftigt överrepresenterade bland förövarna, att svenska badhus skulle införa separata badtider för män och kvinnor, att svenska kommuner skulle överväga införandet av könssegregerad simundervisning i skolorna, att frysdiskarna i våra livsmedelsbutiker skulle erbjuda ritualslaktat kött samtidigt som svenska förskolor slutar att servera fläskkött, att svenska skolor skulle införa nya lov för att fira avslutningen på Ramadan samtidigt som kyrkliga skolavslutningar förbjuds på fler och fler skolor och så vidare.

Allt detta är i dag en del av den svenska verkligheten. Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den muslimska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en muslimsk majoritet.

Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”.

Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.

*) Oikofob är enligt den brittiske filosofen Scruton en person som föraktar sin hembygd. (Red. anm.)

Jimmie Åkesson, partiledare Sverigedemokraterna

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


30 responses to “Åkesson år 2009: Muslimerna är vårt största utländska hot

 • Roland ram

  Eller dom som släpper in dom.
  Vi har aldrig varit tvingade att ta emot mest av den varan i hela världen.
  Tips! Sök alltid roten till problemen och när du hittat roten, klipp av den.

  Gilla

 • Vi importerar inbördesskrig | Petterssons gör skillnad!

  […] Åkesson år 2009: Muslimerna är vårt största utländska hot […]

  Gilla

 • Svensk lösen

  Är det ingen som kommer ihåg att Åkesson inte skrev en rad om muslimer utan ENBART uttalade sig om islam? Rubriken var ett påhitt av aftonbladet och saknade helt täckning i Åkessons text.
  Underligt att ingen kommentar tagit upp det.

  Gilla

 • Stenbock

  http://imgl.krone.at/scaled/1644573/vd8d9f4/630×356
  En ledare som liksom Åkesson,kämpar mot islamisering av Europa,är som bekant Ungerns Orban. Inför parlamentsvalet 8 april,förklarar han nu tydligt vad han,och hans parti arbetar för.
  Bl.a. sade han på söndagen, ”kristendomen är det sista hoppet för Europa”…Vidare kritiserade han klart västeuropeiska EU-länder,som vill styra hur Ungern skall se ut framöver,genom att söka påtvinga landet dessa islamister.Speciellt gällde detta Berlin/Paris,och deras diktatorer.
  Slutligen betonade han,att den globala Soros-planen aldrig kommer att kunna erövra Ungern !
  Så talar en statsman som ser till sina egna först….

  Gilla

 • JEX

  Detta såg man när man var och gjorde ett jobb i Hjällbo i Angered 1992 ,man blev mörkrädd redan då och snacket gick på kafferasten om nästa hot mot oss i västvärlden som vi kom fram till var islam ,vi fick rätt och har sett detta eskalera tack vare dessa dumma och naiva politiker som tror att man kan ta hit alla fattiga i hela värden från bla icke demokratiska islamska länder.

  Gilla

 • Stenbock


  Inte endast vi tvåbenta får lida extrem skada och död,genom dessa importerade Islamister.På bilden ovan ses ett oskyldigt får,som nu blev stulet och halalslaktat av dessa invällare.
  I Neu-Kölln,Berlin finns sedan urminnes tider ett liten ”minizoo”,för de minsta barnen i staden.Hit kunde dessa små från dagis och förskola göra utflykter,och krama eller klappa olika små/tamdjur.
  Nu har ju denna stadsdel sedan länge översvämmats med muslimer,som gärna låter sig gratis bjudas,på detta friska lammkött.
  I natt togs en 29-årig kryddblandare,när han lämnade parken med ett nytt offer i sin ryggsäck.Detta var nu andra fåret,som dödats på detta hemska sätt sista månaden !
  Som Stenbock alltid tyckt och sagt.Detta muslimska exotiska pack,kan inte vistas bland civiliserade !

