Det går inte längre bortse från att EU riskerar att upplösas

EU. Citigroup Inc. är ett amerikanskt multinationellt finansbolag och affärsbank. Citigroup bildades 1998 när Citicorp och Travelers Group slogs samman. Företaget har över 200 miljoner kunder i 100 olika länder.

Citi huvudkontor New York. Bild Wikipedia

Det går inte längre att helt bortse risken att EU upplöses och att euron avvecklas. Det säger Arnaud Mares, Europachefekonom på Citi, enligt Dagens Industri”Vi har aldrig tidigare sett detta som någon verklig risk men det kan inte längre bara avfärdas”, säger Mares.

”Viruspandemin har försvagat den sammanhållande kraften mellan länder inom unionen. Beslut i närtid om krisen ska bekämpas tillsammans eller om varje regering gör det var för sig kan bestämma framtiden för EU”, framhåller Arnaud Mares och fortsätter ”Ett misslyckande med att skifta debatten mot mer synliga uttryck av solidaritet skulle legitimera ett återvändande av redenomineringsrisker i priser för finansiella instrument inom euroområdet”. 

-Pettersson ser gärna att EU utvecklas till en handels/samarbetsunion och inte en politisk union som det är nu. Vi, européer, tjänar varken pengar eller inflytande på en mängd högavlönade i Bryssel. Men EU behövs i någon form för att stå emot stormakterna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

14 thoughts on “Det går inte längre bortse från att EU riskerar att upplösas

 1. Det står absolut högst upp på min önskelista, för tror mig det kommer absolut inte påverka SVERIGES EKONOMI på något negativt vis för alla som kan göra en enkel snabb kalkyl i huvudet inser att det snarare lutar åt motsatsen, åtminstone för den helt vanliga svenska arbetaren som fyller detta landet till 90 procent och har inte ens RÅD att lämna Sverige.

 2. Italien kommer sannolikt att ”snabblämna” om Lega vinner nästa val. EU kommer heller aldrig att lyckas tvinga Visegradländerna att göra en massa nationsfientliga åtgärder – typ muslimsk invandring. Visegradländerna har samtidigt EU högsta invandring, d v s Ukrainska (krigs-) flyktingar, vilka de redan efter 3-6 månader har i arbeten (vilket har gett boost i BNP/Capita).

  Redan nu har EES aktivt återuppstått då Norge är medlem sedan tidigare och nu UK aktiverar sitt medlemskap. Tillkommer således snart Italien. Oavsett, så talar mycket för att Slovakien, Tjeckien, Polen, Ungern följer efter om inte EU ändras enligt deras önskemål, d v s av-federaliseras och övergår till samarbeten – bl a måste fria rörligheten bort och yttre gränsskydd vara absolut.
  Därmed kommer Estland, Letland, Litauen, Rumänien, Bulgarien, Slovenien och Kroatien sannolikt söka inträde i EES. Resultatet blir att Europa blir 2-delat, där handel österut blir viktigare. Och EU gör finansiell konkurs.

  • En viktig del av EES blir att Turkiet INTE kommer med, samt att denna ”trojanska häst” för Europas islamisering desarmeras.

 3. Det skulle vara en skänk från ovan.
  Jag röstade nej till EU och har aldrig ändrat uppfattning.

  • Jag röstade ja och skäms fortfarande, men skall sanningen fram brukar inte Sveriges regering bry sig om valresultat.
   Fundera över högertrafiken som folket valde nej till.

 4. Utan EU hade Budapest varit ockuperad av Rumänska (och också Ukrainska) stridskrafter, Barcelona av spanjorer, Prag av Tjecker, Flamländare av Fransmän.. bl. a., med allt som följer..

  Jag ogillar starkt dagens EU, byråkraterna dock kommer aldrig att avveckla sig själva bara för att visa att det är de som har rätt och tycker rätt.

 5. Det var trevliga nyheter. Jag längtar till den dagen. Då ska det firas ordentligt 👍👍

 6. Nästan ingenting går att genomföra i Sverige pga av nån jävla EU regel nästan alltid kon dör medan gräset växer en som vet.

 7. EU kommer inte att läggas ner!
  EU behövs eftersom staterna behöver en avstjälpningsplats för avdankade politiker och tjänstemän,

 8. Inte riskerar det är en vinst för Europa om globalisternas satans verk faller sönder.
  Är politikerna oroliga? Bra då är det bra för Sverige.

 9. Det får vi hoppas att det nuvarande EU läggs ner. EU har redan visat sin lojalitet, Fransmännen behåller sjukvårdsmaterial som vi betalat för, så vad f-n skall vi betala en krona till detta lurendrejeri. 44 miljarder!!
  Italienarna har väl inte fått så mycket hjälp. Grekerna får kämpa ensamma för att försvara sitt land mot de turkiska islamistiska krigarna, s.k flyktingar!!!

Kommentera