Vi måste tänka på svenskarna först

PANDEMI. Sverige var dåligt förberett och regeringen långsam med verkningsfulla åtgärder när det nya viruset kom till Sverige i början av året. Otydlig kommunikation och svagt politiskt ledarskap, brist på materiel och underlåtenhet att vidta sådana åtgärder som redan befintlig lagstiftning tillät för att begränsa, spåra och isolera smitta har gjort att Sverige drabbats värre än våra grannländer, skriver Jimmie Åkesson på Aftonbladet Debatt

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare. Foto: News Øresund Johan Wessman. 

Vi har hittills fler avlidna, omfattande smittspridning på äldreboenden och fortsatt bristande skyddsrutiner i utsatta verksamheter. Samtidigt har utlovade insatser för att mildra de ekonomiska följderna av krisen gått för långsamt för att i önskvärd utsträckning kunna rädda livskraftiga företag och arbetstillfällen.

Det kommer vara viktigt när den akuta krisen är över att utvärdera regeringens och ansvariga myndigheters agerande och utkräva ansvar. Den tiden ligger dock ännu framför oss. Under den fortsatta krisen har Sverigedemokraterna fyra prioriteringar i det politiska arbetet.

 1. Samarbeta för att rädda liv och mildra smittspridningen
 2. Skapa bästa grogrund för ekonomisk återhämtning
 3. Stärk krisberedskapen
 4. Bibehåll arbete för att möta samhällsproblem som är oberoende av krisen

Det nya viruset har visat att vi i Sverige inte kan förlita oss på att någon annan än oss själva när krisen slår till. På motsvarande sätt måste Sverige begrava idén om att vi i olika politiska aspekter ska rädda hela världen. Om krisen därmed innebär att svensk politik börjar sätta svenskarna främst är det vår övertygelse att en ljusare framtid väntar bortom de mörka moln som nu dominerar.

Jimmie Åkesson, partiledare (SD)
Henrik Vinge, gruppledare (SD)

-Pettersson säger att det är självklarheter som tyvärr behöver påtalas för många i vårt land…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

13 thoughts on “Vi måste tänka på svenskarna först

 1. Tyvärr så är jag nu inte så pass imponerad av hur Åkesson har hanterat den här Corona historien.

 2. Man undrar ju hur många kriser som måste drabba vårt land innan en del Svenskar vaknar och ser sig yrvaket omkring.Va,har jag inget jobb längre,va, kan jag inte betala hyran eller huslånen denna månad.Oj,ingen mat i kylskåpet.Nu kan jag inte heller köpa en ny bil. Nu blir det problem.Men,lugn käre Svensk det ordnar sig säkert.Rösta på du bara i vanlig ordning på Sossarna så ordnar det sig säkert.Somna om du bara.

 3. Det kommer tyvärr inte ske så länge en sittande regering som endast visar solidaritet med muslimska män.

  • Sossarna sitter kvar så länge som valmyndigheten tillåts räkna rösterna.
   Även Miljögalningarna gynnas av valmyndigheten.
   Sossarna klarar sig inte utan MP.

 4. Tyvärr är det så att den stora majoriteten är så indoktrinerade av sossepropaganda att om Löfven sa att alla ska ut på gator och torg och kyssas för att snabba på smittspridningen, så skulle dom lyda. Utan knorr.
  Det värsta har vi framför oss, det är bara förspel, dödssiffrorna kommer att hamna på 4-500 om dan(officiellt), och den verkliga siffran på det dubbla. Det för att gamlingarna i hemmen som avlider behandlas inte för coronan, och är då inte officiellt döda i det. Det enda som görs i sjukhem en är att man sätter in palliativ vård, pumpar stackarna fulla med morfin och andra preparat så gamlingarna kvävs ihjäl smärtfritt.

 5. Trots att gränsen till Sverige är stängd dock inte för asylsökande eller röstboskap för S ……..

 6. Den idiot som inte håller med – räck upp handen…… Detta borde vara helt självklart för alla.

  • Att döma av den senaste opinionsmätningen finns det gott om idioter som inte håller med och därför räcker upp sina händer … Tyvärr!

   Citat från SVT Text …

   168 SVT Text Torsdag 23 apr 2020
   BAKGRUND PUBLICERAD 23 APRIL

   Opinionen enligt SVT/Novus mätning

   Siffrorna visar väljarstöd i procent
   med förändringen i procentenheter:

   Vänsterpartiet 9,5 (-0,3)
   Socialdemokraterna 30,4 (+4,8)
   Miljöpartiet 3,8 (-0,7)
   Centerpartiet 7,7 (-0,4)
   Liberalerna 2,8 (-1,0)
   Moderaterna 18,7 (+0,7)
   Kristdemokraterna 6,1 (-0,4)
   Sverigedemokraterna 19,7 (-2,3)
   Övriga 1,3 (-0,4)

   Novus har för denna undersökning
   genomfört 3 838 intervjuer.
   Undersökningen genomfördes mellan den
   30 mars och den 19 april.

   • Bolagen som levererar statistiken har bra koll på vem dom frågar och var dom har sin tillhörighet, genom idogt frågande genom åren. Så varför då bli förvånad då resultaten hela tiden verkar vara riggade?

 7. Självklart, som J Å säger vi måste (för en
  gångs skull) tänka på själva först.
  Arma land

  • Ja att tänka och tycka är ju enkelt och bra men att gå över till verklig verkstad är förmodligen inte lika enkelt men naturligt det som måste ske på något sätt men så länge en idiotisk och naiv svensk väljarkår röstar på en landsförädisk 7 klöver så lär aldrig ord och tankar gå vidare till handling !

Kommentera