Mer än sex meter snö hos Jansen på taket i Norge

VÄDER. I Norge infördes hytteförbud i slutet på mars, det blev förbjudet för norrmän att åka till sitt fritidshus i andra kommuner som en del i kriget mot coronaviruset. Den som bröt mot förbudet hotades med dryga böter eller tio dagar i fängelse.

Nåväl, den 20 april togs förbudet bort och folk gav sig av för att se hur det stod till med hytterna, en av dem var Astrid Jansen, som har en stuga på Vikafjellet. – Jag blev lite förvånad över de enorma mängder snö, berättar Astrid.

Stugorna på Vikafjället är väl dolda under sex till sju meters snö.
FOTO: Ola Weel/NRK.

I många fjällområden har enorma mängder snö rapporterats i vår. Och i ett av de mest nederbördsrika områdena i landet, i bergen mellan Sognefjorden och Voss, är de flesta stugorna bokstavligen snöklädda.

De som har brytt sig om att mäta djupet menar att det är sex till sju meter på bar mark. I många av stugorna syns knappt skorstenen sticka upp ur snön.

Läs mer på NRK…

Även i Riksgränsen är det skapligt med snö, 510 cm idag…

Webbkamera från Riksgränsen…

Filmen från början på mars, sedan dess har det snöat mer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Mer än sex meter snö hos Jansen på taket i Norge

 1. Fjällvärden är en helt annan värld! Vid riksgränsens skidanläggning har man haft 5 meter snö iår.

  Kom ihåg ett år då vi åkte Trollstigen veckan efter midsommar en bit uppe på fjället var det ännu 3-4 meters snökanter efter vägen.

 2. Man får tacka för intressanta klipp.
  Pettersson är ju i det fallet bra mycket bättre än tidningarna!

 3. Härligt för Greta och alla klimat alarmister som inte gillar barmark och värme. Vad väntar ni på? De e bare och flytt.

 4. Är det denna snön som ska få havet att stiga med 2,5 meter i Norrköping som Rapport påstod i går?
  Ska man ljuga och bli trodd så ska man nog inte ta i alltför mycket.

  • Stockholm har politiker som jobbar mot havshöjningen trots att staden är del av landhöjningen. Där MP är inblandat finns ingen gräns för stolligheterna!

Kommentera