Ta´t lugnt, det ordnar sig…

EPIDEMI. -Pettersson tog som vanligt en kort promenad i markerna runt torpet och det hörs trummande hackspettar, sjungande trastar, kvittrande mesar och det har kommit sånglärkor, tofsvipor, gäss och tranor. För varje dag blir det ljusare, så jag tror vi överlever denna gång också.

Skärmdump från TV4

Från Sydkorea rapporteras att för första gången sedan 20 januari 2020 är det fler som tillfrisknar än som insjuknar i corona och antalet patienter i karantän minskar. 

Pettersson är övertygad om att det ordnar sig och blir vår även i år. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

16 thoughts on “Ta´t lugnt, det ordnar sig…

  1. Corona blev en höna av en fjäder, men det visar vilken makt gammelmedia har.
    Nu när vi vant oss kan vi göra samma försiktighetsåtgärder när det är influensatider alla år. Det dör betydligt fler vid ”vanlig” influensa än det har gjort av Corona.

  2. Det verkar som Sydkorea är på väg att få kontroll över läget, en stor del av vändningen anses beror på att landet testar otroligt många varje dag och därmed kan hänvisa smittade till karantän och samtidigt få kontroll över situationen. I Sverige gör vi tvärtom och minskar testerna, borde inte de goda exemplen från andra länder styra verksamheten i vårt land???, svaret blir väl som vanligt att den moraliska och humanistiska stormakten kan allt och vet allt som inte andra kan och vet. Puh, puh, puh.

    • Kan man gissa att anledningen till att man slutar testa kan vara att testmateriel börjar slut, likaså börjar ju skyddsutrustning för personalen ta slut (åtminstone i Sthlm).

      Eller är det så enkelt att man anser att Corona viruset inte är så pass farligt för de allra flesta att man därför (kanske också pga kostnader) anser att det inte, pga de resurser som det faktiskt tar, är nödvändigt.

      Eller har man dragit ner på testandet för att man inte vill skrämma upp folk i onödan över att få besked hur många nya fall som upptäcks varje dag.

      När man får motstridiga besked, så är det lätt att börja spekulera.

  3. Nja svårt att ta det lugnt när knappt ingen vågar gå ut och käka…är ju mitt levebröd att laga mat till hungriga.

    Än så länge funkar det men blir det värre så vet i fanken hur det ska gå.

  4. När det finns folk som såg det komma…….och sverige fortfarande…….knappt ser

    WHO och CAPSCA (Collaborative Arrangement for the Prevention and management of public health events in Civil Aviation som är ca 10 olika stora internationella samarbets organ) går ut i januari och varnar för en smitta som är av oro internationellt och att det inte bara kommer vara Kina som kommer vara drabbat.

    I slutet av januari går WHO Europa och CAPSCA går ut med att nu ska alla länder förbereda sig för en smitta inom sina länder och förebygga och planera och ha färdiga planer.

    9 januari – European Centre for Disease Prevention and Control (ECD) ger ut första rapporten i EU om corona viruset och skriver att EU ska följa utvecklingen noggrant för vara beredda för en ev internationell smitta.

    14 januari är ECD med på noterna och har klart för sig vilken slags smitta detta är genetiskt och att den har spridit sig till flera olika länder och att det är en allvarlig smitta och ger ut skriften: ’Health emergency preparedness checklist for imported cases of high-consequence infectious diseases’.

    Både ECD – WHO – CAPSCA ger ut rapporter och råd hur länder ska agera efter färdigställda planer vid smitta. EU har ”the coronavirus response team”.

    Allt finns på plats med lagar – planer – regler som gäller vid internationell smitta inom EU. EU har en grymt bra och evidens baserad plan gällande smitta. Inte ens en paranoid människa hade kunnat hitta brister i deras underlag och planer. Jag har läst dem. Oerhört duktiga – intelligenta och välutbildade har arbetat fram alla dessa dokumenten. Hur man exakt ska göra………om man vill använda det……..om man tror på vetenskap – fakta – kunskap…….och om man tror på att coronaviruset är så pass allvarligt som experterna i rapporterna säger….….

    Hela tiden uppdateras aktuell info efter ju mer man lär sig om denna smittan och länders erfarenheter……..oh well…..vart kommunikationen gått fel…

    .Sverige har en representat i EU :s ”the coronavirus response team” som uppenbarligen inte läst alla rapporter…..Ylva Johansson. Sverige hade kunnat vara först att använda allt material som finns….om vi hade velat

    • grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
      gamgubben skriver:

      Ylva hade inte tid att läsa detta för då var hon ute för att träffa all EU-länders ansvariga för att fördela den inkommande massan som väntar vid EU-gränsen. Även om hon hade läst, så hade hon inte förstått, eller inte sett det komma.

  5. Ja Pettersson, dags att fira. Kan du inte skriva något om den V-märkte rullande åklagaren, Schyffert eller hand den där djurparksägaren som ger sig på pensionärer. Det är roliga grejer. Vilken trio.
    Rulla loss!

  6. Du har nog rätt Pettersson, med tiden ordnar det sig.

    Inget ont som har något gott med sig. Den stora konsekvensen av detta är att de som satts att ”sköta landet” och hantera situationer av denna karaktär. nu står i rampljuset och är helt ”nakna”.

    Nästan världens högsta skattetryck. Vad fa-n får man för pengarna?

    När detta är överståndet, skall de väck.

KommenteraAvbryt svar