Muslimer går inte och vill inte anpassa sig, vad fan gör de här?

ISLAM. Lars Hedegaard, är en dansk historiker, journalist och författare samt känd islamkritiker. Lars Hedgaard har varit med på bloggen tidigare och har varit utsatt för mordförsök av muslimer. 

Nu har Hedegaard intervjuats av 24NYT och bland annat fått frågan om vad som är danskt.

“Det är, som ni vet, svårt”, konstaterar Lars Hedegaard. “Danskhet är något du känner”

“Då är det,” säger Hedegaard, “mycket lättare att definiera vilka som åtminstone inte är och aldrig blir landsmän: människor som har bjudit in sig till landet för att påtvinga oss en blodtörstig rättsordning med klädda som Muhammad och som fortsätter att ge sina barn islamiska namn – och som förövrigt är kända för sina ständiga klagomål på danskarnas ondska”

”Vad fan gör de i Danmark?” avslutar Lars Hedegaard.

-Pettersson kan inte annat än hålla med. Vad fan gör muslimer som inte vill anpassa sig i Europa?

TIDIGARE 2019-05-06. Alla går att integrera utom muslimer

ISLAM. Hittills har inget land i västvärlden lyckats att framgångsrikt integrera muslimska invandrare säger Ruud Koopmans, holländsk migrationsforskare och sociologiprofessor på tyskt universitet, till  Berlingske Tidende i samband med att han släpper nya boken Islams förfallna hus – Om krisen i den islamiska världen

Muslimska länder klarar sig sämre än resten av världen, och muslimer är svårare att integrera än andra grupper. Problemet finns i religionen. Det finns inget exempel på lyckad muslimsk integration som skulle kunna utgöra en hoppfull förebild för framtiden.

Ruud Koopmans är professor i sociologi och migrationsforskning vid Institutet för socialvetenskap på Humboldt-universitetet i Berlin. I mer än 20 år har Koopmans forskat om just integration och assimilation bland muslimer i Europa och har kommit fram till en tydlig slutsats. Islam låter sig inte förenas med demokrati och västerländska samhällen.

– För alla som tar fakta på allvar är det otvetydigt att det går sämre med integrationen av muslimer än med andra grupper av invandrare. Det finns ingen tvekan om att vi i de flesta andra grupper av invandrare ser stora framsteg från en generation till nästa. Det är inte helt frånvarande när det gäller muslimska gruppen, men förändringen är mycket långsammare, säger Koopmans.

– Även om man korrigerar för socioekonomiska och demografiska variabler, visar data samma utfall.

Studierna visade bland annat att två tredjedelar av de undersökta muslimerna anser att religiösa regler är viktigare än lagstiftningen i det land de bor i. Över 60 procent vägrar att vara vän med en homosexuell person och 45 procent avvisad vänskap med judar.

”Resultaten strider klart mot det ofta framförda påståendet att islamisk religiös fundamentalism är ett marginellt fenomen i Västeuropa,” skrev Koopmans redan 2013.

Fundamentalistiska åsikter finns också om kvinnors roll, att kvinnor inte får delta fullt ut på arbetsmarknaden, höga födelsetal och låg investering i barns utbildning. Allt dessa värderingar överförs till nästa generation.

-Pettersson skrev år 2009 om 22 arabiska länder, då gick det bra, men några år senare var samma insändare som byggde på en FN-rapport rasism.

Alla går att integrera utom muslimer är från 2011.

INVANDRING. För några år sedan firade Singapore 50 år som självständig stat, och under dessa år har landet gått från att ha varit ett u-land till att bli ett av världens rikaste. Singapore är en sekulär stat och regeringen verkar för harmoni mellan anhängare av olika religioner. Landet har få egna naturtillgångar men har ändå lyckats bygga upp en stark tillverkningsindustri. Singapore blev självständigt från Malaysia den 9 augusti 1965 och blev på några årtionden ett av världens rikaste länder.

Singapore är en nation som är oerhört framgångsrik, de har Asiens högsta levnadsstandard och ligger på 11 plats i världen. Bakom en stor del av denna framgångssaga ligger Lee Kuan Yew, republikens Singapores förste premiärminister som satt vid makten mellan 1959 och 1990 och var långt efter det en av landets mest inflytelserika politiker. Tyvärr dog han den 23 mars år 2015.

Singapore framhävs ofta som ett land som lyckats och där mångkulturen lever och frodas. C:a 15 % av befolkningen är muslimer.

Under de senaste åren har dock landet fått lite problem och landsfadern Lee Kuan Yew skrev år 2012 en bok “Hard Thruths” där han var ärlig om muslimer ”Jag vill inte såra det muslimska samfundet men jag måste vara uppriktig om det jag säger ska ha något värde. Jag menar att idag kan vi i Singapore integrera vem som helst, förutom muslimer. Jag bedömer att Singapore utvecklades positivt fram tills det att vi fick en kraftig ökning av muslimer i vårt land” och Lee råder de muslimer som redan bor i Singapore att vara ”mindre strikta” beträffande sin religion. Ät med oss säger han! mer HÄR.

singapore-hd-widescreen-wallpaper

-Pettersson märkter att när Singapore nämns i PK-media så nämner ingen vad landsfadern har sagt om muslimerna från arabländerna.

Singapore – Brittisk koloni mellan 1819 och 1963. Två år senare separerades de från Malaysia. Advokaten Lee Kuan Yew blev statsminister i första självstyrda regeringen 1959. Han styrde fram till 1990, därefter blev han ”senior minister”, därefter ”ministermentor”. Lee Kuan Yew behöll en plats i parlamentet fram tills sin död, den 23 mars 2015. Lee Kuan Yew hyllas som legendarisk av många. Hans parti People’s Action Party (PAP) styr fortfarande och hans son Lee Hsien Loong är statsminister sedan 2004.

Singapores första epok är synonym med Lee Kuan Yew. I brist på naturresurser skulle den lilla ögruppen bygga en oemotståndlig miljö för utlandsinvesteringar. Engelska blev nationalspråk, invånarna drillades i hövlighet och byråkratin upplyftes till en högavlönad elit utan tolerans för korruption. Singapore blev världsledande inom valutahandel, transport, oljeraffinaderi, casinoverksamhet och tillverkning av avancerad elektronik. Bostadsbyggen och obligatoriska sparprogram garanterade ett visst mått av social säkerhet. Etniska motsättningar överbryggdes och trafiken flöt fram.

BNP fyrdubblades mellan 1990 och 2013 och dubblades per capita. 2004 passerades USA i prisutjämnad BNP/capita.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Muslimer går inte och vill inte anpassa sig, vad fan gör de här?

 1. Ja i Sverige är dom enbart här för att vara röstboskap
  till i första hand Sossar, Miljöpartiet, kommunisterna,,
  Centerpartiet, och så är här ju jävligt justa bidrag,vilket
  passar en muslim som hand i handske., sen är det ju så gott
  som riskfritt att begå både stora o små brott, utan att
  få något nämnvärt straff. Dom kan gå här o söla i 10 år
  utan att ha lärt sig ett ord Svenska, så känslan för landet
  Sverige är inte hög. I övrigt vet jaga inte varför dom befinner sig här!

 2. Försäkringskassan öser pengar över aliens, var fjärde krona som konsumeras i Sverige är utbetald av Fkassan

  • 80 % av alla svenska myndigheter ska avvecklas. De myndighetspersoner som blir arbetslösa efter avvecklingen kan plocka jordgubbar.

Kommentera