  Gilla

  • Stenbock

   Ps.
   Bilden ovan hittade jag i BZ,liksom den undre,från nattens händelser i min gamla hemstad.
   Bilden nedan ett bevis för att de trespåriga gatorna inte ens på natten,är breda nog för de invandrade… Denne berikare sökte fly polisen, (av någon anledning) och stannade först vid sin flykt mot en husfasad:

   Ds.

   Gilla

 • Matte

  Återigen ett bra debatt prog. från panelen.

  ”Om ni trodde att muslimer möter någon slags hinderbana i det svenska samhället när det gäller att få sin vilja igenom nu år 2018 – så hade ni fel!
  Just när ni trodde att det hela håller på att bli bättre, så blir det betydligt mycket sämre igen. Häng med oss i det här programmet!”

  DAGENS PROGRAM HANDLAR OM DETTA:
  * Glassbilen och Böneutropet.
  * Muslimer ska uppmuntras till att vara så mycket muslimer som möjligt.
  * Nyanlända anser att Täby kommun är ”rasist”.
  * Risk att araber ”tar avstånd från samhället”.
  * Utbildningsministern slår skolan i skallen för sina egna misstag.
  * Vilken fråga skulle du driva hårdast i Riksdagen?

  MEDVERKANDE:
  Programledare: Lelle Johansson
  Gäster: Nina Drakfors, Elisabeth Engman, Martin Kroon, Lennart Matikainen & Roger Sahlström

  NÄSTA NYA PROGRAM: Lördagen den 24 februari 2018

  Gilla

 • "bekymrad Stefan"

  Riktigt Lars P, och du också vet hur nästa valet i hösten kommer att se ut c.a.?
  Röd-Gröna: 39%
  Alliansen: 41%
  SD: 20%.
  Och så business as usual.

  Vad annars i detta mångkulturella-femmelandet Sverige?

  Gilla

 • Lars P

  Folk glömmer fort,även Pettersson (ironi)
  Åkesson skrev inte muslimerna är det största hotet mot Sverige.
  Han skrev ”islam” är det största hotet mot Sverige.
  Aftonbladet valde helt enkelt att ändra i rubriksättningen,som de brukar göra och som de säger sig ha rätt att göra om rubriksättningen inte passar deras agenda.

  Gilla

 • Lena

  De gör att jag ger upp, varför bry sig när det ser så ut runtomkring !
  https://www.document.no/2018/02/18/foreldremoter-pa-somali/

  Gillad av 1 person

 • eugenecork

  hörde just på Raport att räddningsinsatsen för det störtade
  Iranska flygplanet, har skjutits upp till gryningen…kanske de
  då märker att planet saknas iom det redan skjutits upp? 🤔

  Gilla

 • Vargkvinnan

  Det finns bara EN politiker i Sverige som är TROVÄRDIG han heter JIMMIE ÅKESSON!!!! OCH HAR MITT FULLA STÖD!!!! De vidriga klåparna ska sättas bakom GALLER!!!!!!!! PÅ LIVSTID!!!!!!

  Gillad av 1 person

 • eugenecork

  en förvarning vad som kan komma ske i Europa, har vi
  redan sett i Jugoslavien då i början 1990-talet…
  Fattas bara en häftig lågkonjuktur samt några Överbefäl-
  havare som kroknar på invandringsdaltet som skedde
  nyss under högkonjunkturen av lealösa politiker i EU
  Kan bli den tändande gnistan för en massutrotning av
  våra pensionsräddare…vi får väll då hoppa i stövlarna
  å fightas för dessa!…ser ingen annan utväg isf?
  Låter kanske lite främmande med ett dylikt scenario, men
  fullt tänkbart under den annalkande ”depressionen” som
  lurar runt knuten…kanske snabbare än vi anar? 😳

  Gilla

 • Intrigues33

  Värsta fienden är de som öppnat upp Europa som tex FN (UN) som med sina planer att byta ut Europas och Skandinaviens folk mot dysfunktionella U-landsmänniskor,låter det som fantasier`?? nix se själva om”UN migrant replacement” där det står att man vill bryta ner (förstöra) europas etnicitet pga av falsk välvillighet eftersom ”Europa åldras och behöver påfyllning av människor” 🙂 tyvärr är de naiva europeiska(svenska) politikerna lättmanipulerade och kan inte läsa mellan raderna………………..

