Det var stora brister hösten 2019 och sedan gjorde regeringen ingenting…

SJUKVÅRD. Elva svenska regioner beskriver bristen på skyddsmateriel inom vården som den stora utmaningen under utbrottet av coronaviruset, enligt en enkät som Dagens Nyheter gjort. Men omfattningen av bristen är svår att veta eftersom uppgifterna belagts med sekretess. Det är något som Läkarförbundets ordförande Heidi Stensmyren är kritisk till. Hon säger att hon har svårt att förstå poängen med att det är hemligt.

– Det är högst intressant att veta hur Sveriges lagerhållning ser ut och jag tänker mig att man i själva verket kanske inte vet, säger Stensmyren till DN.

-Pettersson undrar om ni minns hur det var i oktober 2019, när ”världens bästa sjukvård” stängde på grund av brist på sjukvårdsmaterial.

Då intervjuades socialminister Lena Hallengren (S) i SVT. Hon fick svara på hur denna situation har kunnat uppstå i Sverige 2019 och om hon ansåg att regionerna är tillräckligt kompetenta för att klara av att ta ansvar för upphandlingar inom sjukvården.

Socialminister Lena Hallengren (S) lovade då, i oktober 2019, att gå till botten med problemen men gjorde uppenbarligen ingenting…

Skärmdump SVT.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Det var stora brister hösten 2019 och sedan gjorde regeringen ingenting…

  1. Förstår inte vad folk jagar munskydd för.
    De som tror det lever i en fantasivärld.
    De används i Asien för att inte andra ska bli så lätt smittade

  2. Redan om ett par veckor när ant smittade i Sve passerat 10000 kommer ca 500 att kräva intensivvård och det motsvarar precis de platser som officiellt finns tillgängliga i landet. Visst kan man frigöra ytterligare resurser via omställningar och prioriteringar. Efter ytterligare ett par veckor kommer ytterligare tusentals nya intensivvårdsplatser att krävas, som självfallet inte kommer att finnas. Mot sommaren kommer, enl ett sannolikt scenario, över en halv miljon vara smittade samtidigt och var skulle 25000 intensivvårdsplatser stå att finna? Efter åratal av nedbantning av självförsörjning, resurser och beredskap står landet nu med neddragna brallor. Samtidigt har vi en Folkhälsogeneral och statsminister som påstår att vi står ”väl rustade”, att ”vår beredskap är god”. Den förste verkar i det mesta tala emot världens samlade expertis och den senare stå som ett fån och upprepa gamla floskler, om ”satsningar, investeringar och tillföra resurser” som självfallet inte finns. Lägg därtill mörkläggning och sekretess om snart sagt allting. Hur många liv på sina samveten kommer regeringen att ha, när detta är över?

  3. När man har något att dölja så använder man Sekretess stämpel på?
    Det är politikernas överdåd i att hjälpa andra länders folk i första hand
    som gör att allt annat får stå tillbaks!

  4. Vår regering i ett nötskal:

    1. Gör så lite som möjligt
    2. Var reaktiv … motsatsen till proaktiv 🙂
    3. Om man vill dölja sina tillkortakommanden kan man ju alltid sekretessbelägga
    4. Om pressen mot förmodan skulle gnälla kan man alltid säga … ”Vi var naiva”

  5. Denna regering kommer att gå till historien som den som sköt allting framför sig,inte lyfte ett finger i onödan och sekretessbelade allt som var obekvämt.Inkompetensen döljer man i årslånga utredningar.Man undrar ju vad vi gjort för ont för att förtjäna detta.

  6. Men det är väl ändå lite synd om henne!
    Felet ligger ju mycket tidigare:

    1999 skrev socialdemokraterna kontrakt med muslimerna!
    Reinfeldts regering sålde Sveriges försvar och krislager!
    De bjöd in massvis med ointelligenta individer som
    inte kunde arbeta!
    Dock så fick de hämta hit sin släkt (som alla behövde vård)
    Reinfeldt avslutade med ”öppna ERA hjärtan”!
    Socialdemokraterna har fortsatt med att öppna alla(h) våra
    hjärtan – men det finns inga resurser att sy ihop dem igen!

    => så nu är ALLT slut i Sverige!
    Snart är alla(h) i Sverige muslimer!

    Rätt åt er yngre, som inte har gjort något för att rädda Sverige!
    80% har ju röstat för katastrofen!
    Dumhet har ett pris!
    – och med låg intelligens når man inte toppen!

    Det finns dock en sista chans; att SD blir ensamt, största
    parti vid nästa val.
    — det hänger på om ni kan tänka er att leva i verkligheten
    och inte i en fantasi = rösta då på SD!

    Fantasivärlden (socialismen) bröt ihop för länge sedan!
    Försök förstå det!

  7. Hoppas alla socialistvänstermiljöliberaler följer med Lena Hallgren hela vägen ner till botten och stannar där!

    Jag vill ha en fungerande regering och myndigheter där anställda åter igen måste ta ansvar för sitt agerande! Är det verkligen för mycket begärt?

    • Byråkraterna och politikerna har mycket höga löner. När det är upp till bevis om de gjort rätt för den så visar det sig att ingen haft kompetens att sköta sitt åtagande. Även de som anställde dessa underpresterande icke kompetenta ska med i samma utrensning av oduglingar i den så kallade svenska eliten.

  8. Kan meddela att när jag skulle köpa munskydd på apoteket hade någon köpt upp hela lagret. Kanske för att sälja på tradera. Gulaschbaroner minns vi från världskrigen. Vad skall vi kalla dessa? smittskyddsbaroner? Min uppmaning är att ta reda på vilka dessa smittskyddsbaroner är och publicera dem här.

  9. Hon har ett IQ som troligtvis är avsevärt lägre en genomsnittet i Sverige.
    Sitter på en ministerpost med en kalkon utbildning för den positionen som hon har i regeringen.
    Håller med Sauk om att vi har Europas mest outbildade regering.

KommenteraAvbryt svar