Rapport om migration, en katastrof för dem som tror att invandring är bra

INVANDRING. Att invandringen är en katastrof både ekonomiskt och mänskligt har många av oss insett sedan länge. Nu visar en ny rapport att det är ännu värre, en majoritet av utrikesfödda har inte uppnått självförsörjning. Lägst försörjningsgrad har invandrare från Afrika och Mellanöstern visar ny rapport.

I den nya rapporten från forskningsstiftelsen Entreprenörskapsforum har författarna, nationalekonomerna Johan Eklund och Johan P Larsson, tittat på självförsörjningsgraden hos inrikes- och utrikesfödda. I dagens penningvärde räknas man med detta mått som självförsörjande om man tjänar runt 12.600 kronor i månaden efter skatt.

”En majoritet av utrikes födda i arbetsför ålder har under perioden 1990 till 2016 inte uppnått självförsörjning”, slår författarna fast.

-Pettersson har tagit upp detta på bloggen flera gånger och man skulle tycka att det skulle vara stora nyheter i de etablerade medierna och bland politikerna, men de bemöter katastrofen med tystnad, inte ens ett ”vi såg det inte komma” och SVT samt de andra ger de grävande reportrarna ett ansikte.

Steget Efter

Rapport om självförsörjning bland utrikesfödda

  • En majoritet av utrikes födda i arbetsför ålder har under perioden 1990 till 2016 inte uppnått självförsörjning. År 2016 var drygt 600 000 utrikes födda i arbetsför ålder inte självförsörjande. Högt räknat var 38 respektive 36 procent av individer med härkomst i Afrika respektive Mellanöstern självförsörjande 2016. Motsvarande uppskattningar för inrikes födda och individer från våra nordiska grannländer låg på 73 procent. Självförsörjningsgraden är betydligt lägre än sysselsättningsgraden.
  • Sysselsättningsgapet mellan inrikes och utrikes födda är ett av de största i Europa. Arbetslösheten var 2018 3,8 procent bland inrikes födda och 15,4 procent för utrikes födda (15–74 år). Samtidigt har Sverige ett ansenligt ekonomiskt utanförskap. Under 2018 försörjde sig motsvarande 772 000 helårspersoner i arbetsför ålder under hela året på bidrag och sociala ersättningar (motsvarande 13,3 procent av arbetskraften). Hur fördelningen mellan inrikes och utrikes födda ser ut saknar vi information om.
  • Sysselsättningsstatistiken är en otillräcklig indikator på arbetskraftens
    ekonomiska aktivitet. Sysselsättningsstatistiken mäter andelen i arbetskraften som var sysselsatta minst en timme under november månad och ger därför ingen heltäckande bild av hur hög andel av befolkningen som uppnår tillräckliga inkomster för att vara självförsörjande.
  • Självförsörjningsgraden ger en mer rättvisande bild av graden av ekonomisk integration hos utrikes födda än vad sysselsättningsstatistiken gör. Självförsörjningsgraden definieras som fyra prisbasbelopp, vilket 2019 motsvarade en årlig bruttoinkomst på 186 000 kronor eller cirka 12 600 kronor netto (efter genomsnittlig inkomstskatt) per månad. Detta motsvarar ungefär 50 procent av medianinkomsten vilket utgör OECD:s definition av den relativa
    fattigdomsgränsen. Beloppen ligger i nivå med de bidrag och ersättningar familjer kan få, men väl under de kollektivavtalade minimilönerna.

Forskarna skriver: Både den formella utbildningsnivån och de faktiska färdighetsnivåerna är lägre för utrikes födda jämfört med inrikes födda. Långtidsutredningen (SOU 2015:104) slår fast att det är mycket stor variation i färdighetsnivåer inom varje given utbildningsnivå, baserat på OECD:s undersökning av vuxnas färdighetsnivåer (den så kallade PIAAC-undersökningen).

Sammantaget för de nordiska länderna visar PIAAC-undersökningen att de högsta räknefärdigheterna återfinns bland inrikes födda och de lägsta bland individer med ursprung i Afrika söder om Sahara samt Arabländerna.

I genomsnitt har individer med hög utbildning (högskoleutbildningar samt längre eftergymnasiala yrkesutbildningar) från dessa länder sämre räknefärdigheter än inrikes födda med låg utbildningsnivå (mindre än två års gymnasieutbildning).

Utlandsfödda har även sämre läsförmåga för varje given utbildningsnivå, vilket framgår av forskning hos Delmi (Bussi och Pareliussen, 2017).

SVT:s vd Hanna Stjärne och SVT:s mediedirektör har kommenterat och låter hälsa att de tar avstånd från verkligheten då den inte överensstämmer med deras värdegrund…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Rapport om migration, en katastrof för dem som tror att invandring är bra

  1. […] INSÄNDARE. Självförsörjningsgraden bland invandrare är skrämmande låg. Bland svenskar är den 75%. Bland invandrare 32%. Men egentligen ännu lägre eftersom alla de invandrarjobb som betalas med skattepengar inte räknas bort. För att hyfsa statistiken. Aldrig har så många migranter gått till jobbet varje dag säger Magdalena Andersson – hela 600.000 påstår hon. Men det är rent bedrägeri. Upp mot 400.000 av dem är nordbor, EU-med-borgare och från USA etc. Vad gör resten av de drygt 2 miljoner invandrarna? En del av dem går till någon subventionerad sysselsättning någon gång i veckan och räknas som heltidsjobbare. Men de flesta lever på bidrag livet ut.  […]

  2. Centerpartisten Staffan Danielsson bad RUT att titta på hur många som hade ett helårsarbete dock både deltid såväl som subventionerar.
    Det visade sig att efter 15år hade endast hälften av en kohort sådant arbete…. varför 15 år? Jo då denna utredning gjordes fanns endast stats 15 år bakåt i tiden. Data frö 14, 13…. osv år fanns också och det visar sig att, inte oväntat, de som anlände senare hade för motsvarande antal år i landet sämre track record… I Norge sade man för flera år sedan att livlångt kostade varje BUT 4 miljoner NETTO….. AM sade i ett förfluget uttalande att deras nettokostnader var 8miljoner per capita osså netto.

    Hur många oberoende och sanningssökande nationalekonomer behöver tala om att detta med de 2miljoner+ BUT är en nettokostnad….. ?
    N.B. även de unga äldre som erhållit garantipension är givetvis en nettokostnad dock från ett annat konto som liksom alla andra konton betalas av oss skattebetalare….
    Det positiva??? är ju att en del av dessa kostnader betalas via undanträngning….. och vi som påpekar allt ocan anses vara en del av problemet och värre saker….. ni vet vad man då heter hos de skattefinansierade personerna… SVT, MSM, MV, osv….. vem med en hög lön i en verksamhet som omsätter nästan 70miljarder skulle protestera….? Hand upp någon?…
    Och vi vanliga dricker givetvis inte rödvin till pizzan så ofta….
    (vi tar en Belgisk öl i stället)

  3. Folket är inte så dumma som man tror, de är avsevärt dummare. För annars hade vi haft ett land som verkligen haft världens bästa sjukvård,skola omsorg och samhälle i stort. Tänk om landet bara hade tagit in de fåtal, som verkligen behövde asyl. kanske 1-2 procent av de miljoner som nu fått uppehållstillstånd. Tusentals miljarder mer att satsa på samhällets välfärd hade varit konsekvensen. För att inte tala om de tusentals miljarder som utgått från SIDA, samma tid, som föder korrupta statstjänstemän och diktaturer i Afrika och andra kontinenter. Kanske det är så att landet är dömd att gå under, innan folk förstår verklighet. Den som lever får se.

    • Japp om bara de som är en nettointäkt beviljas UT försvinner alla kostnader för BUT, i princip.
      The math:
      MV70 miljarder
      Kostnader för atta bidrag och vård osv för de med BUT (netto) låt alla som inte bidrar här söka jobb i andra länder…. så spar vi 200miljarder+ årligen
      Dvs lika mycket som alla landsting omsätter…..

      Och bara antalet vårdplatser skullle kunna dubblas och det skulle fortfarande bli pengar över….

  4. De som kan tänka själva har fattat detta sedan länge. Det räcker ju att titta ute i samhället en vanlig dag. Det är ju nästan bara utlänningar som sitter och ingenting gör hela dagarna.
    Bort med alla bidrag på studs så skulle många flytta härifrån frivilligt.

  5. Hade det varit japaner.sydkoreaner.spanjorer.turkar m.m då hade det varit lönsamt

    Men araber o afrikaner som ingen vill ha analfabeter utan nån utbildning

    Katastrof kolla hur landet ser ut

    Slöjpoliser nu och så haha araberna tar över mer o mer o ni bara tittar på

    Om 5 år finns det mer moskéer än kyrkor

    Ni svenskar är verkligen dumma i huvet

    • ”Metin”!

      Javisst!
      Det statistiska faktumet säger att 50% av alla
      människor är dummare än genomsnittet
      (= socialdemokrater, mp och kommunister).

      – dessutom är ju en ”medeldum” ingen starkt
      lysande stjärna.

      Återstår: SD ? (ca 33% ?)

    • ”Billy Boy”!

      Personen på bilden ser ju ut att vara helt normal ……..?
      Därför är texten förvillande!

      En människa med ett normalt utvecklat omdöme
      skulle väl aldrig kunna uttrycka de orden?

      – eller är han styrd av främmande makt/ muslimerna.
      (Saudi Arabien?) genom kontraktet med det enorma
      LANDSFÖRRÄDERIET ?

      – men visst; Kan han behålla kontraktet så kan han
      naturligtvis ljuga hur mycket som helst!

      När han dessutom har stöd av vår f.d. ”säkerhetspolis”,
      SÄPO så kan han ju känna sig trygg!

      Betr. SÄPO så svarar de inte på min skriftliga fråga
      om hur de ser på kontraktet.
      Det ser jag som ett bevis på att de också är
      LANDSFÖRRÄDARE!
      De har alltså haft över 20 år på sig att ta ställning,
      undersöka och anmäla detta LANDSFÖRRÄDERI
      – men ha inte gjort det!
      => vi har ingen säkerhetspolis värd namnet!
      => SÄPO agerar alltså helt på direktiv från
      främmande makt. Jag ser ingen annan förklaring!

  6. Det troligtvis ännu värre om man räknar med alla inkvoteringar och låtsasjobb!?

    Den senaste förtroendeenkäten som visar att Löven blir populärare visar att (om den är äkta) stora delar av det Svenska folket är andligt och intellektuellt DÖTT! Landet och folket går mot sin undergång!

  7. Om en undersökning eller rapport inte bekräftar multi kulti folkets teorier, mörkas den i hopp om att ingen annan läst den.
    Just så fungerar alla diktaturer.
    Nästa stund förfasas pk media när andra länder gör liknande.
    Pk tror, att har du ett gott uppsåt, blir alla metoder att uppnå din dröm ok.

  8. ”Olof.p”!

    Svaret måste tveklöst vara ett stort JA!

    Vi kan lätt härleda detta svar till vilka som blir ordförande
    för LO- klubbarna på varje arbetsplats.
    De är vanligtvis inte de starkast lysande stjärnorna i det
    ordinarie jobbet.

    Samma gäller väl hela LO – kollektivet och socialdemokraterna?
    Det som förvånar och skrämmer är att SÄPO står bakom
    LANDSFÖRRÄDERIET med kontraktet med muslimerna!

  9. Man undrar varför det tar 10-20 år för politiker att förstå det vi vanliga samhällsmedborgare förstår direkt? Är politikerna dumma i huvudet eller blåljuger dom oss rätt i ansiktet?

KommenteraAvbryt svar