  Macron liksom Sarkozy har sagt att ”fransmännen MÅSTE blandas upp”
  Båda dessa herrar tillhör inte den etniska franska befolkningen och hyser hat gentemot vita,
  Ett annat maktcentrum är EU-kommissionen som styrs av icke valbara tjänstemän som dikterar villkoren i unionen. Flertal av dem är av samma folk som Sarkozy/Macron. F Timmermans tex hotar med att Europa och Världen måste blandas upp(finare ord är integreras)

  ….There is no place in modern Europe for ethnically pure states.” citat av
  Wesley Clark, U.S. Army General (icke caucasian trots namnet>)

  se mer här antivita citat:
  http://whitegenocide.info/quote.html

  EU+FN vill att Europa och Skandinavien ser ut som på bilden

  Gillad av 1 person

  • Lena

   De ”männen” som du nämner vid namn i din kommentar…………märkligt men ingen av dem har en svart kvinna vid sin sida , inte heller några mulattbarn !
   Andra Västerlänningar skall tydligen ”offra” sig men inte de !

   Gilla

   • Roland ram

    Tur att vissa i detta land offrar sig frivilligt,till och med hem från semetern.

    Gilla

 • Hanna

  Skönt med ärliga politiker! Han är en av få som inte ändrar åsikt från dag till dag.

  Gilla

 • Lena

  Ja Jimmie Åkesson ……..islam är det största hotet och med den ideologin allt som drabbar oss ickemussar………..kör utan att fundera om det passar här eller där , det är redan sent och förhoppningsvis inte försent !

  Gilla

 • eva

  Förklaringen till EUs och Sveriges oförklarliga förkärlek för och import av muhammedaner lär ligga i det s.k. Barcelonavatalet från 1995. Skrämmande läsning! Vi skall alltså erövras och utsättas för denna hord och dess religion. ”Våra” politiker på land- och EU-nivå har sålt ut oss!

  Gilla

  • Ulv

   Den amerikansk-judiska aktivisten Barbara Spectre, som numera bor i Sverige, tilldelas Konungens medalj, meddelar Kungahuset på sin hemsida.

   Gilla

   • eva

    Jag såg uppgiften. Frågan är hur mycket kungen beslutar i frågan själv eller om kandidaterna bara föreläggs också tas beslut. Jag antar att han själv varken är insatt eller bryr sig om att sätta in sig djupare = inte intresserad.

    Gilla

 • ossie

  Läste just om en gammal dansk sosse som i decennier varnat för islam och massinvandringen och som naturligtvis blivit kallad rasist m m som nu tom får ursäkter från sina partikamrater och flera. När Löven ber Åkesson om ursäkt för alla kränkningar utfrysningar mobbing m m så går det nog 3 torsdagar i veckan.

  Gilla

 • Kent

  I september är sista chansen att bromsa utvecklingen och helst trycka tillbaka den så långt det är möjligt.
  I annat fall så återstår endast för de som är yngre att fly till ett annat land som har insett faran i tid och stämt i bäcken.

  Gilla

 • centurion

  SD / Jimmie har haft rätt hela tiden, från dag ett, fram till nu och kommer att fortsätta så, oavsett vad muslim-kramarna yrar om. Vi kan gott sträcka på oss också och hålla huvudet högt, för vi har haft rätt kurs hela tiden. Sopa banan med dom, Jimmie !

  Gilla

 • gamgubben

  Tänk om flera hade förstått och tänkt till inför vad hotet innebar. Nej sanningssägaren blev bespottad och kallad än det ena än det andra men mest att värdegrunden var fel.
  Som vanligt, för sent skall syndarna vakna!

  Gilla

 • Sixten

  I dessa dagar då muslimer tydligen räknas som en folkgrupp undrar jag ifall Åkesson inte blev åtalad för HMF.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: